۱۳ مرداد ۱۴۰۱، ۸:۳۸
کد خبرنگار: 3092
کد خبر: 84841770
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

تغذیه با شیر مادر تضمین سلامت نسل آینده و زیربنای زندگی سالم

گرگان - ایرنا - شیرمادر سالم‌ترین غذای شناخته‌شده برای نوزادان است که کودکانی باهوش‌، سالم، قوی‌ با سیستم ایمنی بالا و رشد ذهنی و روانی مناسب را به ارمغان می‌آورد و ترویج فرهنگ تغذیه انحصاری با این اکسیر بدون جانشین راهبردی اساسی برای پیشگیری از بیماری‌های روحی و جسمی است.

تغذیه مطلوب با شیر مادر برای سلامتی و رفاه و تندرستی زنان و کودکان حیاتی است و سازمان جهانی بهداشت(who)  و یونیسف شروع زود هنگام تغذیه با شیرمادر تا یک ساعت اول پس از تولد، تغذیه انحصاری با شیر مادر برای ۶ ماه اول زندگی، ادامه تغذیه با شیر مادر تا ۲ سالگی یا بیشتر همراه با عرضه غذاهای کمکی مغذی، کافی و سالم از پایان ۶ ماهگی به بعد را توصیه می‌کنند.

کنترل و پیشگیری از بسیاری از عفونت های نوزادی، کاهش ریسک عفونت نوزادی، کاهش ریسک اسهال و استفراغ، کاهش ریسک تب و عفونت های دوران شیرخوارگی،مرگ ناگهانی نوزاد، سوء تغذیه، آلرژی، کم شدن ریسک کم وزنی و کوتاهی قد و اختلال رشد، به حداقل رسیدن ریسک سرطان ها، کاهش ریسک ابتلا به چاقی و سندرم متابولیک و کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در آینده از فواید تغذیه ۲ سال نخست زندگی نوزاد با شیر مادر است.

تغذیه کودکان با شیر مادر تضمین سلامت نسل آینده و زیربنای زندگی سالم

تغذیه با شیرمادر اساس زندگی شیرخواران در آینده است

کارشناس نوزادان و کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: تغذیه با شیر مادر که محتوی ماده‌ای مغذی بوده و در رشد، تکامل، تندرستی، سلامت و بقای بهتر شیرخواران موثر است پایه و اساس زندگی شیرخوار در آینده به شمار می‌رود.

عزیزه قرنجیک افزود: کلستروم یا آغوز ماده با ارزش اولین شیری که در روزهای اول پس از زایمان تولید می شود حاوی سلول های زنده و ایمونوگلوبین‌هایی است که به محافظت شیرخواران در برابر عفونت های تنفسی، اسهال عفونت های گوش میانی کمک می‌کند و اولین واکسن نوزاد است.

وی اظهار داشت: ایجاد ارتباط عاطفی بین مادر و شیرخوار، تکامل شخصیتی و اجتماعی بهتری کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌کنند، ضریب هوشی بالا، کاهش احتمال چاقی و ابتلا به دیابت از دیگر مزایای تغذیه با شیر مادر به شمار می‌رود.

وی بیان کرد: تغذیه با شیر مادر در سلامت مادر نیز تاثیرگذار است. مادرانی که به نوزاد شان شیر می دهند، زودتر وزن اضافی خود را از دست می دهند و با شیردهی، احتمال ابتلا به کم خونی، سرطان پستان و تخمدان و پوکی استخوان در مادر کمتر می شود.

قرنجیک ادامه داد: علاوه بر آن، ترشح هورمونهای مرتبط با شیردهی (پرولاکتین و اکسی توسین) باعث افزایش صبر و تحمل مادر شده و احتمال افسردگی پس از زایمان را نیز کاهش می‌دهد.

تغذیه کودکان با شیر مادر تضمین سلامت نسل آینده و زیربنای زندگی سالم

۶۰ درصد نوزادان گلستانی تغذیه انحصاری با شیر مادر دارند

کارشناس نوزادان و کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: بیش از ۶۰  درصد نوزادان زیر شش ماه این استان تغذیه انحصاری با شیر مادر دارند و از مواد غذایی کمکی استفاده نمی‌کنند.

قرنجیک به اهمیت بانک شیر بویژه در ارتقا و بقای نوزادان نارس اشاره  کرد و افزود: حدود هشت تا ۱۰ درصد نوزادان استان نارس متولد می‌شوند و در این شرایط امکان راه‌اندازی بانک شیر استان در دست بررسی و پیگیری است که راه‌اندازی آن نیازمند فراهم نمودن فضای فیزیکی مناسب و تجهیزات است.

 وی اظهار داشت: هفته جهانی تغذیه با شیر مادر (world breastfeeding week) از یکم تا ششم آگوست برابر با ۱۰ تا ۱۶ مرداد ماه  برگزار می شود که شعار امسال  این هفته "قدمی به جلو برای تغذیه شیرخوار با شیر مادر: آموزش و حمایت" است.

کارشناس نوزادان و کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان افزود: بهورزان، مراقبین سلامت، ماماها، پرستاران، متخصصین اطفال و فوق نوزادان و متخصصین زنان، اعضای خانواده و رسانه‎‌ها نقش تاثیرگذاری در گسترش فرهنگ تغذیه با شیر مادر دارند.

وی بیان کرد: در مراکز بهداشت آموزش مادران از دوره بارداری شروع می شود و در خصوص مزایای شیر مادر، تغذیه انحصاری با شیر مادر تا ۶ ماهگی و اهمیت تماس پوست با پوست در ساعت اول تولد آموزش داده می شود.

کارشناس نوزادان و کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان اظهار امیدواری کرد که فرهنگ تغذیه با شیر مادر در استان تقویت شود و تجویز و تغذیه با شیر مصنوعی کاهش پیدا کند تا کودکان ما از این نعمت الهی محروم نشوند.

تغذیه کودکان با شیر مادر تضمین سلامت نسل آینده و زیربنای زندگی سالم

تغذیه با شیرمادر از مشکلات روحی فرزندان در آینده جلوگیری می کند

رییس اداره سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم گفت: تغذیه نوزاد با شیر مادر اهمیت بالایی در کاهش مرگ و میر و تامین سلامت جسم و روان نوزاد دارد و باید در خصوص ترویج آن برنامه ریزی کرد.

سیده مریم هاشمی‌نسب به ایرنا گفت: تغذیه با شیر مادر رابطه عاطفی بین مادر و فرزند را قوی‌تر کرده و تماس و توجه مادر در هنگام شیردادن اثر مطلوبی بر رشد شیرخوار دارد و تماس پوستی مادر و نوزاد در گرم نگه‌داشتن و بهبود رشد و تکامل نوزادان نارس و بیمار دارای نقش حیاتی است.

وی بیان کرد: تغذیه با شیر مادر نه تنها سلامت جسم کودک را تضمین می کند بلکه اگر به نکات مهم در خصوص رابطه مادر و نوزاد توجه شود، نوزاد از لحاظ روحی مشکلی نخواهد داشت و در آینده با مشکلات کمتری مواجه می شود.

رییس اداره سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: به دنیا آوردن فرزند پرشعف‌ترین اتفاقی است که در زندگی مادران رخ می دهد اما گاهی پس از این اتفاق شیرین، مادران به دلایل مختلف دچار افسردگی می شوند و نتایج تحقیقات نشان می دهد در صورت شیردهی انحصاری با شیر مادر از میزان ابتلا به PPD یا افسردگی پس از زایمان کاسته می شود و شیوع افسردگی در زنانی که نوزاد خود را با شیردهی انحصاری تغذیه می کنند، کمتر است.

تغذیه کودکان با شیر مادر تضمین سلامت نسل آینده و زیربنای زندگی سالم

شیردهی نوزادان افسردگی پس از زایمان مادران را کاهش می دهد

هاشمی نسب افزود: به استناد این نتایج می توان با به‌کارگیری راهکارهایی مانند تشکیل گروه های حامی ترویج تغذیه با شیرمادر و آموزش افراد خانواده در حمایت از تغذیه انحصاری با شیرمادر گام بزرگی برای ترغیب مادران به شیردهی انحصاری و کاهش افسردگی پس از زایمان برداشت تا از نتایج مضر این اختلال بر مادر و نوزاد بر خانواده و سیستم بهداشت و درمان پیشگیری یا دست‌کم کاسته شود.

وی بیان کرد: تغذیه با شیرمادر اهمیت زیادی برای حفظ سلامت مادر و هم حفظ سلامت نوزاد دارد.

رییس اداره سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: تغذیه با شیر مادر امکان تکلم بهتر، هوش بالاتر و کسب مهارت های تکاملی و تحصیلی بهتر را در آینده فراهم می کند.

وی اظهار داشت: شیردهی نوزادان تامین کننده گرما، صمیمیت، نزدیکی و تماس مادر و فرزند است و با بهره مندی از شیرمادر و برقراری پیوند عاطفی مستحکم و متقابل مادر و شیرخوار، به تکامل روحی و شناختی کودک کمک می شود و همچنین بهترین عامل سلامت عمومی و رشد و تکامل اوست و به یقین این کودکان در آینده از تعادل روانی مناسب تری برخوردار خواهند بود.

دهم تا شانزدهم مردادماه هفته جهانی شیرمادر است

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha