به گزارش خبرنگار ایرنا علیرضا خامهزر روز شنبه در کمیسیون معدن اتاق بازرگانی با موضوع همکاری در توسعه سرمایهگذاریهای حوزه معدنی ایران و افغانستان اظهار کرد: اکنون بیش از ۵۰ درصد حجم کالاهای صادراتی به لحاظ وزنی و بیش از ۳۰ درصد به لحاظ ارزشی از گمرکات این استان به مقصد افغانستان صادر میشود.
وی بیان کرد: خراسان جنوبی با حدود ۴۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان، دارا بودن گمرک رسمی ماهیرود و بازارچههای مرزی و پتانسیلهای معدنی و محصولات مزیت دار کشاورزی، همچنین واقع شدن در مسیر کریدور شمال - جنوب و غرب - شرق جایگاه ویژهای در شرق کشور دارد.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: بدین منظور این اتاق با توجه به رسالت ذاتی خود برایحضور موثر در بازار افغانستان در نظر دارد نسبت به اعزام هیات تجاری به شهرهای کابل و هرات و در صورت امکان فراه و قندهار افغانستان اقدام کند.
وی ادامه داد: تمرکز این هیات بر توسعه تجاری در زمینههای مختلف صدور خدمات فنی و مهندسی (عمران، راهسازی و سایر حوزههای مورد نیاز)، معدن (اکتشاف، استخراج واردات و فرآوری مواد معدنی)، کشاورزی (کشت فراسرزمینی و قراردادی با تمرکز بر کاشت محصولات موثر در نهادههای دامی مانند ذرت، سویا، آفتابگردان و همچنین سایر محصولات مانند پنبه، چغندرقند حبوبات و بررسی واردات محصولات کشاورزی مورد نیاز و به ویژه به منظور برقراری موازنه تجاری با کشور مذکور است.
انعقاد تفاهمنامه بین اتاق بازرگانی و سازمان نظام مهندسی معدن
در این جلسه تفاهمنامه همکاری بین رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند و رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی منعقد و امضا شد.
این تفاهمنامه به منظور بهرهگیری مطلوب از توانمندیها، تجارب و ظرفیتهای تخصصی، فنی و علمی دو طرف برای پیشبرد و تقویت فعالیتهای بازرگانی در حوزه معادن و با توجه به اهمیت توسعه سرمایهگذاریهای مشترک حوزه معدنی در ایران و افغانستان و نیاز به همکاریهای فنی تخصصی مشترک به امضا رسید.
همچنین به منظور تبادل معلومات و تجارب تخصصی مطابق با شرایط این تفاهم نامه و ضوابط، استانداردها و معیارهای فنی مورد تایید فی مابین و نظر به اهمیت مراودات تجاری بین دو کشور و مشترکات فراوان و ضرورت بسط و توسعه تجارت، این تفاهم بین اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند و رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی منعقد شد.
ایجاد زمینه هم افزایی بخش تجارت خارجی استان و صادرکنندگان با بخش معدن و استفاده از توان بخشهای مذکور برای توسعه تجارت با افغانستان و گسترش مناسبات تجاری بین دو کشور، تسهیل و ایجاد بستر مناسب برای جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای پروژههای معدنی در استان خراسان جنوبی و کشور افغانستان و اجرای پروژههای آموزشی، پژوهشی، تحقیقاتی و کاربردی برای دستیابی به دانش فنی و توسعه فناوریهای نوین در حوزه معدن و صنایع معدنی از جمله محورهای این تفاهمنامه است.
همچنین در این تفاهمنامه همکاری نسبت به ایجاد ساختارهای مناسب برای همکاریهای آموزشی، علمی و پژوهشی، برگزاری دورههای آموزشی و کارگاههای تخصصی برای ارتقاء مهارتهای نیروی انسانی در حوزه معدن و صنایع وابسته، فراهم کردن تسهیلات و بسترهای لازم برای بهرهبرداری متقابل از امکانات سخت افزاری و نرمافزاری یکدیگر در حوزه های فنی مهندسی معدن در استان خراسان جنوبی و کشور افغانستان تاکید شد.
فراهم کردن تسهیلات و بسترهای لازم برای بهرهبرداری متقابل از امکانات سخت افزاری و نرم افزاری یکدیگر در حوزههای فنی مهندسی معدن در استان خراسان جنوبی و کشور افغانستان، تبادل تجربیات و اطلاعات در زمینههای فنی، اقتصادی و مدیریتی مرتبط با سرمایهگذاریهای معدنی مشترک در این استان و افغانستان از دیگر محورهای اصلی اصلی این تفاهمنامه در نظر گرفته شده است.
نظر شما