به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا از شبکه ای بی سی، این حملات نیروگاههای برق در شهر خارکف در شمال شرق و منطقه دنیپرو در جنوب شرقی اوکراین را هدف قرار دادند و حداقل یک نفر کشته و ۶ نفر دیگر زخمی شدند.
پس از حملات موشکی به زیرساخت های انرژی اوکراین، نیم میلیون نفر در منطقه خارکف در دمای چند درجه سانتیگراد زیر صفر گرفتار شدند، در حالیکه در کی یف پایتخت اوکراین و مناطق دیگر این کشور برق قطع شده بود.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا حمله روز چهارشنبه را محکوم کرد و گفت که واشنگتن به شکل خستگی ناپذیر به تقویت موضع اوکراین در دفاع از خود در برابر نیروهای روسیه ادامه خواهد داد.
وی افزود: هدف از این حمله ظالمانه قطع دسترسی مردم اوکراین به گرما و برق در زمستان و به خطر انداختن ایمنی شبکه برق اوکراین بود. مردم اوکراین شایسته زندگی در صلح و امنیت هستند.
رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد: آمریکا و جامعه بین المللی باید تا زمانی که اوکراین بر تجاوز روسیه پیروز شود، به حمایت از این کشور ادامه دهد.
وعده رئیس جمهور آمریکا برای ارائه کمک های تسلیحاتی بیشتر به اوکراین درحالی انجام می شود که کمتر از یک ماه به سوگند دونالد ترامپ در ۲۰ ژانویه و آغاز به کار دولت وی باقی مانده است.
واشنگتن تاکنون ۱۷۵ میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده است. اما گمانه زنی ها از تحت تاثیر قرار گرفتن این کمک های نظامی به اوکراین در دولت ترامپ گسترش یافته است.
به گزارش ایرنا، ترامپ که روابط نزدیکی با کرملین دارد، وعده داده که در اولین روزهای نشستن بر کاخ سفید، به جنگ اوکراین پایان خواهد داد. کارشناسان با توجه به طولانی و گسترده شدن این جنگ، تحقق این وعده را سخت ارزیابی می کنند.
یک نشریه آمریکایی نوشت: پایان دادن به جنگ اوکراین نیازمند همکاری بینالمللی و بهویژه همکاری اروپاست و از طریق مذاکرات دوجانبه بین واشنگتن و مسکو حل نمیشود.
مجله آمریکایی «فارن افرز» در گزارشی با عنوان «مسیر صلح در اوکراین» نوشت: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا میتواند مذاکراتی را احیا کند که از آوریل ۲۰۲۲ متوقف شده است.
این نشریه با اشاره به شکست مذاکرات میان مسکو و کییف در اوایل جنگ اوکراین افزود: آغاز فعالیت ترامپ در کاخ سفید می تواند تلاشها برای برقراری مذاکرات صلح را احیا کند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
نظر شما