افزایش قاچاق سوخت کرمان به روزی یک میلیون لیتر/استاندار: حتی گلخانه‌ها گازکشی نکردند

کرمان - ایرنا - استاندار کرمان که در نشست خبری تشریح برنامه‌های دهه فجر این استان صحبت می‌کرد در پاسخ به پرسش خبرنگاران به روزانه یک میلیون لیتر قاچاق سوخت نیز پرداخت و گفت: حتی برخی گلخانه‌داران با وجود خط لوله، گازکشی نمی‌کنند که با همین مساله ارتباط دارد.

به گزارش ایرنا، محمدمهدی فداکار عصر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به دلایل تشکیل صف های طولانی سوخت افزود: آمارها بیانگیر بیش از یک میلیون لیتر سوخت روزانه قاچاق است و عده ای در داخل استان این کار را انجام می دهند که در واقع آتش زدن منابع است.

استاندار کرمان تاکید کرد: مصرف سوخت استان نسبت به سال گذشت یک میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر افزایش یافت که بیش از یک میلیون لیتر روزانه قاچاق می شود و عدد بزرگی است.

وی تصریح کرد: درخصوص وضعیت قاچاق سوخت همین نکته بس که بنا بر شواهد و گزارش ها کارت سوخت یک تراکتور ۱۸ میلیون تومان خرید و فروش می شود.

استاندار کرمان با طرح این پرسش که چرا گلخانه داران گازکشی نمی کنند در حالی که گاز تا در گلخانه ها رفته است اظهارداشت: بخشی از این مساله مربوط به قاچاق سوخت می شود.

فداکار اظهارداشت: سهمیه گاز برای جنوب استان ۲ هزار و ۸۰۰ است که سه هزار و ۲۰۰ تن توزیع می شود و جوابگو نیست چون بیشتر گاز به خانه ها و گلخانه هایی می رود که گازکشی نکرده‌اند.

وی افزود: در این شرایط سرمای شدید مصرف سیلندر گاز در این منطقه را بالا برده است؛ باید بپرسید چند درصد منازل گازرسانی شده است؟ سهمیه جنوب کرمان ۲ هزار و ۸۰۰ تن سیلندر گاز بوده که الان بیشتر توزیع می شود اما جوابگو نیست.

فداکار گفت: امکان قاچاق گاز نیست اما بیشتر این میزان به خانه ها و گلخانه های گازکشی نشده می رود.

توضیح درباره جابه جایی مدیران

استاندار کرمان همچنین در پاسخ به پرسشی درباره جابه جایی مدیران گفت: جابه جایی مدیران را قبلا توضیح دادم که پیش از این عده ای جابه جا شدند و این روند ادامه خواهد داشت اما جابه جایی منوط به شخص نیست و بنای سیاست کاری در برخی پست های حرفه ای و غیرسیاسی نداریم.
طرح های بزرگ آبرسانی در استان

استاندار کرمان در ادامه با بیان اینکه مقرر شد دولت در تامین آب صنعت و شرب به استان کمک کند گفت: این مشکل استان درحال رفع شدن است.

فداکار با اشاره به اینکه نیاز به آب برای توسعه صنعت داریم و کار در این حوزه قفل شده بود افزود: برای صنایع شیشه ظرفیت های خوبی در استان وجود دارد اما آب نداشتیم.

وی اظهارداشت: در این خصوص پروژه آبرسانی به چهار شهرستان شرقی استان تا پایان سال به بهره برداری می رسد.

استاندار کرمان گفت: عملیات اجرایی پروژه آبرسانی به جیرفت و عنبرآباد نیز در دستور کار است.

وی با اشاره به پیگیری انتقال آب از خط انتقال خلیج فارس برای شهرستان های کرمان و رفسنجان یادآور شد: قرارداد پروژه تامین آب صنعت کرمان و رفسنجان با پیمانکار منعقد و کار در این بخش شروع شده اما در این زمینه صنایع باید کمک کنند و این طرح هنوز کلنگ زنی رسمی نشده است.

فداکار افزود: ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب صنعت از خط انتقال یزد اجرا و تامین می شود و ۵۰ میلیون متر مکعب از آن نیز برای صنعت استان کرمان است.

وی بیان کرد: ۱۰۰ میلیون مترمکعب از خط دوم انتقال آب یزد نیز برای آبرسانی صنعت استان کرمان است.

استاندار کرمان یادآور شد: مشکل آب جهانی و ملی است اما برای صنعت مجبور به تامین آب هستیم زیرا حتی هدر رفت آب کشاورزی بیش از مصرف صنعت است.

فداکار همچنین با اشاره برنامه های استان در توسعه انرژی خورشیدی افزود: طرح احداث کارخانه تولید پنل های خورشیدی در ماهان آغاز شده و جانمایی لازم برای ساخت پنج مجموعه انرژی های خورشیدی انجام گرفته است.

اقدامات دولت و پروژه های دهه فجر کرمان

وی در ادامه اظهارداشت: چند اتفاق مهم طی سال های اخیر در کشور رخ داده که در این زمینه می توان به کرونا، حذف ارز ترجیحی، نداشتن استقراض بانکی دولت و طرح دارویار اشاره کرد.

وی با بیان اینکه دهه فجر امسال بیش از یکهزار پروژه با ۱۳ هزار میلیارد تومان اعتبار بهره برداری می شود گفت: افتتاح ۴۰۰ کلاس درس از جمله آنهست.

فداکار با بیان اینکه تالار فرهنگ و هنر پس از گذشت ۲۰ سال در استان کرمان آماده افتتاح شده است گفت: در سال ۸۸ قرارداد این طرح منعقد و عملیات اجرایی از سال ۸۹ آغاز شد اما این طرح پس از هشت سال توفیق چندانی نیافت که با اهتمام دولت سیزدهم طی روزهای آینده افتتاح می شود و ظرفیت خوبی برای استان است.

وی گفت: سه نیروگاه برق فولاد بوتیا و زرند آماده افتتاح شده و ۴۰۰ کلاس درس از پروژه های آموزش پرورش فردا به صورت کشوری از مدرسه ای در راین افتتاح می شود.

فداکار با بیان اینکه با این سرعت پروژه های گازرسانی، عقب افتادگی استان تا سال آینده جبران می شود تصریح کرد: در این خصوص یکهزار و ۲۰ پروژه با ۱۳ هزار میلیارد تومان اعتبار افتتاح می شود.

وی همچنین با اشاره به ضرورت توجه به نسل چهارم انقلاب تاکید کرد: با توجه به اینکه فضاهای بیرونی و مجازی بر فضای خانواده غلبه کرده باید در این زمینه مراقبت های لازم را به عمل آورد.

به گزارش ایرنا معاون امور عمرانی استاندار کرمان نیز گفت: تعداد بیمارستان ها پس از انقلاب اسلامی یکهزار و ۳۸۷ درصد، انرژی تولید برق چهار هزار درصد، طول خطوط فوق توزیع ۴۰۰ درصد و روستاهای دارای برق ۲۸۰ درصد رشد یافته و شاخص بهره مندی از آب شرب سالم از ۵۷ به ۷۵ درصد رسیده است.

سیدمصطفی آیت اللهی موسوی افزود: ۹۵ درصد شهرهای استان کرمان گاز دارند که تا پایان دهه فجر به متوسط کشور خواهیم رسید.

وی ابراز داشت: رشد ۳۵۵ درصدی تعداد معادن فعال و رشد ۶۰ درصدی مدارس ابتدایی را در سال های پس از انقلاب اسلامی داشتیم.

معاون عمرانی استاندار کرمان عنوان کرد: آثار ثبت جهانی کرمان از صفر به هفت مورد رسیده و آثار ثبت ملی نیز از ۶۸ مورد پیش از انقلاب، ۹۶۰ درصد رشد داشته است.

وی افزود: مجموعه پروژه های ایام الله دهه مبارک فجر که آماده بهره برداری یا طی این ایام عملیات اجرایی آن آغاز می شود، یکهزار و ۶۹۶ پروژه با اعتبار ۱۳ هزار و ۶۸۰ میلیارد تومان است.

آیت اللهی موسوی در ادامه با اشاره به پروژه های دولتی دهه مبارک فجر افزود: ۹۲۱ پروژه برابر با ۵۷ درصد سهم دستگاه های اجرایی، ۱۱ درصد مربوط به شهرداری ها و ۳۲ درصد روستاهاست که نشانه خدمت رسانی در روستاها به شمار می رود.

وی یادآور شد: بیشترین پروژه های افتتاحی استان در هفته دولت مربوط به شهرستان جیرفت و بیشترین طرح های شروع عملیات اجرایی مربوط به شهرستان کرمان است درحالی که بیشترین پروژه افتتاحی مربوط به بنیاد مسکن است.

امیر حسن زاده سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان نیز گفت: ۹۹ پروژه با سرمایه گذاری چهار هزار و ۳۹۴ میلیارد تومان از محل منابع بخش خصوصی برای ایام الله دهه مبارک فجر آماده افتتاح شده که اجرای آن به صورت مستقیم برای ۲ هزار و ۱۱۱ نفر اشتغالزایی می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha