نشست ۱۷۷ اوپک - وین

تهران- ایرنا- یکصد و هفتاد و هفتمین نشست «کشورهای صادرکننده نفت» موسوم به «اوپک» با حضور وزیران ۱۴ کشور عضو این سازمان در روزهای ۱۴ و ۱۵ آذر ماه ۱۳۹۸ در محل مقر دائمی این سازمان در وین پایتخت اتریش برگزار شد.

در این نشست که با هدف تصمیم‌گیری درباره تمدید یا کاهش بیشتر تولید نفت برای حفظ تعادل قیمت این کالای استراتژیک در سال ۲۰۲۰ میلادی برگزار شد «بیژن نامدار زنگنه» وزیر نفت به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران حضور یافت.

نقش اوپک به عنوان یک گروه بین‌المللی نفتی متشکل از کشورهای الجزایر، ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اکوادور، آنگولا، ونزوئلا ، کنگو و گابن از بدو تأسیس در سال ۱۳۳۹ خورشیدی همواره در بازار بین‌المللی نفت بسیار مهم بوده است. هدف اصلی این سازمان، هماهنگی و یکپارچه‌سازی سیاست‌های نفتی کشورهای عضو و تعیین بهترین راه برای تأمین منافع جمعی یا فردی آنها، طراحی شیوه‌هایی برای تضمین ثبات قیمت نفت در بازار نفت بین‌المللی، توجه ویژه به کشورهای تولیدکننده نفت و توجه خاص به ضرورت فراهم کردن درآمد ثابت برای کشورهای تولیدکننده نفت بوده است.

اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) و کشورهای تولید و صادر کننده نفت غیراوپک که در مجموع "اوپک پلاس" (OPEC+) خوانده می‌شوند، ابتدای سال ۱۳۹۸ توافق کرده بودند برای ایجاد تعادل در بازار و افزایش قیمت نفت مجموع تولید خود را یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهند.

تارنمای «اویل پرایس» در دومین روز این نشست (۱۵ آذرماه ۱۳۹۸) نوشت: کشورهای عضو اوپک توافق کردند با بالا بردن میزان کاهش تولید نفت روزانه، آن را از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه به یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه برسانند.

قیمت نفت در حالی که هفته قبل از این نشست در مرز ورود به کانال ۵۰ دلاری قرار داشت در سایه تصمیم اوپک مبنی بر افزایش تعهد کاهش تولید نفت و کاهش ۴۰۰ هزار بشکه‌ای عربستان، رشدی ۶ درصدی را به ثبت رساند.

در پایان یکصد و هفتاد و هفتمین نشست اوپک، تولیدکنندگان نفت به رهبری عربستان و روسیه توافق کردند که فقط در سه ماه نخست سال ۲۰۲۰ تولید نفت خام خود را به میزان ۵۰۰ هزار بشکه بیشتر در روز کاهش دهند. این توافق فقط تا ماه مارس (اسفند) و سه ماه اول سال ۲۰۲۰ اجرا می‌شود و برای بعد از پایان این دوره، هیچ توافقی صورت نگرفت.

برچسب‌ها

اخبار پرونده