۱۸ دی ۱۴۰۳، ۸:۳۹
کد خبرنگار: 1197
کد خبر: 85709479
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تعاون روستایی همدان با ۲۰۰ شرکت تخصصی به کشاورزان خدمات ارائه می دهد

همدان- ایرنا- مدیر تعاون روستایی همدان با اشاره به اینکه این تعاونی در سطح استان ۲۵۰ هزار عضو و سهامدار دارد گفت: هم اینک ۲۰۰ شرکت تخصصی فعال در حال ارائه خدمات دولتی به روستائیان و کشاورزان هستند.

به گزارش ایرنا، مسعود اکبری روز سه شنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، مرکز همدان با تشریح فعالیت های سازمان تعاون روستایی افزود: تعاونی های تولید سازمان تعاون روستایی از سال ۱۳۸۷ شکل گرفت و توسعه یافت و فعالیت هایی مانند کانال کشی، ایجاد راه، تعاونی تخصصی عشایری، تعاونی چغندرکاران، باغداران، زنبورکاران از جمله فعالیت و ساختار این سازمان هستند.

مدیر تعاون روستایی استان همدان، تعاونی ها روستایی را کمک حال کشور و همراه دولت خواند و گفت: این تعاونی در زمینه خرید تضمینی محصولات کشاورزی بیشترین خدمات را ارائه می دهند.

وی یادآور شد: در سال جاری ۷۰۴ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شد که ۴۱۰ هزار تن آن توسط سازمان تعاون روستایی از دورترین نقاط روستایی استان انجام و به سراسر کشور ارسال شد.

در سال جاری ۷۰۴ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شد که ۴۱۰ هزار تن آن توسط سازمان تعاون روستایی از دورترین نقاط روستایی استان انجام و به سراسر کشور ارسال شد.اکبری با اشاره به اینکه سازمان تعاون روستایی استان همدان رتبه اول خرید جو در کشور را با خرید ۵۰ هزار تن محصول جو با کیلویی ۱۰۰ هزار ریال دارد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که دلالها جو را با قیمت پایین تر از کشاورزان خریداری می کنند.

وی یکی دیگر از وظایف سازمان روستایی را خرید تضمینی برخی محصولات کشاورزی دیگر مانند کشمش دانست که با تکلیف کشور و استانی انجام می شود.

مدیر تعاون روستایی استان همدان بیان کرد: این تعاونی ۲۰۰ ساختمان و تاسیسات ارائه خدمات از جمله سوله، سردخانه، انبارهای مکانیزه و پمپ بنزین در اختیار دارد که در سطح استان به ارائه خدمات مشغول هستند که انبار بزرگ "نهران" و "مجتمع کبودرآهنگ" از جمله آنها است.

تهیه ۷۰ درصد بذر غلات استان همدان از سوی تعاون روستایی

وی تصریح کرد: تعاون روستایی استان همدان در زمینه تولید و بذر و تامین نهادهای استان فعالیت گسترده ای دارد به طوریکه ۷۰ درصد بذر غلات استان همدان توسط این سازمان تهیه می شود.

وی با اشاره به اینکه این تعاونی نهالستان گردوی پیوندی لیبل دار در تویسرکان دارد که در دسترس باغداران است، افزود: این نهالستان پس از سال ۱۳۹۵ که درختان گردو دچار سرمازدگی شد، اقدام به تولید نهال هایی کرد که نسبت به سرما و استرس محیطی مقاوم است.

اکبری ادامه داد: نهالستان گردو در ۱۴ هکتار و با کمک کارشناسان خارجی احداث شد و اکنون در زمینه پیوند زنی درختان گردو و تولید نهال گواهی شده برای کشاورزان فعالیت می کند.

نهالستان گردو در ۱۴ هکتار و با کمک کارشناسان خارجی احداث شد و اکنون در زمینه پیوند زنی درختان گردو و تولید نهال گواهی شده برای کشاورزان فعالیت می کند.وی تاکید کرد: سالانه ۱۰۰ هزار نهال پیوندی تولید و ۲ میلیون پیوندک برای نصب روی درختان در نهالستان گردو تولید و به سراسر کشور ارسال می شود.

مدیر تعاون روستایی با بیان اینکه یکی دیگر از وظایف تعاونی روستایی تنظیم بازار است، یادآور شد: عمده اقلام تنظیم بازار در شبکه تعاونی روستایی بخصوص در ماه مبارک رمضان و آستانه سال نو عرضه می شود.

وی عنوان کرد: با ارائه خدمات و اقلام تنظیم بازار در روزهای خاص از افزایش بی رویه قیمت محصولات کشاورزی از جمله میوه ها جلوگیری و آرامش بر بازار حاکم می شود.

اکبری با اشاره به اینکه تعاون روستایی استان همدان سال گذشته ۵۳۰ تن انواع محصولات میوه ای و ۱۴.۵ تن خرما به بازار عرضه کرد، بیان کرد: توزیع میوه توسط این سازمان را دارای اثرات روانی در ثبات قیمت بازار میوه دارد.

تعاون روستایی همدان با ۲۰۰ شرکت تخصصی به کشاورزان خدمات ارائه می دهد

وی ذخیره سازی سیب زمینی در زمان عرضه این محصول را از دیگر وظایف سازمان تعاون روستایی برای کمک به تنظیم بازار خواند که بر این اساس تولید کنندگانی که محصولات با کیفیت قابل قبول داشته باشند، آنها را در اختیار سازمان تعاون روستایی قرار می دهند.

مدیر تعاون روستایی خاطرنشان کرد: سال گذشته قیمت سیب زمینی به کیلویی چهار هزار تومان نیز رسیده بود اما امسال و هم اینک قیمت این محصول با افزایش روبه رو است که باعرضه محصولات سیب زمینی جنوب قیمت ها متعادل می شود.

ذخیره ۶۰۰ هزار تن سیب زمینی در انبارها

وی میزان ذخیره سیب زمینی انبارهای تعاون روستایی را در حال حاضر ۶۰۰ هزار تن سیب زمینی عنوان کرد.

مدیر تعاون روستایی از دیگر وظایف این تعاونی را نظارت بر عملکرد و حسابرسی تعاونی ها عنوان کرد و گفت: هدف سازمان تعاونی روستایی سود آوری نیست بلکه تامین شبکه ای نیازهای شهروندان و کمک به روستائیان از مهمترین وظایف این سازمان است.

اکبری گفت: متاسفانه شبکه تعاونی روستایی در کشور به طور کامل فعالیت نمی کند و در برخی مواقع این تعاونی محصولات خود را از دلالها خریداری می کند.

وی نبود امکانات برای بسته بندی محصولات کشاورزی، نوسان قیمت محصولات تولیدی کشاورزان و همچنین متصل نبودن شبکه ای خدمات را از دیگر ضعف های سازمان تعاونی روستایی در کشور دانست.

نبود امکانات برای بسته بندی محصولات کشاورزی، نوسان قیمت محصولات تولیدی کشاورزان و همچنین متصل نبودن شبکه ای خدمات از دیگر ضعف های سازمان تعاونی روستایی در کشور است.مدیر تعاون روستایی استان همدان با اشاره به اینکه ظرفیت های این تعاونی را هیچ سازمانی در کشور ندارد، یادآور شد: این تعاونی محصولات تولیدی کشاورزان از جمله گندم و جو را خریداری کرده پس از بوجاری و تایید آنها را به عنوان بذر در اختیار کشاورزان برای کشت قرار می دهد.

وی توزیع آرد روستایی و خانه داری در روستاها و همچنین خریدهای توافقی از کشاورزان را از دیگر وظایف تعاونی روستایی خواند.

اکبری در باره وضعیت اجرای کشت قراردادی در استان نیز گفت: اجرای این طرح پیش زمینه هایی می خواهد که باید حساب شده انجام شود از جمله اینکه طرفین به تعهدات خود عمل کنند و محصول طبق قرارداد تحویل شود.

مدیر تعاون روستایی همدان ادامه داد: خلف وعده طرفین در اجرای کشت قراردادی می تواند مانع از اجرای مناسب این طرح و در نهایت الگوی کشت شود.

سازمان تعاون روستایی یکی از سازمانهای دارای قدمت در کشور است که نوع خدمات آن به افراد ساکن در دورترین نقاط روستایی و اقصی نقاط کشور و استان همدان تعلق دارد.

بیشترین فعالیت این سازمان در زمینه خدمت رسانی به روستائیان بوده است اما پس از انقلاب اسلامی این خدمات متفاوت از قبل شد و به شکل ارائه خدمات تخصصی به روستائیان تبدیل شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha