وداع با قویترین مرد معلول جهان
مراسم بدرقه، تشییع و خاکسپاری این ورزشکار با اخلاق روز ۱۲ اسفند با حضور گسترده اقشار مختلف مردم بهویژه ورزشکاران و مسوولان استانی و کشوری در ارتفاعات «قلاتوک» اشنویه و در آرامستان خلیفه ملاخدر برگزار شد.
وی که متولد اشنویه در آذربایجان غربی بود در پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو با مهار وزنه ۳۱۰ کیلوگرمی تاریخساز شد. ۲ مدال طلای پارالمپیک ۲۰۱۲ لندن و ۲۰۱۶ ریو، پنج مدال طلا و یک نقره مسابقات قهرمانی جهان و سه مدال طلای بازیهای پارآسیایی ۲۰۱۰ گوانژو، ۲۰۱۴ اینچئون و ۲۰۱۸ جاکارتا از سیامند ورزشکاری برجسته در سطح رقابتهای بینالمللی ساخته بود. این ملیپوش پرافتخار پاراوزنهبرداری ایران همچنین به عنوان یکی از ستارگان کمپین معرفی پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو معرفی و چندین بار نیز در نظرسنجی کمیته بینالمللی پارالمپیک بهترین ورزشکار ماه انتخاب شده بود.
در پی درگذشت این ورزشکار پرافتخار «حسن روحانی» رییسجمهوری در پیام تسلیتی اعلام کرد: این پهلوان ملی و ورزشکار لایق و بااخلاق که رکورد جاودانه پاراوزنه برداری جهان و چندین دوره قهرمانی پارالمپیک و پارا آسیایی را در کارنامه درخشان و تحسین برانگیز خود دارد....همواره در یادها باقی خواهد ماند و اراده پولادین و ایمان مخلصانهاش الهام بخش نسلهای آینده مردم قهرمان پرور ایران خواهد بود.
علاوه بر رییس جمهوری، «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری، «علی لاریجانی» رییس مجلس شورای اسلامی، «مسعود سلطانیفر» وزیر ورزش و جوانان، «پیروز حناچی» شهردار تهران، «محمدمهدی شهریاری» استاندار آذربایجانغربی، «سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه، حجتالاسلام والمسلمین «ناصر خدایاری» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی و حجت الاسلام «سید حسن خمینی» نیز با صدور پیام هایی جداگانه درگذشت سیامند رحمان را تسلیت گفتند.
همچنین همزمان با مسوولان و شخصیت های ایرانی، شماری از مقامات ورزشی کشورهای دیگر و در سطح بین المللی نیز با انتشار پیام هایی درگذشت این قهرمان فقید را تسلیت گفتند. «اندرو پارسونز» رییس کمیته بینالمللی پارالمپیک روز ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ با انتشار پیامی اعلام کرد: خانواده جنبش پارالمپیک در سرتاسر جهان از شنیدن خبر درگذشت سیامند رحمان عمیقا متاثر است.
همچنین «سِر فیلیپ کریون» رییس پیشین کمیته بینالمللی پارالمپیک، کمیته ملی پارالمپیک کشورهای مغولستان، ژاپن و قرقیزستان، تلویزیون NHK ژاپن، نماینده کمیته برگزاری بازیهای پارالمپیک توکیو ۲۰۲۰، رییس و مسوول ارشد اجرایی NPC استرالیا، «ایوچنی بوخاروف» از کمیته بازیهای پارالمپیک IPC، «جان آموس» رییس پیشین کمیته فنی پاراوزنهبرداری IPC، کمیته پارالمپیک آسیایی و خانم «ریتا ون دریل» رییس کمیته اجرایی بنیاد آجیتوس با صدور پیام های جداگانه درگذشت سیامند رحمان را تسلیت گفتند.
وب سایت رسمی کمیته بینالمللی پارالمپیک نیز در ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ علاوه بر پیام تسلیت، گزارش ویژه ای از زندگی سیامند رحمان منتشر و اعلام کرد که او در ایران و جهان برای ورزشکاران الهام بخش بود.
در خصوص سابقه بیماری و سلامتی سیامند رحمان «زهرا چابکی» رییس کمیته پزشکی کمیته ملی پارالمپیک روز ۱۲ اسفند ۹۸ گفت: وی تحت نظارت کامل پزشکی بود. وی خاطر نشان کرد با توجه به اینکه تمامی ورزشکارانی که برای بازی های پارالمپیک توکیو ۲۰۲۰ آماده می شوند، تحت نظارت پزشکی هستند، سیامند رحمان نیز از این قاعده مستثنی نبود و با وجود اینکه به دلیل شرایط خاص وی اردوهای او به صورت غیرمتمرکز و در محل سکونتش صورت می گرفت، با این حال نظارت پزشکی برای او نیز انجام می شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجانغربی نیز علت درگذشت ناگهانی «سیامند رحمان» را ایست قلبی همچون برخی دیگر از قهرمانان ورزشی جهان اعلام کرد و گفت: با «سیامند» ارتباط نزدیکی داشتم و از آنجا که وی بیماریهای خود را با من در میان میگذاشت، وی بیماری دیگری در زمان فوت نداشت.