چند و چون توسعه روستایی مراغه در دولت مردمی

مراغه- ایرنا- توسعه روستایی در مراغه طی حدود یکسال اخیر با وجود همه محدودیت‌ها و تنگناهای مالی، روند شتابانی را پشت سر می‌گذارد و نویدبخش عمران و آبادانی در این مناطق مولد به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا این رشد شتابان که افزایش اعتبارات دهیاری‌ها نیز در آن تاثیرگذار می‌باشد را می‌توان در بخش‌های مختلفی چون توسعه زیرساخت‌ها از جمله راه دسترسی، آبرسانی، برق رسانی، گازرسانی و همچنین احداث و مقاوم سازی مساکن روستایی ارزیابی کرد و با نگاهی آماری به این عرصه، به بخشی از تلاش دولت مردمی برای توسعه روستایی این شهرستان رسید.

گازرسانی به ۱۷ روستا؛ گام نهایی برای پوشش ۱۰۰ درصدی

سرپرست اداره گاز مراغه گفت: امسال گازرسانی به ۱۷ روستای این شهرستان با ۱۲۰ هزار میلیون ریال اعتبار آغاز شده و اکنون از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است تا به بهره‌برداری این طرح‌ها، تمامی روستاییان شهرستان از نعمت گاز بهره‌مند شوند.

به گفته «محمد اصل‌شهریور» با تکمیل این طرح‌ها طی ماه‌های آینده، مراغه در نقشه گاز کشور به عنوان یکی از شهرستان‌های سبز معرفی خواهد شد.

سرپرست اداره گاز مراغه: این شهرستان با اتمام طرح‌های در حال اجرا طی ماه‌های آینده در ردیف مناطق سبز آذربایجان‌شرقی قرار می‌گیرد اصلاح و بهسازی خطوط برق ۱۲ روستا

مدیر توزیع برق مراغه به اصلاح و بهسازی خط فشار ضعیف برق ۱۲ روستا طی سال جاری اشاره کرد و گفت: برای اجرای این طرح در روستاهای ساروجه، تازه‌کند علیا، چکان، سونکش، علی‌آباد، موسی‌درق، آغبلاغ فتوحی، یایشهری، هریس، آلماچوان، قلعه‌خالصه، خرمازرد و چوان‌باغ در مجموع ۱۴۱.۲ میلیارد ریال هزینه شد.

«محمدعلی معتمدی» با تاکید بر اینکه بخش قابل توجهی از فعالیت‌های این مدیریت روی خدمت‌رسانی به مناطق روستایی متمرکز است، اضافه کرد: برقرسانی به روستای بی‌برق «آللو» با ۱۵ میلیارد ریال، برقدار کردن چاه‌های کشاورزی، احداث خط ۲۰ KV به طول هزار و ۲۵۵ متر به صورت هوایی به روستاهای سرگیزه تا چوانباغ و روستاهای شلیلوند تا کرمجوان با ۶ میلیارد ریال هزینه از جمله طرح‌های اجرایی در سال جاری است.

وی همچنین ادامه داد: احداث پست هوایی به ظرفیت ۱۶۰ کیلوولت آمپر و اصلاح خط فشار ضعیف به طول 2 هزار و ۳۴۲ متر روستای چوان‌باغ با ۶ میلیارد ریال هزینه از دیگر طرح‌های اجرایی با هدف بهبود کیفیت توان و اصلاح شبکه در مناطق روستایی طی سال جاری بوده است.

روکش آسفالت، احداث و بهسازی ۹۰ کیلومتر راه روستایی

رئیس اداره راهداری مراغه با اشاره به روکش آسفالت، احداث و بهسازی ۹۰ کیلومتر راه روستایی این شهرستان در سال جاری بیان کرد: برای اجرای این طرح‌ها در مجموع ۱۳۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.

نادر شریفی اضافه کرد: اجرای طرح روکش آسفالتی محورهای روستائی نرج‌آباد – قلعه‌خالصه، طالبخان – خرمازرد، آشان- یایشهری، گل‌تپه – آغبلاغ، آسفالت محور روستایی آغجه‌دیزج – ساروجه و روکش آسفالت محور خداجو از جمله همین طرح‌هاست.

وی اظهار داشت: از دیگر طرح‌های اجرایی سال جاری می‌توان به بهسازی راه روستائی آغجه‌دیزج - خطب، احداث راه روستائی خطب – مولو، اجرای عملیات تکمیلی پل سه دهانه ١٠ متری محور روستائی خطب و اجرای عملیات تکمیلی پل سه دهانه ١٠ متری محور روستائی خطب اشاره کرد.

توسعه شبکه آب و فاضلاب روستایی با ۱۸۷ میلیارد ریال هزینه

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مراغه بیان کرد: امسال ۱۸۷ میلیارد ریال برای توسعه شبکه آب شرب و فاضلاب روستاییان این شهرستان هزینه شده و ۴.۸ کیلومتر از شبکه آبرسانی و ۶ کیلومتر از شبکه فاضلاب روستایی در دو روستای طالبخان و علویان توسعه یافته است.

«ابراهیمی سلیمانی» با بیان اینکه ۱۴ کیلومتر از شبکه فاضلاب این دو روستا نیز پس از تامین اعتبارات در سال آینده اجرایی می‌شود، افزود: امسال ۱۰۷ میلیارد ریال برای توسعه شبکه آب شرب روستایی و ۸۰ میلیارد ریال دیگر نیز برای توسعه شبکه فاضلاب هزینه است.

بهسازی ۵۰۰ واحد مسکونی با تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مراغه گفت: امسال ۵۰۰ واحد مسکونی روستایی این شهرستان با تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی بهسازی، و ۲۳۱ واحد دیگر با تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی و بلاعوض ۳۰ میلیون تومانی برای محرومان احداث شد.

به گفته «خلیل احمدیان» مطالعه و بازنگری طرح‌ هادی ۲۵ روستا، نقشه‌برداری جهت مطالعه و بازنگری طرح هادی ۲۱ روستا، اجرای طرح هادی ۱۳ روستا، اجرای آسفالت از محل اعتبارات قیر رایگان در ۲۳ روستا و صدور ۴۷۵ جلد از اسناد مالکیت روستایی از طریق قانون الحاق از دیگر اقدامات در مناطق روستایی این شهرستان به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا به نقل از «داود آقایی» معاون برنامه‌ریزی فرماندار مراغه افزایش اعتبار دهیاری‌ها در سال جاری نیز در عمران و آبادانی مناطق روستایی سهم مهمی داشته تا جایی که ۳۱ میلیارد تومان برای ۶۸ دهیاری بخش مرکزی و ۱۰۵ میلیارد و ۸۶۱ میلیون ریال نیز برای دهیاری‌های بخش سراجوی این شهرستان پرداخت شده است.

به گفته وی ۶۰ درصد از این اعتبارات به بخش عمرانی و ۴۰ درصد به بخش هزینه‌های جاری اختصاص داشته و اعتبار روستاهای فاقد دهیاری نیز برای اجرای طرح‌های مختلف در اختیار فرمانداری بوده است.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان‌شرقی نیز اخیرا در مصاحبه با خبرنگار ایرنا در مراغه با تاکید بر اینکه عمده سیاست‌های دولت مردمی در روستاها بر تقویت اقتصاد این مناطق متمرکز است، گفته بود که «دولت تاکنون ۴۰۰ میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده به حساب دهیاری‌های استان واریز کرده است».

به گزارش ایرنا سایر دستگاه‌های اجرایی شهرستان از جمله جهاد کشاورزی، مخابرات و غیره نیز به سهم خود اقداماتی در جهت توسعه روزافزون مناطق روستایی این شهرستان دارند و تلاش دولت مردمی برای آبادانی مناطق روستایی نویدبخش روزهای خوش برای ساکنان این مناطق مولد به شمار می‌رود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha