محرومیت زدایی در فارس؛ از تولید مسکن تا صدور سند املاک روستایی

شیراز - ایرنا -تولید مسکن و صدور سند برای املاک و مجتمع‌های فرهنگی در مناطق کم برخوردار استان فارس در قالب پروژه‌ها و طرح‌های محرومیت‌زدایی در حال انجام است که تأمین ۲۰ قطعه زمین برای تأمین مسکن محرومین شهر صفاشهر و ایجاد تسهیلات و صدور اسناد مالکیت املاک روستایی موقوفه شهرستان شیراز از مهمترین اقدامات اخیر در این زمینه به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ساخت مسکن در مناطق مختلف استان با هدف خانه‌دار شدن مردم به ویژه دهک‌های پایین جامعه سالهاست در دستور کار قرار دارد؛ این رویکرد طی سال‌های اخیر در قالب طرح‌های مختلفی مانند مسکن مهر، مسکن ملی و طرح نهضت ملی مسکن دنبال شد.

امسال هم پروژه‌های مختلفی با هدف تأمین مسکن در گوشه گوشه این استان پهناور در حال اجراست که اکثر این پروژه‌ها در قالب طرح نهضت ملی مسکن اجرایی می‌شوند.

طبق آخرین گزارش‌ ارائه شده از سوی مدیر کل راه و شهرسازی فارس هم اینک در استان به جز شهر صدرا، ۱۰۵ هزار واحد نهضت ملی مسکن مراحل مختلف اجرا را طی کرده‌اند که برای تکمیل آنها ۸۲۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات باید تزریق شود.

همچنین در بحث تأمین زمین طرح نهضت ملی مسکن و طرح‌های حمایتی مسکن، حدود چهار هزار و ۴۰۰ هکتار زمین در استان فارس در قالب توافق با مالکین تأمین شده و از محل ایجاد ۶ شهرک جدید دولتی پنج هزار و ۹۱۲ هکتار ۵۹۱۲ هکتار هم از محل تحول و تغییر اراضی ملی مربوط به سازمان جنگل‌ها و مراتع و مولدسازی یک هزار و ۷۷۰ هکتار و از محل اراضی روستاهای درون حریم شهرها نیز ۲ هزار و ۴۶۰ هکتار زمین تأمین شده است.

بر اساس این گزارش طی سال جاری چهار هزار و ۴۳۲ واحد در اجرای قانون تأمین مسکن ایثارگران و یک هزار و ۶۵ واحد نیز در اجرای قانون جوانی جمعیت در استان تعریف شده است.

متولیان ساخت و ساز مسکن در استان فارس عمده مشکل و چالش اصلی پیش روی اجرای این طرح‌ها در استان را بحث تامین منابع مالی می‌دانند؛ با این حال تولید مسکن در فارس همچنان ادامه دارد.

۲۰ قطعه زمین با تراکم دو واحدی برای تأمین مسکن محرومین شهر صفاشهر

یکی از آخرین اقدامات در این زمینه تأمین ۲۰ قطعه زمین با تراکم دو واحدی برای تأمین مسکن محرومین شهر صفاشهر بود.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان خرم‌بید در این باره گفت: با همکاری راه و شهرسازی شهرستان خرم‌بید و تفاهم‌نامه دو جانبه با بنیاد مسکن در خصوص تأمین زمین مسکن محرومین، ۴۰ واحد در شهر صفاشهر در فاز اول این اراضی احداث می‌شود.

بهرام دوستی روشن افزود: به منظور اجرای طرح تأمین مسکن مددجویان و به منظور تأمین مسکن مناسب برای اقشار کم‌درآمد و محروم جامعه، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اقدام به اختصاص زمین‌های خود برای ساخت واحدهای مسکونی کرده است.

او اضافه کرد: این اقدام با هدف کاهش مشکلات مسکن در بین مددجویان و افراد نیازمند صورت گرفته و می‌تواند امیدی تازه برای این قشر از جامعه باشد.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان خرم بید ادامه داد: همچنین، بنیاد مسکن در نظر دارد با همکاری شهرداری‌ها و سایر نهادهای مرتبط، زیرساخت‌های لازم برای این پروژه‌ها را نیز فراهم کند چراکه این اقدام می‌تواند به کاهش فشار بر بازار اجاره مسکن و همچنین بهبود کیفیت زندگی افراد نیازمند کمک کند.

صدور سند مجتمع‌های فرهنگی و هنری شهرستان خرم بید

از دیگر اقدامات انجام شده در روزهای اخیر صدور سند مجتمع های فرهنگی و هنری شهرستان خرم بید بود؛ این اقدام به منظور هویت‌دار کردن اماکن دولتی و صدور اسناد ثبتی برای مجتمع‌های فرهنگی و هنری در شهر و روستاها صورت گرفت و در قالب نشستی مشترک بین ادارات بنیاد مسکن، ثبت اسناد و املاک و فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در این نشست، موضوع صدور اسناد ثبتی برای مجتمع‌های فرهنگی و هنری به‌طور ویژه مورد بررسی قرار گرفت؛ هدف از این اقدام، اجرای قانون الحاق موادی به قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن بود که می‌تواند به توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و هنری در مناطق مختلف کمک کند.

بدین‌ترتیب مدیران حاضر در این نشست به بررسی چالش‌ها و موانع موجود در مسیر صدور اسناد ثبتی برای مجتمع‌های فرهنگی و هنری پرداختند.

یکی از مهم‌ترین مسائل مطرح شده، ضرورت تسریع در فرآیندهای اداری و کاهش بروکراسی‌های پیچیده بود که می‌تواند به تأخیر در اجرای پروژه‌های فرهنگی منجر شود؛ همچنین، نیاز به هماهنگی بیشتر بین ادارات مختلف برای تسهیل این فرآیندها مورد تأکید قرار گرفت.

از دیگر مباحث مهم مطرح شده در این جلسه، اهمیت آموزش و آگاهی‌بخشی به مسئولان محلی و مدیران مجتمع‌های فرهنگی درباره قوانین و مقررات مربوط به ثبت اسناد بود؛ برگزاری کارگاه‌های آموزشی و جلسات توجیهی هم از جمله پیشنهادات مطرح‌شده در این زمینه بود.

در پایان این نشست، اعضای حاضر بر اهمیت همکاری مستمر بین ادارات بنیاد مسکن، ثبت اسناد و فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کردند.

ایجاد تسهیلات و صدور اسناد مالکیت املاک روستایی موقوفه شهرستان شیراز

اخیراً همچنین نشست مشترک مدیریت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شیراز و نمایندگان ادارت مختلف اوقاف و امور خیریه شهرستان شیراز پیرامون ایجاد تسهیلات و صدور اسناد مالکیت املاک روستایی موقوفه این شهرستان با مشارکت بنیاد مسکن برگزار شد.

این نشست با هدف بررسی مسائل و مشکلات صدور اسناد مالکیت روستایی برای اهالی روستاهایی که در اراضی اوقافی قرار دارند برگزار شد.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شیراز در این نشست خواستار تعامل هرچه بیشتر اداره اوقاف و امورخیریه با بنیادمسکن انقلاب اسلامی شیراز در کمک به صدور اسناد روستاییان شد.

محسن ابراهیمی تسهیلگری برای صدور اسناد مالکیت اراضی موقوفه را یکی از راهکارها برای ماندگاری در مناطق روستایی دانست و افزود: صدقه یکی از بارزترین مصداق‌های تزکیه است و کامل‌ترین مصداق صدقه نیز وقف است؛ در وقف اصل مال انسان ثابت می‌ماند و فرع یعنی منافع آن نیز بادوام و ثباتِ آن اصل، جریان خواهد داشت و هیچ صدقه‌ای چون وقف چنین مزیتی جاودانه ندارد.

نمایندگان ادارات اوقاف و امور خیریه نواحی مختلف شهرستان شیراز نیز در این نشست با برشمردن مزایای استفاده از وقف با رعایت نیات واقف برای تأمین مسکن در مناطق روستایی بر لزوم تعامل و هم‌افزایی نهادهای مسئول در این عرصه تأکید کردند.

بازدید از پروژه هشت واحدی ستایش شهرستان اقلید

بازدید از روند اجرای پروژه هشت واحدی ستایش شهرستان اقلید که متعلق به هشت خانوار دارای حداقل دو عضو معلول است از دیگر اقدامات برای پیشبرد امور محرومیت‌زدایی در استان فارس محسوب می‌شود؛ در این بازدید که مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان فارس به همراه مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در بنیاد مسکن فارس و نماینده خیر حضور داشتند این پروژه نمونه‌ای از مشارکت خیرین در تأمین مسکن محرومان قلمداد شد و ضمن احصا و بررسی مشکلات آن تصمیماتی هم جهت تسریع در اجرا توسط مدیرکل اتخاذ و مقرر شد تا پایان سال ۱۴۰۳ واحدها تکمیل و تحویل متقاضیان شود.

مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس که معتقد است تأمین زمین و اعطای تسهیلات مالی از مهمترین اولویت‌های بنیاد مسکن است، یکی از مهم‌ترین اقدامات این بنیاد را اختصاص زمین‌های مناسب برای ساخت مسکن دانست و گفت: این زمین‌ها معمولاً در مناطق کم‌جمعیت و با دسترسی مناسب به امکانات اولیه مانند آب، برق و راه قرار دارند.

سید علیرضا حمیدی ادامه داد: اعطای تسهیلات مالی نیز در این زمینه برنامه‌ریزی شده، در واقع بنیاد مسکن اقدام به ارائه تسهیلات مالی و اعتباری به افراد نیازمند می‌کند تا هزینه‌های ساخت و خرید مسکن کاهش یابد؛ این تسهیلات معمولاً با نرخ بهره پایین و بازپرداخت طولانی‌مدت ارائه می‌شود.

حمیدی همچنین از ساخت مسکن اجتماعی به عنوان یکی از اقدامات با مشارکت خیرین خبر داد و افزود: بنیاد مسکن در تلاش است تا با همکاری نهادهای خیر پروژه‌های مسکن اجتماعی را توسعه دهد؛ این پروژه‌ها به‌ویژه برای خانوارهای دارای درآمد پایین طراحی شده‌اند.

به گفته او فراهم کردن خدمات مشاوره‌ای هم در این طرح‌ها دیده شده و بنیاد مسکن به افراد نیازمند خدمات مشاوره‌ای در زمینه انتخاب محل مناسب، طراحی خانه و فرآیندهای قانونی مرتبط با خرید یا ساخت مسکن ارائه می‌دهد.

قرعه‌کشی واحدهای جایگزین در سایت ۷۰ هکتاری نهضت ملی مسکن شهر خرامه

مراسم قرعه کشی قطعات جایگزین قطعات گود در سایت ۷۰ هکتاری نهضت ملی مسکن شهر خرامه از دیگر اقدامات محرومیت‌زدایی است که این مراسم در محل فرمانداری شهرستان خرامه باحضور معاون فرماندار و مسئولان محلی برگزار شد.

در این مراسم که با مشارکت جمعی از متقاضیان قرعه‌کشی و حضور مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خرامه، رییس راه و شهرسازی، نماینده دادستان، شهردار و رییس شورای شهر خرامه برگزار شد قطعات جایگزین تعیین شد.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان خرامه در این مراسم با برشمردن مزایای طرح‌های نهضت ملی مسکن گفت: توسعه زیرساخت‌ها از جمله مزایای اجرای این طرح است؛ با ساخت مسکن جدید، نیاز به توسعه زیرساخت‌ها مانند جاده‌ها، برق، آب و فاضلاب نیز افزایش می‌یابد که می‌تواند به بهبود شرایط زندگی در مناطق مختلف کمک کند.

به گفته سعید فلامک‌فرد تنوع در الگوهای مسکن هم از دیگر اهداف و مزایای اجرای این طرح است و این طرح می‌تواند به تنوع در الگوهای مسکن و ارائه گزینه‌های متنوع برای خریداران کمک کند به‌طوری‌که هر فرد یا خانواده بتواند بر اساس نیازها و توان مالی خود، گزینه‌ای مناسب انتخاب کند.

او از تقویت نهادهای مدنی با اجرای طرح‌های تأمین مسکن به عنوان یکی دیگر از مزایای نهضت ملی مسکن یاد کرد و افزود: با افزایش تعداد واحدهای مسکونی، نهادهای مدنی و اجتماعی نیز می‌توانند نقش بیشتری در ساماندهی و مدیریت جوامع محلی ایفا کنند.

توسعه طرح‌های نهضت ملی مسکن ارسنجان

در آخرین اقدامات انجام شده با هدف تأمین مسکن در استان فارس نشست تخصصی بررسی مسایل و مشکلات طرح‌های نهضت ملی مسکن شهرستان ارسنجان با پیمانکاران برگزار و پیرامون مسائل و مشکلات طرح، کیفیت اجرا، برنامه زمان بندی، تعامل و همکاری پیمانکاران با متقاضیان بحث و تبادل نظر شد.

سرپرست فرمانداری شهرستان ارسنجان در این نشست با بررسی افزایش قیمت مصالح و دستمزدها بر لزوم برنامه‌ریزی برای شتاب بخشی به اجرای طرح‌های نهضت ملی مسکن تاکید کرد و گفت: طرح‌های نهضت ملی مسکن پیشران توسعه صنایع ساختمان است و موانع موجود بر سر راه این طرح‌ها باید برطرف شود.

اسکندر معصومی از رؤسای راه و شهرسازی و بنیاد مسکن شهرستان و پیمانکاران طرح نهضت ملی خواست تا از همه ظرفیت‌های قانونی برای پیشبرد این طرح‌ها استفاده کنند.

او ادامه داد: کاهش فشار بر بازار اجاره از دیگر مزایای اجرای این طرح است؛ با ساخت و تحویل واحدهای مسکونی جدید، فشار بر بازار اجاره کاهش می‌یابد و این امر می‌تواند به کاهش قیمت‌ها و بهبود شرایط زندگی مردم کمک کند.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان ارسنجان نیز ایجاد اشتغال را از دیگر اهداف طرح های نهضت ملی مسکن دانست و گفت: اجرای این طرح نیازمند نیروی کار و مصالح ساختمانی است که می‌تواند به ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و رونق اقتصادی در بخش ساخت‌وساز منجر شود.

پیشرفت های امید بخش در طرح ۲۳۶ واحدی نهضت ملی مسکن قیروکارزین

در این هفته همچنین پیشرفت فیزیکی عملیات اجرایی پروژه ۲۳۶ واحدی(فاز۲) نهضت ملی مسکن شهر قیر به مراحل اجرای فونداسیون، کرسی چینی و پی سازی رسید.

بر اساس گزارش‌های دریافت شده در حال حاضر تعداد ۷۴ واحد این طرح به اجرای فونداسیون رسیده و اجرای کرسی چینی نیز در تعداد ۳۲ واحد به اتمام رسیده است.

همچنین اجرای دیوارچینی در تعداد ۴۰ واحد، اجرای سقف در تعداد ۲ واحد و اجرای پی سازی تعداد ۸۸ واحد طرح ۲۳۶ واحدی به سرانجام رسید.

رصد و پایش پروژه مسکن ۲۸ واحدی روزبدان فیروز آباد

رصد و پایش پروژه مسکن ۲۸ واحدی روزبدان فیروز آباد از دیگر اقدامات متولیان حوزه محرومیت‌زدایی در روزهای آغازین این هفته است؛ معاون بازسازی و مسکن روستایی، معاون پشتیبانی و منابع انسانی، مدیر حراست اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فارس از بزرگترین پروژه انبوه سازی دیوار بلوکی مسلح کشور در روستای روزبدان شهرستان فیروزآباد بازدید کردند.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن فارس در حاشیه این بازدید با ارائه گزارشی از نوع مصالح و کارکردهای این طرح گفت: عملیات اجرایی پروژه انبوه‌سازی سازه بنایی با دیوار بلوکی مسلح در روستای روزبدان شهرستان فیروزآباد در نوع خود کم نظیر است و دارای ویژگی های منحصر بفرد در نوع سازه و مصالح است.

فرج الله نصیری ادامه داد: بنیاد مسکن با هدف تغییر در الگوی ساخت، استفاده از روش‌های نوین ساخت، کاهش هزینه، افزایش سرعت اجرا و همگام با روش‌های نوین سازه در دنیا اقدام‌ به اجرای عملیات بتن‌ریزی با مصالح مسلح در پروژه ۲۸ واحدی روستای روزبدان کرد.

او افزود: این‌پروژه با طراحی و نظارت محمود ماهری استاد تمام و عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز به روش دیوارهای بلوک‌مسلح در دو طبقه اجرا خواهد شد.

مسوولان بنیاد مسکن در بازدید از وضعیت پیشرفت فیزیکی پروژه دستورات لازم جهت پیشرفت پروژه را صادر کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha