۱۰ دی ۱۴۰۳، ۱۹:۴۷
کد خبرنگار: 882
کد خبر: 85705509
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

مبادله ۳۰۰ اسیر روسی و اوکراینی در آستانه سال نو میلادی + فیلم
بازگشت اسیران روس

مسکو - ایرنا – روسیه و اوکراین در نتیجه مذاکرات با میانجیگری امارات، در مجموع ۳۰۰ اسیر را مبادله کردند.

به گزارش ایرنا از ریانووستی، وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه اعلام کرد که ۱۵۰ نیروی نظامی این کشور را از اسارت اوکراین بازگردانده و ۱۵۰ نظامی کی‌یف را تحویل داده است.

فیلم انتشار یافته از وزارت دفاع روسیه از بازگشت اسیران روس
 

در این گزارش آمده است: اکنون همه نظامیان روسی منتقل شده از قلمرو اوکراین در کشور بلاروس هستند و در آنجا کمک های روانی و پزشکی لازم به آنها ارائه می شود و همچنین فرصت تماس با بستگان به آنها داده می شود. سپس آنها برای درمان و توانبخشی در موسسات پزشکی وزارت دفاع به روسیه منتقل خواهند شد. 

مبادله ۳۰۰ اسیر روسی و اوکراینی در آستانه سال نو میلادی
بازگشت اسیران روس از طریق خاک بلاروس

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد:‌ برای بازگشت این نظامیان روس به کشور خود، امارات متحده عربی تلاش های میانجیگری بشردوستانه را انجام داد.

بازگشت اسیران اوکراینی به کشورشان

بنا بر گزارش دیگری، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین نیز در کانال تلگرامی خود بازگشت ۱۸۹ اسیر این کشور را تأیید کرد و نوشت: بازگشت شهروندان ما از اسارت روسیه همیشه برای هر یک از ما خبر بسیار خوبی است و امروز یکی از آن روزهاست: تیم ما موفق شد ۱۸۹ اوکراینی را به خانه بازگرداند. امروز ۱۸۹ خانواده دیگر خوشحال هستند.
وی افزود: ما برای رهایی همه اسیران اوکراینی در روسیه تلاش می کنیم. این هدف ماست. ما کسی را فراموش نمی کنیم. با تشکر از همه شرکا، به ویژه امارات، که ما را در این امر یاری می کنند.

بازگشت اسیران اوکراینی به کشورشان/ طرح روی لباس یک اسیر با نوشته "ایالات متحده"(آمریکا) 

آخرین بار، ۲۸ مهرماه ۱۴۰۳ خبری از تبادل اسرا بین دو طرف متخاصم منتشر شد. بنا بر آن گزارش، روسیه و اوکراین طی توافقی که در آن امارات متحده عربی به عنوان میانجی عمل کرد، اسیران جنگی را مبادله کردند که از طرف هر کشور، ۹۵ نفر آزاد شده‌اند.

پس از آن، هفتم آذرماه ۱۴۰۳ بود که ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اظهاراتی از پیشنهاد مسکو به کی‌یف برای مبادله ۶۳۰ اسیر جنگی خبر داد.

سخنگوی کرملین نیز ۲۲ آذرماه ۱۴۰۳ گفته بود: ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان در گفتگوی تلفنی خود با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، پیشنهاد مبادله بزرگ زندانیان و آتش بس برای کریسمس (تعطیلات سال نو میلادی) را مطرح کرد.
دیمیتری پسکوف افزود: سرویس امنیت فدرال روسیه نیز در همان روز، پیشنهادهایی را برای تبادل زندانیان به سفارت مجارستان در مسکو ارسال کرد.
پسکوف خاطرنشان کرد: با این حال، طرف اوکراینی پیشنهاد مبادله اسرا با روسیه پیش از کریسمس را رد کرده است.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز پنجم دی‌ماه ۱۴۰۳ در مصاحبه با برنامه "۶۰ دقیقه" شبکه اول تلویزیون روسیه گفت: گزینه آتش بس برای ما مناسب نیست؛ ما به توافقات قابل اعتماد و الزام آور قانونی نیاز داریم که با هدف از بین بردن علل اصلی درگیری باشد از جمله امنیت عمومی در اروپا، گسترش ناتو و البته، حقوق افرادی که در این منطقه زندگی می‌کنند و سرزمین‌هایی که به نفع اتحاد مجدد با روسیه صحبت کرده‌اند.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد که این رویارویی تاکنون ادامه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha