نشست آینده اجتماعی ایران در دهه پنجم انقلاب

تهران- ایرنا- نشست «آینده اجتماعی ایران در دهه پنجم انقلاب اسلامی» ۲۱ بهمن ماه ۹۸ به همت خبرگزاری ایرنا، معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشکده علوم‌اجتماعی دانشگاه تهران، انجمن جامعه‌شناسی دانشگاه تهران و انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات در محل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.

این نشست دارای چهار بخش افتتاحیه، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی ‌و ‌اقتصادی بود و در هر یک از آنها کارشناسان مرتبط با حوزه‌های یاد شده به سخنرانی پرداختند. در بخش افتتاحیه نشستِ آینده اجتماعی ایران در دهه پنجم انقلاب، «دکتر غلامرضا غفاری»، حجت الاسلام والمسلمین «محمد مهدی کرمی» و دکتر «مجید سرسنگی» بر اهمیت برگزاری چنین برنامه هایی برای شناخت بهتر جامعه ایران در سال‌های پس از انقلاب اسلامی و معضلات حال و آینده آن تاکید کردند.

در بخش فرهنگی نشست یاد شده، دکتر «سیدضیاء هاشمی» مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)، حجت الاسلام والمسلمین دکتر «حمید پارسانیا» و دکتر «تقی آزادارمکی» جامعه‌شناس حضور داشتند و درباره شاخص‌های تقویت‌کننده همبستگی اجتماعی و سیاست‌گذاری‌های فرهنگی در این ارتباط سخن گفتند.

آزادارمکی در بخشی از سخنانش گفت:‌ اساتید دانشگاه مسئول نقد هستند و مسئولان و مدیران و روحانیان مسئول پاسخگویی! سنت بسیار بدی است که مسئولان همه منتقد شده‌اند. این بحث‌ها را دانشگاهیان باید به سمت نقد ببرند و مسئولان باید از این نقدهای ما سیاست‌های مورد نظر را استخراج کنند.

سیدضیاء هاشمی جامعه‌شناس و استاد دانشگاه نیز در سخنانی، عنصر اعتماد اجتماعی و کاهش آن را یک مسئله جدی دانست که همبستگی و انسجام در جامعه را با مخاطراتی جدی روبه‌رو می‌کند. به گفته‌ او، اگر بی‌اعتمادی به کنش‌های اخلاقی و مدیریتی و بی‌اعتمادی در سطوح مختلف و شکاف بین مرکز و پیرامون هم ایجاد شود، در نهایت یک گروه‌بندی جدیدی را شاهد خواهیم بود که برای کلیت جامعه مسئله ساز خواهد شد.

در بخش سیاسی نیز دکتر «علیرضا شجاعی‌زند»، دکتر «حمیدرضا جلائی‌پور» و دکتر «عبدالله بیچرانلو» درباره چالش‌های پیش روی جمهوری‌اسلامی و برخی راه‌های برون‌رفت از آن در ایران پس از انقلاب اسلامی سخن گفتند. شجاعی زند، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: جمهوری اسلامی به‌مثابه یک حکومت دینی بر اساس خط و مشی منعطف همراه با عقلانیت، جهت نیل به اهداف و آرمان‌های خود و ساختن آینده بهتر حرکت می‌کند.

در بخش اجتماعی و اقتصادی نیز دکتر «سیدحسین سراج‌زاده» و دکتر «علی‌اصغر سعیدی» درباره شاخص‌های همبستگی اجتماعی، انواع آن و نیز سیاست‌گذاری‌های اجتماعی و نظام رفاهی ایران پس از انقلاب اسلامی سخن گفتند.

سعیدی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در سخنرانی خود در نشست «آینده اجتماعی ایران در دهه پنجم انقلاب اسلامی»، به بحث درباره نقش نهادها و کمیته‌ها در اقتصاد ایران پرداخت و ضمن انتقاد از حضور گسترده‌ این نهادها، تاکید کرد که در دهه پنجم انقلاب، باید تجدیدنظرهایی اساسی در سیاست‌های اقتصادی کشور صورت پذیرد تا کشور بتواند از بحران «انباشت» و «بیکاری» فاصله بگیرد.

برچسب‌ها

اخبار پرونده