داود شایقی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اطلاعات سرشماری به صورت فردی و محرمانه مورد صیانت و حفاظت قرار گرفته و پس از جمعآوری و پایش اطلاعات تیرماه سال آینده نتایج این سرشماری در اختیار برنامهریزان بخش کشاورزی و توسعه این بخش قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه از ۱۲ آبان ماه عملیات سرشماری عمومی کشاورزی همزمان با سراسر کشور در استان اردبیل آغار شد ، افزود: ۱۰۲ مامور در سرشماری کشاورزی استان فعالیت داشتند و تلاش بر این بود تا جدیدترین آمار و اطلاعات بخش کشاورزی به عنوان مهمترین رویداد سال در بخش آمار و اطلاعات در استان احصا شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل ادامه داد: با توجه به اینکه استان اردبیل قطب مهم کشاورزی در کشور محسوب میشود، آمار و اطلاعات مربوط به سرشماری کشاورزی میتواند مبنای برنامهریزی درست و صحیح در بخش کشاورزی باشد.
شایقی با بیان اینکه آمار جمعآوری شده در سرشماری کشاورزی هیچ ارتباطی با یارانهها و مسائل امور مالیاتی ندارد ، تصریح کرد: اطلاعات جمعآوری شده از کشاورزان به هیچ عنوان در اختیار سازمان هدفمندی یارانهها و امور مالیاتی قرار نمیگیرد و تمام اطلاعات محرمانه خواهد بود.
امکان مراجعه حضوری برای جاماندگان در سرشماری وجود دارد
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل افزود: با توجه به اتمام عملیات میدانی سرشماری عمومی کشاورزی سال ۱۴۰۳ ، کشاورزانی که تاکنون به صورت حضوری به آنها مراجعه نشده و یا برای گرفتن اطلاعات با آنها تماس گرفته نشده، میتوانند با مراجعه حضوری به محل ستاد سرشماری شهرستانها واقع در ساختمان جهاد کشاورزی هر شهرستان اطلاعات خود را ارائه کنند.
وی بیان کرد: همچنین برای جاماندگان سرشماری کشاورزی استان در تمام شهرستانها شماره تلفن ستادهای سرشماری اعلام شده تا بهرهبرداران بتوانند اطلاعات خود را به مأموران ارائه کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل اضافه کرد: تلاش شد بهرغم نامساعد بودن شرایط جوی و حتی دمای بیش از ۲۷ درجه زیر صفر، ماموران سرشماری در مناطق روستایی حاضر شده و بدون هیچگونه اتفاق ناخوشایند اطلاعات بهرهبرداران کشاورزی را به صورت دقیق و شفاف در سامانه ثبت کردند.
سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان؛ ۲۶.۳ درصد
وی سهم اشتغال استان در بخش کشاورزی را بیش از ۲۶.۳ درصد اعلام کرد و افزود: کشاورزی در اشتغال و معیشت مردم نقش تأثیرگذاری دارد و علاوه بر تامین نیاز استان، عمده تولیدات این منطقه صادر شده و نیاز سایر مناطق کشور را هم تامین میکند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل اهمیت بخش کشاورزی را در ابعاد مختلف اعم از تهیه، تولید و بخشهای خدماتی، حمل و نقل، بازرگانی، خرید و فروش و سایر زیربخشها را به عنوان تأمین کننده غذای مردم و امنیت اقتصادی یادآور شد و بیان کرد: در این بخش باید داده و پایه آمار دقیق و متقنی را داشته باشیم تا بتوانیم به شکل درست برنامهریزی کنیم.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.
۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
استان اردبیل با حدود یک درصد مساحت ایران، با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با تولید حدود ۵۷۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
محصول گندم با حدود ۳۰۰ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۱۲۷ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.
نظر شما