سی و هفتمین دوره کتاب سال

تهران- ایرنا- سی و هفتمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتاب‌های برتر، حمایت و تشویق مؤلفان، مترجمان، مصححان و ناشران سراسر کشور و ارتقای فرهنگ جامعه اسلامی، حفظ استقلال و هویت فرهنگی در بهمن ۱۳۹۸ برگزار شد.

اختتامیه و اعطای جایزه  این دوره از کتاب سال جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ در تالار وحدت برگزار شد. آثار برای شرکت در این جایزه باید برای نخستین‌بار در سال ۱۳۹۷ منتشر و جزو کتاب‌های کمک درسی و عکس برداری شده نمی‌بود. علاوه بر این، کتاب باید دارای برگه اعلام وصول می‌بود.

این جایزه شامل بخش های مختلفی از جمله کلیات، علوم کاربردی، دین، هنر، تاریخ و جغرافیاست اما کتاب‌های داستان کوتاه، داستان بلند و رمان بزرگسال، نقد ادبی (تالیف)، مستند نگاری، شعر بزرگسال و شعر کودک و نوجوان به دلیل همپوشانی با جایزه جلال آل احمد و جشنواره شعر فجر در جایزه کتاب سال داوری و بررسی نمی‌شوند.      

سی و هفتمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با بررسی ۴۶ هزار ۲۵۴ عنوان کتاب چاپ نخست، روند کار خود را از دی ماه شروع کرد. بخشی از این کتاب‌ها در غربال اولیه کنار گذاشته شدند و در مرحله بعدی داوری ۷ هزار و ۴۷۳ عنوان کتاب باقی ماند. از بین این آثار ۲۱۳ عنوان کتاب در گروه علوم کاربردی، گروه کلیات و در موضوعات کلیات و نسخ خطی، گروه فلسفه و روانشناسی، گروه علوم اجتماعی، گروه تاریخ و جغرافیا، گروه کودک و نوجوان و گروه ادبیات به مرحله دوم داوری راه پیدا کردند.

در این دوره از کتاب سال ۱۳ اثر برگزیده و ۴۱ اثر شایسته تقدیر از طرف هیات داوران انتخاب شدند. همچنین بیست و هفتمین دوره جایزه جهانی کتاب سال نیز برگزار و ۶ اثر از کشورهای چین، فنلاند، روسیه، آلمان برگزیده و همزمان با برگزیدگان جایزه کتاب سال از آنها تقدیر شد.

آیین اختتامیه و اعطای جوایز برگزیدگان با حضور «حسن روحانی» رییس‌جمهوری، «سیدعباس­ صالحی»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «محسن جوادی»، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «نیکنام حسینی‌پور» مدیر عامل خانه کتاب، «محمدعلی مهدوی‌راد» دبیر علمی این جایزه و همچنین شماری از اصحاب قلم و اندیشه برگزار شد.

اخبار پرونده