به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی تلهکابین یاسوج در مهرماه ۱۳۹۲ آغاز شده و سال ها در کش و قوس کمبود اعتبارات در حالت اغما رفته بود اما با راهبرد دولت سیزدهم برای تکمیل طرح های نیمه تمام روحی دوباره در کالبد این طرح دمیده شده و این روزها خبرهای خوبی از تخصیص اعتبار به طرح تله کابین پیچیده است.
یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد شهری که به گواه گردشگران بسیاری، طبیعت زیبایی دارد با این حال از بسیاری زیرساخت های اولیه در زمینه توسعه گردشگری محروم است.
یکی از مهم ترین این زیرساخت ها تله کابین است که در سال ۹۲ خط تله کابین خریداری و مقدمات ایجاد آن فراهم شد.
عملیات تلهکابین یاسوج در مسیری به طول یک هزار و ۵۰۰ متر حدفاصل ورودی منطقه گردشگری آبشار یاسوج تا کوه دوریاب واقع در بالادست پارک جنگلی این شهر پیشبینی و طراحیشده است.
با اجرای طرح تله کابین یاسوج ضمن اینکه زمینه حضور گردشگران داخلی و خارجی را افزایش خواهد داد و به لحاظ اشتغالزایی حداقل برای ۳۰۰ نفر شغل مستقیم و پایدار ایجاد خواهد کرد .
بر اساس گفته های سرمایه گذار این طرح، در همان روزهای آغازین شروع فعالیت یعنی سال ۹۲مبلغ ۲ و نیم میلیون یورو برای خرید خط تله کابین و تجهیزات لازم توسط وی هزینه شده است ولی سال ها به علت مشکل مالی و حمایت نشدن این طرح گردشگری در تله ای فراموشی رها شد.
فرهاد امیری به خبرنگار ایرنا گفت: در ابتدای کار، بانک سپه در استان به عنوان بانک عامل طرح تله کابین یاسوج مشخص شد و قرار شد که بانک سپه ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کند.
وی افزود: مرحله نخست پنج میلیارد تومان برای طرح آزاد شد و در مرحله بعدی، بانک سپه از پرداخت قسط دوم وام خودداری کرد و در ماه گذشته ۲ میلیارد دیگر به این طرح تزریق شد.
سرمایه گذار طرح ادامه داد: با پیگیری مسئولان اقتصادی استان نویدهای خوبی در خصوص تخصیص اعتبار به این طرح مهم در راه است و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قول های مساعدی مبنی بر کمک برای تکمیل تله کابین یاسوج داده اند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی وزیر کشور در سفر تیرماه سال جاری به کهگیلویه و بویراحمد گفته بود که تخصیص اعتبار از طریق تسهیلات ارزان قیمت در سطح ملی برای پروژه تله کابین یاسوج پیگیری می شود.
محسن کوشش تبار اظهار داشت: مشکلات پرداخت تسهیلات بانکی به سرمایه گذار این پروژه در جلسه مشترک بانک عامل، سرمایه گذار و میراث فرهنگی در تهران پیگیری می شود.
وی بیان کرد: این پروژه نقش مهمی در رونق صنعت گردشگری و اشتغالزایی مردم کهگیلویه و بویراحمد دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی وزیر کشور تصریح کرد: باید سقف پرداخت تسهیلات بانکی به این پروژه توسط بانک سپه کشور افزایش یابد.
مزیت های ایجاد تله کابین در یاسوج
یک کارشناس اقتصادی می گوید: یکی از راههای توسعه استان، توجه به صنعت گردشگری است که راه رسیدن به اهداف ناشی از آن همچون ایجاد مشاغل پایدار و بهبود درآمد ساکنان استان، در گرو تکمیل زیرساخت های موجود است.
محمد سلیمی تاکید کرد: ایجاد تله کابین در یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد در کنار توجه به دیگر جاذبههای منطقه، موجب افزایش ماندگاری گردشگران در استان خواهد شد.
وی بیان کرد: احداث تله کابین به عنوان یک آرزوی دیرینه مردم این استان مطرح است که با ساخت اینگونه زیرساخت ها، زمینه حضور گردشگران داخلی و خارجی افزایش خواهد یافت.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: افزون بر ۲۰ طرح گردشگری در استان در دست اجراست که تسهیلات به آن ها تزریق شده است.
سید احسان عسکری افزود: اجرای هر چه سریع تر طرح تله کابین یاسوج به عنوان یکی از طرح های مهم گردشگری استان در دستور کار است و کار ساخت سوله این پروژه تا یک ماه آینده پایان می یابد و پیگیری ها برای تکمیل این پروژه ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح به ایجاد اشتغال و رونق بخش گردشگری کهگیلویه و بویراحمد کمک میکند، گفت: هر روش قانونی که به راهاندازی تلهکابین یاسوج کمک کند را حمایت خواهیم کرد.
عسکری تاکید کرد: اعتبار خوبی در آینده نزدیک به این طرح تزریق تا هر چه سریع تر تکمیل تا مردم استان و دیگر نقاط کشور از مزیت این طرح بهره مند شوند.
اختصاص تسهیلات کلان به طرح تله کابین یاسوج
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد نیز با اشاره به سفر اخیرش به تهران، گفت: در این سفر موضوع تله کابین یاسوج بررسی و مصوب شد در صورتی که سرمایه گذار بتواند معوقات بانکی اش را تسویه کند که شرایط اخذ تسهیلات کلان را داشته باشد تا سقف ۸۰ میلیارد تومان از محل تسهیلات گردشگری در سطح ملی به وی وام داده می شود.
سعید طالبی پور افزود: ولی اگر سرمایه گذار نتواند در اجرای این پروژه با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همکاری داشته باشد خلع می شود زیرا ایجاد تله کابین یاسوج خواسته عموم مردم است.
وی تاکید کرد: چندین بار جلسه با سرمایه گذار پروژه تله کابین یاسوج گرفته شده و نکات لازم به وی گوشزد شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت پروژه تله کابین یاسوج، تصریح کرد: تکمیل این پروژه نقش مهمی در جذب گردشگر مرکز استان دارد.
طالبی پور عنوان کرد: با توجه به نزدیکی پروژه تله کابین به آبشار یاسوج در صورت تکمیل شاهد استقبال خوبی از سوی گردشگران خواهیم بود.
تکمیل طرح های نیمه تمام اولویت دولت سیزدهم برای آبادانی و پیشرفت استان های مختلف بوده که بارها از سوی رییس جمهور مورد تاکید قرار گرفته است و در این میان طرح های گردشگری از این مهم مستثنی نیستند و می طلبد چتر حمایتی دولت بر طرح های مهمی همچون تله کابین یاسوج تا منتج شدن به نتیجه ادامه داشته باشد.
با وجود طبیعت بکر که هر بیننده ای را متحیر می کند خلا اساسی برای لذت بردن از این طبیعت زیبا احداث زیرساخت های گردشگری از جمله یک تله کابین برای مردم استان و سه میلیون گردشگر آن است.
احداث این تله کابین علاوه بر اشتغال زایی به توسعه پایدار منطقه کمک خواهد کرد و با جذب گردشگر رونق را برای هم استانی ها به ارمغان خواهد آورد.
کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۲۵۰ جاذبه طبیعی، اقلیم چهارفصل، مکان های تاریخی، ویژگی های مردم شناسی و آداب و رسوم گوناگون به عنوان یکی از مقاصد گردشگری کشور آماده پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی در ایام مختلف سال است.
بر اساس آمارها کهگیلویه و بویراحمد سالانه پذیرای بیش از سه میلیون نفر گردشگر است.
نظر شما