خراسان رضوی ۱۷ کارخانه داروسازی دارد

مشهد- ایرنا- معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:خراسان رضوی ۱۷ کارخانه داروسازی دارد و ۹۷ درصد از داروهای مورد نیاز در کشور فرموله و به قرص، کپسول، شیاف و سایر اشکال دارویی تبدیل و تنها سه درصد داروها فرموله و از خارج وارد کشور می‌شود.

دکتر ناصر وحدتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به کمبود برخی از داروها در داروخانه ها افزود: ریشه نایاب شدن این داروها به مقرون به صرفه نبودن تولید و مشکلات صنایع داروسازی در گذشته بازمی گردد که پس از اجرایی شدن طرح دارویار، این کمبودها تا حد بسیار زیادی برطرف خواهد شد.

وی ادامه داد:طرح دارویار با منطقی کردن قیمت داروها، علاوه بر کاهش چشمگیر قاچاق دارو، زمینه افزایش صادرات این کالا را فراهم می کند همچنین با تغییر در اصلاح الگوی مصرف، نقش مهمی در پیشگیری خوددرمانی خواهد داشت.

او همچنین در خصوص اجرایی شدن این طرح بدون اطلاع رسانی قبلی گفت: اگر طرح دارویار پیش از اجرا اطلاع رسانی می شد این امکان وجود داشت که برخی از سودجویان با ذخیره سازی بیش از حد، مشکلاتی را برای توزیع چرخه دارو ایجاد کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: هرچند در این طرح، میانگین قیمت داروهای تولید داخل تا ۱۳۰ درصد افزایش یافته است اما اگر داروهای پرمصرف با نسخه خریداری شود، هزینه پرداختی از سوی بیمار همانند گذشته و حتی کمتر از زمان اجرای طرح خواهد بود.

وحدتی افزود: دارو در تمام دنیا یک کالای گران محسوب می‌شود که دولت‌ها بابت آن به بیماران یارانه می‌پردازند که با اجرای طرح دارویار در کشور، یارانه دارو به درستی از طریق پوشش بیمه ای به بیماران پرداخت خواهد شد.

وی ادامه داد: در این طرح، بیمار با یک بار مراجعه به پزشک و دریافت نسخه الکترونیک می‌تواند تا سه بار بدون مراجعه مجدد به پزشک دارو دریافت کند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از وجود ۱۷ کارخانه داروسازی در استان خبر داد و گفت: ۹۷ درصد از داروها در کشور فرموله و به قرص، کپسول، شیاف و سایر اشکال دارویی، تبدیل و تنها سه درصد داروها فرموله و از خارج وارد کشور می‌شود.

وحدتی با اشاره به این که اتباع خارجی دارای مجوز قانونی نیز مشمول طرح دارویار می‌شوند افزود: از آنجا که درمان هر بیمار بر اساس داروی خاص و دوره مشخص انجام می‌شود لذا پزشک، متناسب با دوره‌ای که تشخیص داده، دارو تجویز می‌کند که این امر از مصرف خودسرانه و بی‌رویه دارو هم جلوگیری می کند.

وی در خصوص پرداخت بدهی شرکت های داروسازی اظهار داشت: با اعلام سازمان برنامه و بودجه به زودی بیش از ۹۰ درصد از بدهی دانشگاه ها به شرکت های دارویی پرداخت خواهد شد و حجم زیادی از بدهی ها تسویه خواهد شد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اعلام این که از زمان اجرای طرح دارویار شکایت یا مشکلی درباره تغییر قیمت‌ داروها گزارش نشده است و اکنون آرامش لازم در جامعه برقرار است گفت: اگر مراجعه کنندگان شکایتی در حوزه دارو دارند می‌توانند با تماس با شماره تلفن ۱۹۰، گزارش‌های خود را ارائه کنند.

طبق اعلام وزارت بهداشت در طرح "دارویار" یارانه داروها به انتهای زنجیره منتقل می‌شود و از طریق بیمه‌ها به مصرف‌کننده نهایی تخصیص می‌یابد. این اقدام در راستای سیاست‌های کلی نظام سلامت مبنی بر مدیریت منابع از طریق نظام بیمه‌ای صورت می‌گیرد.

مزیت‌های اجرای این طرح عبارت است از توزیع یارانه دارو متناسب با نیاز بیماران، بهره‌مندی همه دهک‌ها از یارانه، تغییر نکردن پرداخت از جیب بیماران، اجرای بیمه همگانی برای آحاد مردم، برقراری پوشش بیمه‌ای برای داروهایی که پیش از این تحت شمول حمایت‌های بیمه‌ای نبوده‌اند، اصلاح الگوی مصرف دارو و کاهش تقاضای القایی، کنترل قاچاق معکوس و رشد صادرات رسمی دارو و حمایت ویژه از داروهای مصرفی بیماران خاص و صعب‌العلاج.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha