اهواز - ایرنا - مدیر گروه آسم و آلرژی علوم پزشکی اهواز گفت: مطالعات نشان می دهد که بروز بیماری آسم در خوزستان، ۲ برابر حد متوسط کشوری است اگرچه با توجه به افزایش آلودگی هوا در این سالها، این آمار افزایش پیدا کرده است.
به گزارش ایرنا دکتر عباس فایضی روز سهشنبه در نشست خبری دوازدهمین کنگره دو سالانه انجمن آسم و آلرژی ایران که در محل دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد، بیان کرد: در این کنگره نقش آلایندههای هوا در افزایش میزان بروز انواع سرطانها، سکتههای مغزی و قلبی و انواع بیماریهای تنفسی مورد بررسی قرار می گیرد.
وی گفت: متاسفانه محیط زیست اولویت هیچکدام از دستگاههای اجرایی نیست؛ اگر مطالبهگری خوبی وجود داشته باشد بحث محیط زیست و کنترل آلودگی هوا جزو اولویتها قرار خواهد گرفت.
مدیر گروه آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: در صورتی که اطلاعرسانی در خصوص آلودگی هوا، در سطح عمومی انجام شود نتایج مثبت خوبی به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: در اهواز مشعلهای نفتی در حال سوختن بوده و برخی روزها مه غلیظ همراه با آلودگی هوا نیز وجود دارد بنابراین اینکه آلودگی هوا در بیشترین میزان وجود دارد جای شکی نیست.
فایضی افزود: دید عمومی جامعه با شنیدن مطالب علمی در خصوص آلودگی هوا بسیار تغییر میکند اما متاسفانه مردم خوزستان نسبت به آلودگی هوا و فضای سبز بیتفاوت شدهاند. هم اکنون مشاهده میشود که در اهواز به راحتی درختان قطع میشوند در حالی که جاهای دیگر شرایط به گونه دیگری است.
وی استفاده از سوخت پاک و راهاندازی اتوبوس برقی را یکی از راهکارهای کاهش آلودگی هوا و افزایش راههای مقابله با آن دانست و گفت: هر چه درخت شاخ و برگ بیشتری داشته باشد بیشتر در کنترل آلودگی هوا موثر است.
مدیر گروه آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: در مقطعی شورای سلامت خوزستان مصوب کرد که درختان کنوکارپوس در اهواز با ارتفاع بالای سه متر هرس شوند اما برخلاف این مصوبه درختان نیم متری هم در حال هرس شدن هستند.
وی با بیان اینکه اطلاعات مربوط به آلودگی هوای خوزستان صددرصد قابل استناد نیست افزود: گزارش برخی از شرکتها میگوید که میزان ازون موجود در هوای خوزستان در فصل تابستان در محدوده پاک است به همین دلیل باید خودمان آلایندهها را بررسی کنیم تا به اطلاعات صحیحی دست پیدا کنیم.
گفتنی است دوازدهمین کنگره دو سالانه انجمن آسم و آلرژی ایران روزهای ۲۷ و ۲۸ بهمن در دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار خواهد شد.
نظر شما