جشنواره سینما حقیقت در همدان، سکوی پرش استعدادهای مستندسازی

همدان-ایرنا- هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» در همدان با نمایش یازده اثر در حوزه بازنمایی تاریخ و فرهنگ جامعه ایرانی اسلامی، ارایه تصویر واقعی از بشر امروز در عرصه‌های زندگی فردی و اجتماعی، باورها، آرمان‌های مشترک، دغدغه‌ها و رویاهای جمعی یک فرصت مغتنم برای رشد و دیده شدن استعدادهای مستندسازان بود.

به گزارش ایرنا، سینما فرهنگ همدان از هشتم تا دهم دی ماه ۱۱ فیلم منتخب از هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران "سینما حقیقت" را به نمایش گذاشت و فیلم‌های مستند "پلوره"، "چمدان آبی"، "روزگار احمد" و فیلم های نیمه بلند "کول انداز" و "عظمت خانم"، فیلم های نیمه بلند "لب شور" و "کیمیاگر" و فیلم کوتاه "عاتقه"، "بچه سوم" و "جاده هشتاد یک و مامان" در همدان اکران شد.

جشنواره حقیقت مهمترین رویداد سینمایی در حوزه فیلم مستند در ایران است که تفکر، نگاه، تلاش و یک سال کار سینماگران، دست اندرکاران مستندسازان را به نمایش می گذارد و به دنبال آن پایگاهی از مستندسازان سینمایی تشکیل می‌شود، بنابراین سینماحقیقت، یک سکوی پرش مناسب برای استعدادهای این حوزه به شمار می آید.

«سینماحقیقت» فرصتی برای شنیده شدن جهان چندصدایی است و برهمین اساس امسال در بخش «غزه، فلسطین، مقاومت» به آثاری با موضوع مقاومت، فجایع انسانی و نسل کشی در غزه توجه شده است و استعدادهای تازه، آثار خلاقانه و تماشایی در سینمای مستند به نمایش گذاشته می شود.

جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران که با نام جشنواره سینما «حقیقت» شناخته می‌شود، از سال ۱۳۸۶ توسط مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان سینمایی و سمعی بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز به کار کرده‌ است.

هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» ۱۸ تا ۲۵ آذرماه در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد و سپس آثار منتخب این دوره از جشنواره در ۴۰ شهر به نمایش درآمد.

راه اندازی اولین انجمن یا خانه صنفی سینمای کشور در همدان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در حاشیه برگزاری این جشنواره به خبرنگار ایرنا گفت: فیلم‌های منتخب جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران "سینما حقیقت" از شنبه تا دوشنبه همزمان با سراسر کشور به مدت سه روز در ۲ سانس ۱۶ و ۱۷:۳۰ در سینما فرهنگ همدان با ظرفیت ۳۰۰ نفر به صورت رایگان اکران شد.

نگاهی به سینما حقیقت در همدان

مسعود ویژه افزود: برپایی این جشنواره فرصت مغتنمی است که هنرمندان را معرفی و تشویق کنیم.

وی اظهار کرد: سینمای مستند، نقشی بی بدیلی در تقویت شناخت نسل جوان از فرهنگ، تاریخ و جامعه دارد و فرصتی بی نظیری است تا نگاه‌ها، ایده‌ها و روایت‌های گوناگون مستندسازان از زوایای متنوع به تصویر کشیده شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: برای اولین بار در کشور در یک حرکت خودجوش، اولین انجمن یا خانه صنفی سینما در کشور در همدان راه اندازی می شود که اتفاق مبارکی برای پیشکسوتان، هنرمندان و علاقه‌مندان سینما در استان است.

ویژه با بیان اینکه این اداره کل سعی دارد جشنواره های کشوری را در استان به نمایش بگذارد اظهار کرد: هم اینک حرکت‌های امیدبخشی در سینمای مستند در حال انجام است و فیلم مستند ارزش و اعتبار تاریخی و سندی دارد و امیدوارم که سینما حقیقت بتواند سینماگران همدانی را به تولید آثار بهتر سوق دهد.

وی ادامه داد: استقبال از هجدهمین دوره جشنواره فیلم مستند سینماحقیقت در همدان با وجود فرصت کم برای تبلیغات بسیار خوب ارزیابی شد.

همدان، پیشرو در فیلمسازی

تهیه کننده، کارگردان و مستندساز همدانی نیز در این باره در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: همدان با توجه به قدمت فیلمسازی و وجود سابقه هنرمندان مستندساز باسابقه، همیشه از سینمای مستند استقبال داشته و یکی از نشانه های آن حضور فیلمسازان حرفه ای در بدنه سینمای مستند، داستانی، انیمیشن و مستند است.

امیرحسین شمخانی اظهار کرد: از زمان تشکیل سینما حقیقت و نیز در جشنواره عمار، همدانی ها به خصوص در شهرهای همدان، نهاوند، ملایر و تویسرکان بخاطر وجود دفاتر فیلم سازی از فیلم و سینما حمایت کردند و همدان همیشه جزو استان هایی بوده که در فیلمسازی پیشرو است.

نگاهی به سینما حقیقت در همدان

وی ادامه داد: امسال نیز استقبال از جشنواره سینما حقیقت خوب ارزیابی شد و امیدواریم که برگزاری این جشنواره در استان همدان موجب شود که بخش سینما تجربه نیز به شکل سینما تک (مرکز مطالعات فیلم های سینمایی، داستانی و مستند) در همدان شکل بگیرد که پیگیری آن در دستور کار مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان قرار دارد و در پی آن فیلمسازان و چهره های نام آشنای سینمای مستند بیشتر معرفی شوند تا بتوانند به شکوفایی و رشد برسند.

عضو شورای فیلمسازی استان همدان گفت: عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین برای شهر همدان و نیز وجود چهره های شاخص علمی و فرهنگی می تواند زمین ساز مستندسازی در حوزه های مختلف گردشگری و پیشه های سنتی در استان باشد.

شمخانی افزود: انتظار داریم که این شروع کار که زده شده تداوم داشته باشد و به نظر من استمرار آن در گرو شکل گیری سینما تک است که آرشیو فیلم های مختلفی وجود داشته باشد تا دانشجویان بتوانند مطالعه کنند.

وی ادامه داد: من از سال ۱۳۸۵ که دانشنامه سینمایی استان را تدوین می کردم بیش از ۲۵۰ سینماگر از این استان در بدنه سینمای حرفه ای کشور بودند و در پروژه های سینمایی بنیاد فارابی و سازمان سینمایی فعالیت داشتند و بیش از ۴۰۰ نفر نیز در این عرصه فعالیت دارند.

تهیه کننده، کارگردان و مستندساز همدانی گفت: استان همدان جزو استان های پیشرو است که رشته فیلمسازی توسط دانشگاه علمی و کاربردی استان شکل گرفته، خروجی های خوبی داشته است و موجب شده فیلمسازان استان کمتر مهاجرت کنند.

راه اندازی شهرک سینمایی تخصصی برای هنرمندان همدانی

شمخانی افزود: برای ظرفیت فیلمسازی استان باید برنامه ریزی شود، شهرک سینمایی تخصصی برای هنرمندان استان اختصاص یابد و حمایت از فیلمسازان جوان استان در دستور کار قرار گیرد که می تواند آغاز فیلمسازی حرفه ای باشد.

وی با بیان اینکه در جشنواره حقیقت فیلمسازان جدی تر دیده شدند ادامه داد: فیلمسازان در دنیا خیلی حمایت می شوند اما در ایران اختصاص بودجه به این قسمت ناچیز است و بیشتر فیلمسازان حمایت نمی شوند و مظلوم واقع شدند.

عضو شورای فیلمسازی استان همدان گفت: تمام اعتبارات به مرکز اختصاص داده می شود و بهتر بود که در بحث مستندسازی، تمرکز زدایی شود و یکی از روش های آن ایجاد جشنواره های سینما حقیقت در استان های منتخب است.

شمخانی افزود: فیلم چالش برانگیز احمد که به شخصیت شهید احمد کاظمی می پردازد در این جشنواره مورد استقبال چشمگیر تماشاچیان قرار گرفت.

نگاهی به سینما حقیقت در همدان

روایت یک نخبه جنگی در "روزگار احمد"

مستند «روزگار احمد» روایتی از زندگی مبارزاتی و مقاومتی شهید احمد کاظمی از دوران پیش از انقلاب و مبارزه با طاغوت تا دوران دفاع مقدس و شهادتش است که در هجدهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت اکران شد.

شهید احمد کاظمی سرتیپ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که در طول جنگ ایران و عراق از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محسوب می‌شد، در سال‌های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۴ به‌عنوان فرمانده نیروی هوایی سپاه پاسداران فعالیت و در شهریور ۱۳۸۴ به فرماندهی نیروی زمینی سپاه پاسداران منصوب شد و در دی‌ماه ۱۳۸۴ در سانحه سقوط هواپیمای داسو فالکون ۲۰ در نزدیکی ارومیه به همراه شماری از فرماندهان سپاه به شهادت رسید.

از نکات حائز اهمیت در مورد این فرمانده جنگی این است که او در طول جنگ تاکتیک‌های زیادی را طراحی کرده است، به گفته شهید سلیمانی؛ سرتیپ احمد کاظمی یک نخبه جنگی بود.

فیلم مستند «روزگار احمد» بعضی از این تاکتیک‌های شهید احمد کاظمی در جنگ را به نمایش گذاشته است.

رهاورد:

برگزاری سینما حقیقت موجب می شود که هنرمندان همدانی با فیلمسازان و چهره های نام آشنای سینمای مستند بیشتر معرفی شوند و با تبادل و ارتباط تنگاتنگ با آنها در این بخش به شکوفایی و رشد برسند و از مهاجرت آنها به سایر استانها جلوگیری می کند.

همچنین هنرمندان برای ساخت فیلم های مستند با موضوع تاریخ و فرهنگ استان همدان تشویق می شوند که این امر فرصت بی نظیری برای خلق آثار ممتاز در این بخش خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha