وزیر نفت در خوزستان
تهران- ایرنا- «بیژن نامدار زنگنه» وزیر نفت اواخر بهمن ۱۳۹۸ در سفری دو روزه به خوزستان ضمن بازید از خط تولید فولاد اکسین، در نشست هماندیشی مدیران صنعت نفت و فولاد نیز شرکت کرد. رونمایی از دکل ۷۲ فتح که در شرکت ملی حفاری ایران تولید شده است و امضای قرارداد واحد فرآورش سیار در میدان نفتی آزادگان جنوب از مهمترین برنامههای وی در سفر به این استان بود.
زنگنه شامگاه دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸ به همراه جمعی از مدیران شرکت فولاد و شرکت ملی نفت ایران از خط تولید فولاد اکسین خوزستان بازدید و فاز نهایی آزمایشگاه خوردگی این شرکت را افتتاح کرد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت در حاشیه این برنامه گفت: در طرح «گوره به جاسک» تا کنون ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی حاصل شده که به این منظور قراردادی بین شرکت ملی نفت، فولاد اکسین و شرکتهای لوله سازی منعقد و بخش عمدهای از ورق های مورد نیاز نیز تولید شده است
به گفته «مسعود کرباسیان» مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز، روند اجرایی پروژه گوره به جاسک طبق برنامه زمانبندی شده پیش میرود و عزم جدی برای تکمیل آن ایجاد شده است. زنگنه وزیر نفت هم تکمیل طرح انتقال نفت گوره به جاسک را از اولویتهای این وزارتخانه دانست و گفت: تمام ورقهای ترش و شیرین تولیدی شرکت فولاد اکسین را تا پایان این طرح خریداری میکنیم.
در همین زمینه «امین ابراهیمی» مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان با اشاره به تحویل ۸۰ هزار تن ورق برای پروژه خط انتقال نفت خام گوره به جاسک هدف اصلی را افزایش ظرفیت تولید دانست که با پیگیری و حمایتهای وزیر نفت در دستور کار قرار گرفته است. طرح گوره به جاسک انجام پروژه خط انتقال نفت خام از جنوب غربی ایران به جنوب شرقی ( گوره به جاسک) به طول هزار و ۱۰۰ کیلومتر با نیاز ۳۶۶ هزار تن ورق است.
افتتاح دکل ۷۲ فتح با حضور وزیر نفت در سایت بازسازی شماره یک شرکت ملیحفاری ایران نیز از دیگر برنامههای وی در این سفر بود. دانش فنی ساخت دکلهای حفاری با قدرت سه هزار اسب بخار در جهاد دانشگاهی بومی سازی شده و از سه قرارداد ساخت این نوع از دکلها تا کنون تعداد ۲ دکل به شرکت ملی حفاری ایران تحویل داده شده است.
«حمیدرضا طیبی» رییس جهاد دانشگاهی در این مراسم ضمن اشاره به توانایی ساخت این نوع دکلهای نفتی در مجموعه تحت مدیریت وی، خواستار تعهد شرکت ملی حفاری نسبت به تعهدات مالی شد.
زنگنه هم در این آیین رونمایی در شرکت ملی حفاری ایران ضمن اشاره به دستیابی فناوری بومی ساخت آن اظهارداشت: ما وظیفه داریم تا برای کارخانههای داخلی کار ایجاد کنیم. در همین راستا «سید عبدالله موسوی» مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران هم گفت: با ۱۲۰ شرکت دانشبنیان به منظور ساخت قطعات و تجهیزات موردنیاز تفاهمنامه و قرارداد همکاری داریم.
پیگیری مطالبات قطعهسازان خوزستانی با ماموریت دو معاون وزیر نفت در این زمینه و درخواست حمایت «امید حاجتی» رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خوزستان از وزیر نفت برای تشکیل و راه اندازی «صندوق توسعه منطقهای خوزستان»، از دیگر برنامهها و مطالباتی بود که در این سفر دو روزه مطرح شد.