فارس برای احیای دیپلماسی فرهنگی چه کرد؟

شیراز - ایرنا - رویدادهای فرهنگی بین‌المللی یکی از مؤثرترین راه‌ها برای ایجاد ارتباطات فرهنگی قدرتمند و تبادل دانش و تجربه بین الملل مختلف به شمار می‌رود که متولیان فرهنگی فارس نیز در سال‌های گذشته گام‌هایی را در این مسیر برداشته‌اند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، با توجه به اهمیت روزافزون دیپلماسی فرهنگی در دنیای امروز، رویدادهای فرهنگی بین‌المللی می‌توانند نقش مهمی در ایجاد روابط فرهنگی پایدار و مثبت بین ایران و سایر ملل ایفا کند؛ این رویدادها که نشان‌دهنده تنوع فرهنگی، مهمان‌نوازی و غنای هنری ایران هستند، تصویری مثبت و ماندگار در ذهن بازدیدکنندگان بین‌المللی بر جا می‌گذارند.

استان فارس نیز که از ظرفیت بالایی در حوزه فرهنگ و هنر بهره می‌برد در طول این سال‌ها توانسته اتفاقات خوبی را در این عرصه رقم بزند.

برنامه‌ریزی برای روزهای فرهنگی شیراز و دوشنبه

سال ۱۴۰۱ بود که با هدف احیای دیپلماسی فرهنگی میان کشورهای منطقه و به دعوت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، وزیر فرهنگ کشور تاجیکستان و سفیر این کشور در شیراز حضور یافتند و برنامه‌ریزی‌هایی برای روزهای فرهنگی شیراز و دوشنبه که پایتخت آن کشور است انجام شد.

در این دیدار هیأت فرهنگی سیاسی تاجیکستان از اماکن تاریخی فرهنگی شیراز بازدید کردند.

حضور هیأت ۸۰نفره هنرمندان تاجیکستان در شیراز

حضور هیأت ۸۰ نفره هنرمندان تاجیکستان در شیراز با هدف معرفی برنامه‌های موسیقی و هنرهای نمایشی این کشور نخستین برنامه‌ای بود که با هدف برگزاری هفته‌های فرهنگی شیراز با کشورهای همسایه برگزار شد.

در این آیین که به مدت دو روز یعنی پنجشنبه ۱۴ و جمعه ۱۵ مهرماه ۱۴۰۱ در تالار حافظ شیراز انجام شد، نمایشگاهی از آثار ارزشمند لباس‌های محلی و اقوام تاجیکستان و همچنین نمایشگاه عکس‌های دیدنی این کشور به نمایش گذاشته شد.

برپایی نمایشگاه هنرمندان فارس در شهر دوشنبه

پس از بازگشت گروه‌های هنری تاجیکستان به کشور خود، این بار نوبت هنرمندان فارس رسید که برای معرفی هنر و استان به این کشور سفر کنند؛ بدین‌ترتیب هفته فرهنگی ایران نیز در کشور تاجیکستان از هشتم تا ۱۵ آبان ماه در شهرهای دوشنبه، خجند و باختر برگزار شد و هنرمندانی از شیراز، تبریز و تهران راهی این رویداد بزرگ شدند.

هنرمندان فارس هم از شهرستان‌های مختلف شیراز، آباده و اوز در قالب هیأت ۲۰ نفره در نمایشگاه عکس، منبت، کاشی شیراز، خوشنویسی و گل و مرغ و همچنین نمایشگاه لباس‌های اقوام و عشایر فارس حضور یافتند.

اجرای مشترک ارکسترملی تاجیکستان و ارکستر سمفونیک فارس

حضور هیأت ۶۰ نفره ارکستر ملی تاجیکستان در شیراز و دو شب اجرای مشترک با ارکستر سمفونیک فارس با نام بوی جوی مولیان از دیگر اتفاقات خوبی است که در سال‌های اخیر با هدف توسعه ارتباطات بین‌المللی رقم خورد.

ارکستر سمفونیک تاجیکستان با ۵۵ نفر از هنرمندان این کشور، سه رهبر و ۱۰ خواننده آثار موسیقی تاجیک به زبان فارسی را اجرا کردند.

حضور مقاماتی از کشورهای مختلف در برنامه‌های سعدی و حافظ

در سال‌های اخیر همچنین در برنامه‌های بزرگداشت سعدی و حافظ از حضور مقاماتی از کشورهای مختلف بهره گرفته می‌شد؛ آیین بزرگداشت سعدی شیراز در جمعه ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۲ با حضور دریا اورس رییس موسسه عالی فرهنگ، زبان و تاریخ و سفیر سابق جمهوری ترکیه برگزار شد.

همچنین در هفته فرهنگی هنری یادروز حافظ شیرازی که مهرماه ۱۴۰۲ در شیراز برگزار شد سفیر و رایزن فرهنگی کشور هندوستان و هیات عالی رتبه دانشگاهی این کشور حضور داشتند و حتی در این هفته جلسات دانشگاهی مختلف جهت تبادل فرهنگی برگزار شد.

فارس برای احیای دیپلماسی فرهنگی چه کرد؟

اعزام هنرمندان به برنامه‌ها و نمایشگاه‌های مختلف بین‌المللی

اما برنامه‌ریزی برای برگزاری این رویدادها و حمایت و اعزام هنرمندان فارس به برنامه‌های بین‌المللی به این چند رویداد محدود نشد و برای احیای دیپلماسی فرهنگی برنامه‌های دیگری نیز از جمله حضور هنرمندان لباس اقوام در قطر، سوریه و عمان دنبال شد.

حضور هنرمندان نقاشی اصیل گل و مرغ و تذهیب شیراز در نمایشگاه‌های قطر و تاجیکستان، هنرمندان تئاتر در جشنواره کارتاژ کشور تونس، هنرمندان تئاتر خیابانی در جشنواره اقلیم کردستان، هنرمندان گروه‌های آوازی و کر شیراز در کشور اسپانیا و اتریش و هنرمند مجسمه‌ساز شیرازی در روزهای فرهنگی ایران در مسکو کشور روسیه از دیگر برنامه‌هایی بود که به منظور توسعه ارتباطات بین‌المللی در عرصه فرهنگ و هنر فارس انجام شد.

بدون شک این رویدادها فرصت‌های بی‌نظیری برای تبادل دانش، ایده‌ها و مهارت‌ها بین هنرمندان، صنعتگران و فعالان فرهنگی ایجاد می‌کنند و این تعاملات می‌توانند الهام‌بخش نوآوری‌ها و همکاری‌های جدیدی باشند که فراتر از مرزهای فرهنگی گسترش می‌یابند اما استمرار در این نوع رویکردها و تعاملات فرهنگی و هنری از اهمیت بسیاری برخوردار است و ضروری است که افزون بر کشورهای همسایه ارتباط با سایر کشورها نیز در دستور کار قرار گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha