حملات هوایی اسرائیل به سوریه و عراق

تهران- ایرنا- رژیم صهیونیستی شهریور ۱۳۹۸ حملات هوایی را به کشورهای سوریه و عراق آغاز کرد. در پی این اقدام سامانه‌های دفاعی سوریه حملات موشکی را دفع کردند و نمایندگان پارلمان عراق نیز خواستار خروج نیروی‌های آمریکایی از این کشور شدند.

در یکی از حملات به فرودگاه نظامی تیفور در استان حمص سوریه، سامانه‌های دفاعی سوریه دو موشک را منهدم کردند. براثر اصابت موشک‌های رژیم صهیونیستی به این فرودگاه نظامی، یک نظامی سوری شهید و دو نفر دیگر زخمی شدند.

در فاصله زمانی کمی، جنگنده‌های اسرائیل با تجاوز به حریم هوایی لبنان و سوریه با شلیک چند موشک به سمت فرودگاه نظامی «المزه» و روستای «عقربا» در جنوب دمشق، مواضع ارتش سوریه را هدف قرار دادند و سپس ارتش رژیم صهیونیستی در اقدامی کم‌سابقه به این حمله اذعان کرد.

همچنین در پی حمله عصر یکشنبه سوم شهریور ۹۸ هواپیماهای ناشناس به یک مقر سازمان الحشد الشعبی در استان الانبار، این گروه اعلام کرد که تهاجم از سوی هواپیماهای بدون سرنشین اسرائیل و با پوشش هوایی نیروهای آمریکا انجام شد. حمله کار پرنده‌های رژیم اشغالگر قدس بوده و طی آن یک رزمنده الحشد شهید، یک نفر دیگر بشدت مجروح و دو خودرو نیز منهدم شد.

حمله هواپیماهای بدون سرنشین اسرائیل با پشتیبانی هوایی نیروهای آمریکایی و یک بالون تجسسی در جاده عکاشات - القائم ۱۵ کیلومتری مرز سوریه صورت گرفت. سازمان الحشد الشعبی عراق به مردم عراق وعده داد که این‌گونه حملات تجاوزکارانه خللی در اراده نیروهای الحشد در ایفای وظایف میهنی و دفاع از خاک، امنیت و کرامت عراق و مقابله با تجاوزگران به کشور و حامیان آن‌ها ایجاد نخواهد کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه عراق در نخستین واکنش رسمی به حملات هوایی منسوب به آمریکا و اسراییل علیه چند مقر الحشد الشعبی تأکید کرد که این کشور در مقابل نقض حاکمیت ملی خود می‌ایستد.«احمد الصحاف» سخنگوی وزارت امور خارجه عراق در بیانیه‌ای تأکید کرد که عراق اقدامات دیپلماتیک خود را برای جلوگیری از هرگونه نقض حاکمیت و حریم تمامیت ارضی خود بکار خواهد گرفت.

ائتلاف (فراکسیون) پارلمانی الفتح حمله هواپیماهای رژیم صهیونیستی به مقر الحشد الشعبی را به منزله اعلام جنگ به عراق دانست و خواستار پایان کنترل آسمان عراق توسط آمریکا شد.

در واکنش به حمله اسرائیل به حریم هوایی عراق ۵۳ نماینده پارلمان عراق با امضای یک نامه رسمی خواستار قرار گرفتن موضوع بیرون راندن نیروهای خارجی (آمریکایی) از خاک این کشور در دستور کار پارلمان شدند.

این اقدام رژیم صهیونیستی با واکنش کشورهای منطقه نیز روبه‌رو شد. وزیران اتحادیه عرب در یکصد و پنجاه و دومین نشست خود در مقر این اتحادیه در قاهره پایتخت مصر، به اتفاق آرا قطعنامه پیشنهادی عراق  مبنی بر محکومیت حملات اخیر پهپادهای اسرائیل به کشورهای عربی را تایید کرد.

اخبار پرونده