به گزارش ایرنا، یوسف یوسفی روز دوشنبه در نشست خبری، افزود: اولین مطالعه سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک و صنایع اطراف آن در سال ۸۳، دومین مطالعه در سال ۸۶ و سومین مطالعه توسط دانشگاه اراک، سال گذشته انجام شد.
وی بیان کرد: بر اساس این مطالعه ۷۰ درصد آلودگی هوای اراک مربوط به منابع ثابت و ۳۰ درصد منابع متحرک است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: مازوتسوزی نیروگاه شازند امسال با توجه به دستور رئیس جمهوری برای مدت یکماه قطع و دیرتر از سالهای گذشته آغاز شد.
یوسفی اظهار کرد: مازوتسوزی مجدد به دلیل ناترازی انرژی آغاز شد که محیطزیست نیز در این خصوص گلایهمند است.
وی گفت: مازوتسوزی نیروگاه شازند در سال ۱۴۰۱ به ۷۰۰ میلیون لیتر و در سال گذشته به ۳۵۰ میلیون لیتر رسید و هماکنون نیز روزانه چهار و نیم میلیون لیتر مازوت پرسولفور و حدود ۵۰۰ هزار مترمکعب گاز در این واحد صنعتی سوزانده میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: برای مقابله با آلودگی هوای اراک طی ۲ سال گذشته اقدامات موثری صورت گرفته است.
یوسفی بیان کرد: آییننامه اصلاحی طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک با ۳۹ راهکار راهبردی سال گذشته به هیات دولت ارسال شد که یک سری ایرادات داشت که برگشت خورد و نقایص رفع و مقرر است مجدد به هیات دولت ارسال شود.
وی گفت: انتشار فراخوان شناسایی کارگزار تخصصی کنرسسیوم کاهش آلایندگی نیروگاه شازند با پیگری نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی انجام شده که در راستای روند کاهش آلودگی نیروگاه به شکل ویژه کار شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: از سال ۱۳۸۶ در اراک تنها چهار ایستگاه سنجش شاخص آلایندگی هوا، یک ایستگاه در شازند و یک ایستگاه در ساوه وجود داشت و از ۲ سال گذشته افزایش این ایستگاهها در دستور کار قرار دارد.
یوسفی با بیان اینکه نیاز ایستگاههای سنجش آلایندگی هوا در استان مرکزی حداقل ۱۸ دستگاه است، افزود: مقرر شده از سال گذشته و از محل عوارض آلایندگی، پنج ایستگاه توسط شهرداری خریداری شود که هفته گذشته یک ایستگاه خریداری و به زودی نصب میشود و چهار ایستگاه دیگر هم در دست اقدام است.
وی اظهار کرد: مقرر شده ایرالکو هم یک ایستگاه سنجش خریداری کند که انتظار است با سنجشگر hf خریداری شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اضافه کرد: پتروشیمی هم یک ایستگاه سنجش آلودگی هوا دارد اما مدام قطع میشود و مقرر شده نقص فنی آن رفع و راهاندازی شود.
یوسفی بیان کرد: بحث اعتبارات استانی برای خریداری ایستگاههای سنجش ریزگرد در شهرستانهای خمین، تفرش، محلات و کمیجان در حال پیگیری جدی است.
وی تصریح کرد: در ۲ سال گذشته در شهرستان دلیجان نیز ایستگاهی با چهار آنالیزور راهاندازی شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اضافه کرد: این ادارهکل هر سه ماه یکبار فهرست صنایع آلاینده را جمعبندی و اعلام میکند.
یوسفی گفت: تا سال گذشته پتروشیمی در فهرست صنایع آلاینده نبود و مجدد قرار گرفته و پالایشگاه، نیروگاه و ایرالکو هم در این فهرست قرار دارد.
وی بیان کرد: اقدامات قضایی و شکایت از برخی واحدهای آلاینده استان مرکزی صورت گرفته، محیط زیست هماکنون از نیروگاه شازند، ایرالکو و پالایشگاه شکایاتی دارد که در حال رسیدگی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی عنوان کرد: اعتبارات استانی محیط زیست بیش از ۱۸ برابر و اعتبارات ملی ۱۰ برابر افزایش داشته است.
یوسفی گفت: فعالیت باغ وحش اراک پس از ۳۰ سال بدون پروانه بود که این امر مشکلاتی را در اضافهکردن گونههای جدید ایجاد کرده بود و این مهم انجام و پس از سالها پروانه این پارک صادر شد.
وی اظهار کرد: حدود یکهزار میلیارد ریال از صندوق ملی محیط زیست برای پروژههای پسابی و پسماندی استان مرکزی مصوب و هزینه شده و ۱۶ خودروی عملیاتی و سواری نیز به مجموع اضافه شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: با وجود جذب ۳۲ نفر نیروی جدید، کمبود نیروی انسانی در این ادارهکل وجود دارد.
یوسفی با بیان اینکه نیروهای ادارهکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی یک سوم چارت سازمانی است، مجوزاتی گرفته شده اما به دلیل حقوق پایین افراد خیلی تمایل به حضور در این دستگاه ندارند.
وی گفت: ۶۸ خانه محیط زیست در ادارات و دانشگاهها تشکیل شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: این استان یکهزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه پساب و پسماند صنعتی دارد که باید بازچرخانی شود.
یوسفی عنوان کرد: با روند خشکسالی و مشکل آبی که وجود دارد باید این مهم مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی گفت: در این راستا با شرکت شهرکهای صنعتی شهرستانهای مختلف مذاکراتی صورت گرفته و بازچرخانی در حال انجام است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: صنعتهای بزرگ باید به فکر بازچرخانی پساب باشند و سال گذشته پسماندهای پتروشیمی شازند در سیمان تهران مورد استفاده قرار گرفت و کاتالیستها در حال پیگیری است.
یوسفی بیان کرد: بازیافت الیاف پلیاستر در دلیجان برای نخستینبار در دستور کار قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یک مخاطره طبیعی است که در سالهای ۱۳۹۵، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ نیز در تالاب میقان اراک مشاهده شد و امسال نیز از آذرماه این بیماری گزارش شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اضافه کرد: این بیماری هماکنون مهار شده و از ۲۸ دیماه تاکنون مورد جدیدی گزارش نشده است.
یوسفی تاکید کرد: تمام لاشههای جمعآوری شده که از گونههای غازهای خاکستری و سرسبز بودند به صورت بهداشتی دفن و تعدادی باقی مانده که در حال دفن است.
وی گفت: بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تنها در منطقه تالاب میقان اراک مشاهده شد و و به هیچکدام از واحدهای صنعتی نیز سرایت نکرد.
اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که از ابتدای امسال تاکنون ۱۱۶ روز ناسالم در کارنامه خود به ثبت رسانده است.
نظر شما