وزیر راه در چابهار
تهران- ایرنا- «محمد اسلامی» وزیر راه و شهرسازی اواسط آذرماه ۱۳۹۸ برای بازدید و افتتاح چند پروژه به استان سیستان و بلوچستان سفر کرد.
وی در سفر سه روزه خود به زاهدان و سپس چابهار از پروژههای در دست اجرا از جمله ساخت بلندترین و مجهرترین برج کنترل دریایی کشور، لایروبی حوضچه و کانال دسترسی، بویهگذاری، جمعآوری اسکلههای نصب سریع، سیلوی ۱۰۰ هزار تنی غلات، شبکه معابر و تاسیسات زیربنایی اراضی پشتیبانی، پستهای برق و دایک حفاظت ساحلی در بنادر شهید بهشتی وکلانتری بازدید و جاده دسترسی به این بندر را افتتاح کرد.
کلنگزنی فرودگاه بین المللی چابهار از جمله مهمترین برنامه های وزیر راه بود. این فرودگاه قرار است در زمینی به مساحت ۲ هزار و ۸۱۵ هکتار با سرمایهگذاری ۵۵۰ میلیارد تومانی از محل منابع منطقه آزاد چابهار احداث شود. به گفته مسئولان ساخت این فرودگاه یکی از نیازهای اصلی ورود و خروج مسافر، گردشگر و سرمایهگذاران محسوب میشود.
همچنین از دیگر برنامه های وزیر راه در روز دوم سفر به چابهار شرکت در مراسم آغاز عملیات اجرایی ساخت شهر جدید تیس بود که فاز نخست آماده سازی زیرساخت ها و توسعه این شهر با بیش از ۷۰ میلیارد تومان اعتبار آغاز شد. وزیر راه در خصوص ساخت شهر جدید تیس گفت: ۲۷ سال از تصویب این طرح میگذرد و دلیل تاخیر آن دیدگاه مسوولان و مدیران وقت، بنا به عدم ضرورت آن بود در حالی که این شهر دارای ظرفیت های بسیاری خصوصا برای تبدیل به یک نقطه گردشگری، تفریحی و توسعه است.
توجه به موضوع حاشیه نشینی و مسائل و مشکلات همراه با آن در چابهار و دارا بودن رتبه نخست در حاشیه نشینی نسبت به جمعیت در کل کشور از جمله مواردی بود که وزیر راه و شهرسازی در این سفر به آن اشاره و توجه داشت به طوری که در این زمینه عنوان کرد: بنیاد مسکن چهار استان به عنوان اعضای ستاد معین تعیین شدهاند تا مشکلات را رفع و نسبت به ساماندهی کامل حاشیه این شهر اقدام کنند.
وی در این خصوص گفت: حاشیهنشینی چابهار باید سالها پیش مهار و ساماندهی میشد تا با این بحران فعلی و انبوه جمعیت بدون امکانات اولیه رو به رو نمیشدیم. با وجود مشکلات مالی دولت، ایجاد و ساخت واحدهای مسکونی در تمام نقاط حاشیه شهر بویژه مناطقی نظیر مراد آباد، کمب و نوار شرقی و غربی در نظر گرفته شده و بزودی شاهد توسعه همه جانبه و بهره مندی مردم از تمام امکانات خواهیم بود.
اسلامی در آخرین روز سفرش در حاشیه بازدید از بندر شهید بهشتی چابهار عنوان کرد: راههای ارتباطی به بندر چابهار در حال مطالعه هستند و ابتدا از مبدا بندر تا سه راهی کنارک و نیکشهر ۲ بانده میشود تا تسهیل در رفت وآمد کامیون ها و کاهش حوادث رانندگی در این مسیر پر رفت و آمد را شاهد باشیم.
وزیر راه توسعه چابهار را از ابعاد مختلف حائز اهمیت دانست و ضمن توجه به این نکته که بندر شهید بهشتی چابهار همیشه مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و رییس جمهوری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تشریح این موضوع و طرح های توسعه ای این منطقه پرداخت و گفت: بندر چابهار به عنوان یک بندر اقیانوسی با برخورداری از آبخور با درافت ۱۶.۵- متر، جزو بنادر دارای تراز برتر قلمداد میشود و اسکلههای نصب سریع که در دهه ۶۰ در این بندر ایجاد شده بودند، برچیده شدند. با سرمایه گذاری که به همت دولت در بندر چابهار انجام شده است، به ویژه دولت تدبیر و امید که اهتمام ویژه ای به سیستان و بلوچستان دارد و تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص توسعه سواحل مکران، فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار به بهره برداری رسیدهاست.
وی با بیان این که بندر چابهار نیاز به ذخیره انبار و سیلو دارد، خاطرنشان کرد: در این راستا عملیات احداث ۲ پروژه جدید در این بندر آغاز شد، در حدود ۱۱۹ هکتار اراضی استحصال شده این بندر عملیات احداث شبکه معابر و تاسیسات زیربنایی شامل پست های برق، آب و مخابرات انجام و همچنین یک سیلوی ۱۰۰ هزار تنی غلات احداث می شود تا بتوان با سیستم مکش اتوماتیک غلات فله عملیات تخلیه و بارگیری را انجام داد.