کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به پایان فصل برداشت عسل در این استان، میزان برداشت عسل از کندوهای مدرن را هفت هزار و ۳۲۷ تن و میزان عسل تولیدی از کندوهای سنتی این استان را نیز ۱۶ تن اعلام کرد.
دهقان باقری تعداد کندوهای مدرن زنبور عسل استان اردبیل را ۴۵۷ هزار کلنی و تعداد کندوهای سنتی این استان را نیز حدود سه هزار کلنی ذکر کرد.
وی همچنین میانگین تولید عسل از کندوی مدرن در زنبورستانهای استان اردبیل را ۱۶.۱ کیلوگرم و میانگین تولید عسل در کندوهای سنتی را نیز ۴.۵ کیلوگرم اعلام کرد.
کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به اشتغال حدود هفت هزار نفر در امر فعالیت تولیدی زنبور عسل در سطح این استان گفت: حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر از زنبورداران استان تحت پوشش بیمههای اجتماعی بوده و ۵۰۰ واحد از زنبورستانهای استان نیز تحت پوشش صندوق بیمه کشاورزی هستند.
وی همچنین از برگزاری بالغ بر ۴۰ کلاس تخصصی آموزشی مبتدی و حرفهای زنبورداری توسط سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در سال جاری خبر داد و افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان امسال مجوز مهاجرت، اسکان و استقرار زنبوررستان را در سطح استان صادر کرده و بستر را برای توسعه این رشته فراهم کرده است.
باقری همچنین با اشاره به توزیع بالغ بر ۹۰۰ تن شکر در میان زنبورداران استان اردبیل در سال جاری اظهار کرد: زنبورداران استان پس از برداشت محصول هم اکنون در حال مهاجرت و انتقال فصلی کندوهای خود به استانهای شمالی و مناطق مستعد کشور در سایر استانها هستند.
به گزارش ایرنا، میانگین عسل تولیدی در هر کندوی زنبور عسل استان اردبیل بسته به شرایط آب و هوایی سال، حدود ۱۶ تا ۱۹ کیلوگرم است.
استان اردبیل در تولید عسل رتبه سوم کشور را دارد و هفت درصد عسل کشور در این استان استحصال میشود.
عسل تولید شده در استان اردبیل به علت کوچ زنبورداران به مناطق و ییلاقات پرگل کشور و نیز تهیه عسل در مراتع غنی کوهستانهای استان به خصوص در دامنههای سبلان از مرغوبیت بالایی برخوردار است.
بنا به اعلام مسئولان اتاق بازرگانی استان اردبیل، سال گذشته ۳۱۳ تن عسل از استان اردبیل به مقصد کشورهای عراق، ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و مالزی صادر شده است.
سرانه مصرف عسل در استان اردبیل یک کیلوگرم بوده و نیاز استان حدود یک هزار و ۲۵۰ تن برآورد شده است.
عسل از مهمترین سوغاتیهای اردبیل محسوب میشود و هر کیلوگرم آن بسته به کیفیت محصول، از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تا چهار میلیون ریال قیمت دارد.
عسل تولید شده در استان اردبیل که به عسل سبلان معروف است، شهرت ملی و جهانی دارد.
استان اردبیل رتبه سوم در تولید محصول عسل در کشور را دارد و به علت حضور پرشمار گردشگران در استان، علاوه بر صادرات، فروش عسل در داخل استان نیز با برند عسل سبلان رواج دارد.
نظر شما