ایرنا - تهران - مینیون نام قنادی و شیرینی فروشی قدیمی در تقاطع خیابان سعدی شمالی و هدایت است که چند روزی است که ثبت ملی شده است. این قنادی در سال ۱۳۰۸ توسط یک مهاجر اوکراینی به نام اوسب ترپوگوسیان و خانواده اش افتتاح شد. این قنادی در ابتدا کار خود را با حرفه نانوایی شروع کرد و نان هایی به شکل آجر می پختند و بعد نان ساندویچ یا بولکا را نیز تولید کردند. بعد از پایان جنگ جهانی نانوایی را به شیرینی پزی تبدیل کردند و کار و بارشان گرفت و ترپوگوسیان با وارد کردن دستگاه شکلات سازی در کنار شیرینی فروشی، شکلات هم می ساخت، شیرینی های رُولت خامه ای، تارت میوه ای، اکلر شکلاتی، ناپلئونی و شکلات های با اسامی "اریس"، "بارباریس"، "کیانوشکا". عید پاک مسیحی شلوغترین روزهای این قنادی است به نوعی که مردم از پای صندوق تا خیابان صف می بندند. اکنون قنادی مینیون که به زبان فرانسوی به معنی بامزه است توسط تنها بازمانده خانواده ترپوگوسیان یعنی روبن ترپوگوسیان و همسرش اداره می شود.
نظر شما