سند ملی تقویت نظام شبکه در وزارت بهداشت تدوین شده‌است

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه پیشگیری از بیماری ها و توسعه نظام سلامت کشور موجب تدوین سند ملی تقویت نظام شبکه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور شده است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز؛ مصطفی رضایی سه‌شنبه در آیین آغاز به کار اجلاس تقویت نظام شبکه بهداشت و درمان، با تقدیر از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز برای میزبانی این اجلاس کشوری اظهار کرد: در طی دوران کرونا، دو سال سخت را پشت سر گذاشتیم؛ دو سالی که در آغاز آن با شیوع پاندمی کرونا ویروس دغدغه ها و نگرانی ها بسیار بود و با اقداماتی مانند ایجاد حدود هزار و پانصد مرکز منتخب درمان سرپایی برای کووید۱۹، ایجاد مراکز واکسیناسیون عمومی علیه کرونا ویروس، اجرای طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» به عنوان طرحی موفق در زمینه غربالگری، مراقبت های در منزل و رهگیری اطرافیان بیماران کووید ۱۹ همراه بود.

این مقام مسئول در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: از شروع واکسیناسیون علیه کرونا تاکنون بیش از ۱۵۰ میلیون دُز واکسن در کشور تزریق شده که در این مسیر سازمان ها و نهادهای مختلف مانند بسیج و هلال احمر مشارکت فعالی داشته اند.

اهمیت بازسازی و بهبود فرآیندها در دوران پساکرونا

دکتر رضایی با تاکید بر اهمیت توسعه و تقویت نظام شبکه بهداشت در کشور، ادامه داد: نظام شبکه در کشور به لحاظ برنامه ریزی دقیق، تاکنون موفق بوده و از دغدغه های مسوولان است؛ دو سال مقابله با کووید ۱۹ شرایطی را ایجاد کرد که نیازهای خاص مردم در رابطه با کروناویروس، توجه به برخی از خدمات نظام شبکه بهداشت و درمان را کاهش داده و لازم است برای بازسازی و بهبود فرآیندها در دوران پساکرونا برنامه ریزی دقیق داشته باشیم.

وی افزود: درایت رهبر معظم انقلاب و حساسیت ایشان در زمینه سلامت مردم و تاکید بر موضوع توسعه نظام سلامت، سبب شده تا نشست های مختلفی با حضور اساتید دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور در این راستا برگزار و سندی با عنوان «سند تقویت نظام شبکه» در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدوین شود که دارای ۲۱ راهبرد برای توسعه نظام شبکه بهداشت و درمان در کشور است.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با بیان اینکه ماموریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پیگیری و رسیدگی به شرایط جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی تمام افراد ساکن در پهنه جغرافیایی ایران است، توانمندسازی نیروها و ارتقای کیفیت خدمات را از مهم ترین چالش هایی عنوان کرد که در این سند بررسی و پایش شده است.

مهم ترین دستاوردهای بهداشتی کشور طی ۴ دهه گذشته

دکتر رضایی در ادامه با اشاره به تاریخچه نظام شبکه و روند گسترش آن در سال های گذشته، مواردی همچون افزایش دسترسی به خدمات و مراقبت های مورد نیاز مردم در حوزه سلامت، افزایش امید به زندگی، کاهش شاخص های سوء تغذیه کودکان، کاهش روند مرگ مادران در صد هزار تولد زنده، کنترل بیماری های اسهالی و بیماری های مشترک بین انسان و حیوان و افزایش دسترسی به آب آشامیدنی سالم را از مهم ترین دستاوردهای کشور طی چهار دهه گذشته در حوزه بهداشت عنوان کرد.

وی همچنین با اشاره به اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت کشور گفت: در تمام دانشگاه ها و دانشکده علوم پزشکی باید برای موضوع جوان سازی جمعیت کشور برنامه ریزی و تلاش شود و این موضوع به عنوان قانون، باید در تمام حوزه ها مورد توجه باشد.

این مقام مسئول در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بر اساس آمارهای سال ۱۳۹۸ سه عامل اصلی مرگ و میر در کشور را بیماری های غیرواگیر با ۸۰ درصد، حوادث با ۱۰ درصد و بیماری های واگیر مادرزادی و شرایط تغذیه ای با ۱۰ درصد، شامل می شود، افزود: این آمارها لزوم توجه به بیماری های غیرواگیر را نشان می دهد؛ چرا که شناسایی به موقع فشارخون بالا و دیابت می تواند از بروز بسیاری از بیماری های دیگر پیشگیری کند.

بهره وری در نظام سلامت با سرمایه گذاری در حوزه پیشگیری

رضایی، هرگونه سرمایه گذاری در حوزه پیشگیری را مساوی بهره وری در نظام سلامت دانست و اضافه کرد: با توجه به هزینه های بالای درمانی، توجه به پیشگیری از بیماری ها می تواند زمینه ساز بهره وری بیشتر در سلامت جامعه باشد و اگر حوزه پیشگیری رها شود، نتیجه آن افزایش بیماری ها خواهد بود.

وی همچنین با اشاره به ۲۱ راهبرد تعیین شده در سند توسعه نظام شبکه در کشور، تاکید بر اطلاع رسانی از اقدامات و فعالیت ها در نظام شبکه بهداشت و درمان با استفاده از تکنولوژی های نوین، ارتقای فرآیندهای نوسازی و بهبود استانداردها و نگهداشت تجهیزات پزشکی واحدهای شبکه و ارتقای توانمندی مدیران و کارشناسان در راستای جلب مشارکت های مردم را از راهبردهای مهم این سند ملی برشمرد.

آیین آغاز به کار اجلاس دو روزه تقویت نظام شبکه بهداشت و درمان در کشور با حضور مقامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز؛ مدیران توسعه شبکه دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور و مدیران و کارشناسان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، صبح امروز سوم خرداد ۱۴۰۱، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، برگزار شد و این اجلاس تا فردا چهارم خرداد ادامه دارد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha