به گزارش خبرنگار ایرنا، بهزاد انصاری روز دوشنبه در بازدید از مزرعه ماهیان خاویاری شهرستان ازنا اظهار کرد: این گونه ها شامل ماهی سیبری، فیل ماهی، اوزون برون، قره برون و شیپ بوده و با توسعه تولید این نوع ماهیان ظرفیت تولید خاویار استان ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه با وجود منابع آبی و روان آبهایی که در استان داریم، میتوانیم بهترین بهرهبرداری را از آنها در توسعه طرح های شیلاتی داشته باشیم، افزود: سونوگرافی از ماهیان خاویاری استان به منظور برآورد کیفیت خاویار و جداسازی ماهیان نر و ماده از یکدیگر انجام شده است.
رئیس گروه آبزی پروری شیلات لرستان با بیان اینکه مزرعه پرورش ماهیان خاویاری ازنا ۱۰۰ تنی بوده و یکی از مزارع بزرگ غرب کشور محسوب می شود، تاکید کرد: این مزرعه هم از لحاظ گونه های خاویاری و هم از نظر وسعت مجهز به سیستم مکانیزاسیون کامل است.
انصاری اضافه کرد: اکنون در استان چهار مجتمع پرورش ماهیان خاویاری در لرستان فعال است که یک هزار تن گوشت و ۱۰ تن خاویار تولید می کنند.
وی با اشاره به اینکه سالهای گذشته ماهی خاویاری در استان تولید نمی شد، یادآور شد: طی چند سال اخیر، پرورش این گونه ارزشمند با وارد کردن بچه ماهی از استانهای شمالی در دستور کار قرار گرفته و ظرفیت هایی در حوزه پرورش ماهیان خاویاری استان ایجاد و چهار مجتمع که در حال احداث است، پس از بهره برداری به اندازه ظرفیت کل مجتمعها و مزارع خاویاری کشور خواهد بود.
وجود ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر رودخانه دائمی و فصلی در لرستان و بهره مندی از آب و هوای متنوع، باعث شده است لرستان با ظرفیت کم نظیری در بخش شیلات و تولید انواع ماهیان سردآبی و گرمابی و همچنین خاویار داشته باشد.
نظر شما