مجلس یازدهم ؛ اولویت ها و رویکردها

تهران- ایرنا-  ماراتن هفت هزار نامزد حضور در انتخابات مجلس یازدهم در مرحله اول به پایان رسید و تکلیف اکثریت کرسی‌های نمایندگی مجلس شورای اسلامی برای چهار سال آینده ایران روشن شد.

انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در دوم اسفند سال ۱۳۹۸ با حضور ۴۲ درصدی مردم و پیروزی اصولگرایان برگزار شد. پس از انتخابات، اولویت‌ها و رویکردهایی که باید این مجلس در پیش بگیرد از اصلی ترین مباحث در رسانه‌ها و بحث‌های کارشناسی دو جریان سیاسی اصلی کشور یعنی اصولگرا و اصلاح طلب قرار گرفت.

هرکدام از کارشناسان طیف های مختلف، رسانه ها و نیز منتخبان مجلس درباره اهداف و چگونگی فعالیت های مجلس در این دوره اظهارنظرهایی کرده اند که بخشی از آنها به شرح زیر آمده است.

روزنامه «رسالت» نزدیک به اصولگرایان در گزارشی نوشت: مجلس آینده باید دولت از ریل خارج شده را به ریل بازگرداند و مطالبات مردم را پیگیری کند. این امید می رود که مجلس یازدهم بتواند اقدامات موثر و جدی در تحقق مطالبات مردمی و حل مشکلات کشور از جمله مسائل اقتصادی و معیشتی انجام دهد.

«محسن پیرهادی» منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم نیز نوشت: خطر بزرگی که مجلس را تهدید می کند، افتادن به ورطه سیاسی‌کاری است. وقت و انرژی مجلس اگر در دعواهای داخل خانه ملت هدر برود، فرصت کار و خدمت از دست می رود. مجلس باید ملت را نمایندگی کند؛ ملتی که دغدغه‌اش معیشت و اقتصاد است، نباید درگیر حاشیه و بحث های بی فایده شود.

«محمدباقر قالیباف» منتخب مردم تهران، نیز گفت: شعار من برای مبارزه با آمریکا همچنان کار است و مجلس قوی، مجلسی است که استکبار ستیزی را با ایجاد ثبات اقتصادی از طریق اقتصاد مردمی محقق می کند. من به همه شما تعهد دادم که با همه توانم کار کنم و مطمئن باشید به عهدم پایبندم.

دیگر چهره‌ سیاسی که در این خصوص اظهارنظر کرد «محمود میرلوحی» از اردوگاه اصلاح طلبان بود که اظهار داشت: با توجه به همسو بودن جریان پیروز در انتخابات اخیر مجلس با دیگر نهادها امیدواریم که بتوانند با حفظ انسجام برای حل ابرچالش‌های کشور با دولت همکاری و تعامل مثبتی را داشته باشند.

میرلوحی خواستار توجه منتخبان مجلس یازدهم به مشکلات اقتصادی داخلی، تحریم‌ها، آسیب‌های اجتماعی، اشتغال، بحران ارزی، مسائل بهداشتی و وضعیت بین‌المللی ایران شد و گفت: این شرایط اقتضا می کند که منتخبان مجلس یازدهم، مسئولانه و با تدبیر بدون حاشیه‌سازی به فکر مسائل جامعه و مطالبات مردم باشند.

«سیدرضا تقوی» عضو جامعه روحانیت و نماینده منتخب تهران در مجلس یازدهم هم اظهار داشت: نمایندگان منتخب جدید با عملکردشان باز هم مجلس را به رأس امور برمی‌گردانند. هرچند عقب رفتن مجلس از رأس امور بهانه گروه‌های فعلی حاضر در بهارستان برای پوشاندن کم کاری‌هایشان است. مجلس یازدهم قصد چوب لای چرخ گذاشتن و مانع‌تراشی برای دولت را ندارد. دولت باید مطمئن باشد که این مجلس که قرار است بزودی کارش را آغاز کند هر مدیری را که ببینید مخلصانه در حال تلاش برای مردم و منافع ملی است، صددرصد حمایت می‌کند.

چهره های اصلاح طلب نیز با توجه به ترکیب سیاسی مجلس یازدهم، اظهار نظرهای گوناگونی داشتند. به گفته «علی تاجرنیا» فعال سیاسی اصلاح‌طلب، هیچ بعید نیست که کشور آبستن ایجاد تغییراتی در ساختار سیاسی شود و دیدگاهی در کشور بخواهد از این منظر، تغییراتی را در ساختار اجرایی کشور ایجاد کند که شاید از این بابت نیاز به مجلسی همراه‌تر باشد.

«صادق زیبا کلام» هم گفت: مجلس یازدهم به‌ سمت تغییر نظام ریاستی به پارلمانی نخواهد رفت؛ چرا که از این اقدام سودی به کف نخواهد آورد، مضاف بر آنکه آنها همین امروز هم قدرت را در دست دارند، نیازی به چنین جراحی بزرگی ندارند.

«رضا امیداور تجریشی» عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، نیز عقلانیت حاکم بر نظام را مانع رادیکالیسم (تندروی) اکثریت مجلس یازدهم دانست و گفت: تا این مجلس خود را با شرایط جدید وفق دهد وارد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ می‌شویم، آنها باید یک‌سال آخر را به دولت کمک کنند که دولت بعدی، کشور را با مشکلات کمتری تحویل بگیرد.

اخبار پرونده