به گزارش ایرنا، فرگل صحاف روز چهارشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز آذربایجان شرقی، با ارایه گزارشی از عملکرد بهزیستی استان در طول سال، توانمندسازی جامعه هدف در قالب تسهیل گری اشتغال و معلولان را جزو اولویت های محوری بهزیستی اعلام و اضافه کرد: در سالجاری از محل تبصره ۱۶ قانون بودجه اعتباری بالغ بر ۳۵۶ میلیارد تومان به منظور ایجاد اشتغال پایدار و حفظ کسب و کار مددجویان هزینه شده است.
وی اظهار کرد: بهزیستی آذربایجان شرقی علاوه بر توانمندسازی مددجویان معلول، نسبت به ایجاد اشتغال برای معتادان بهبود یافته نیز وارد عرصه شده و با راه اندازی کارگاه های مختلف تولیدی در این زمینه گام های مهم و استواری برداشته است تا بازتوانی و توانمندسازی کامل این قشر آسیب پذیر صورت بگیرد.
صحاف پذیرش جامعه پس از خروج از مراکز تخصصی درمان و بازتوانی معتادان را از اهداف توانمندسازی شغلی برشمرد و اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون تعداد ۴۳۲ نفر از معتادان پاک شده آذربایجان شرقی به لحاظ شغلی تثبیت شده و با دریافت تسهیلاتی به میزان ۲۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای خود و خانواده اشتغال پایدار پیدا کرده اند.
وی از مساعدت بیش از چهار میلیارد تومانی به تعداد ۲ هزار و ۶۱۴ نفر از معتادان مراکز درمان و بازتوانی معتادان آذربایجان شرقی در سالجاری خبر داد و افزود: علاوه بر ارقام مزبور، ۷۰ میلیون تومان نیز در بیمه های کارفرمایی به معتادان استان کمک مالی شده است.
صحاف تعداد مراکز درمان معتادان آذربایجان شرقی را ۵۵ مرکز با بیش از ۲۰ هزار درمان شده، مراکز کاهش آسیب را ۱۴ مرکز با پوشش افزون بر ۲ هزار و ۲۰۰ نفر، یک مرکز توانمندسازی با تحت پوشش ۷۱ نفر و یک باشگاه معتادان با ۱۱۱ نفر عضو اعلام کرد و با بیان اینکه تعداد ۲۱۶ تیم اجتماع محور با این مراکز همکاری نزدیک و فشرده دارند، یادآور شد: بهزیستی استان در حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد تعداد ۸۸۵ هزار و ۱۷۰ نفر را در یکهزار و ۲۱۶ محیط زیر پوشش خود قرار داده است.
وی تغییر رویکرد از حمایت مستقیم و مستمر به توانمندسازی پایدار، تغییر از نیازمندیابی غیرفعال به نیازمندیابی فعال، جلب اعتماد و مشارکت خوب مردم با بهزیستی، ایجاد زیرساخت های لازم با مرکز مثبت زندگی و برون سپاری بیش از ۹۰ درصد خدمات بهزیستی به بخش غیردولتی، توجه و تقویت نیازهای سطح بالاتر در کنار نیازهای اولیه جامعه هدف، تقویت شیوه های نوین ارایه خدمات از طریق الکترونیکی کردن فرایندها، ارایه خدمات با حفظ شان و کرامت انسانی جامعه هدف و تقویت زیرساخت های قانونی با تمرکز بر کودکان و سالمندان و معلولان را از رئوس فعالیت های بهزیستی آذربایجان شرقی بیان کرد.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی امور مربوط به توانبخشی را یکی از محورها و حوزه های وسیع فعالیت این مجموعه دانست و گفت: ارایه خدمات آموزشی توانبخشی با پرداخت یارانه در تعداد ۹۰ مرکز روزانه به استعداد ۴ هزار و ۱۳۹ نفر و نیز ارایه خدمات توانبخشی از جمله تامین وسایل کمک توانبخشی، خرید خدمات توان پزشکی، تامین ارتز و پروتز توانخواهان و کاشت حلزون با اعتباری معادل ۱۳ میلیارد تومان بر همین اساس از ابتدای امسال تاکنون به انجام رسیده است.
صحاف از ارایه خدمات توانبخشی مراقبتی در تعداد ۴۸ مرکز شبانه روزی بهزیستی آذربایجان شرقی برای ۲ هزار و ۳۳۶ نفر خبر داد و با اشاره به اینکه دفتر توانمندسازی معلولان انواع خدمات پزشکی و اجتماعی را به جامعه هدف ارایه می کند، ادامه داد: در این مراکز خدماتی همچون تشکیل کمیسیون های پزشکی، معافیت های سربازی، اعطای پلاک خودرو ویژه معلولان، پرداخت هزینه دانش آموزی و دانشجویی معلول، فعالیت در شورای سالمندان و دبیرخانه مناسب سازی صورت گرفته است.
وی رسیدگی به تعداد هشت هزار و ۲۹۹ پرونده در کمیسیون های پزشکی، طرح تعداد ۱۷۸ پرونده معافیت سربازی، اعطای ۳۱ مورد پلاک ویژه معلولان و پرداخت کمک هزینه دانش آموزی به تعداد ۴ هزار و ۹۷۸ نفر و کمک هزینه دانشجوئی به تعداد ۶۰۸ نفر را از جمله فعالیت های خدمات امور توانبخشی مراقبتی بهزیستی آذربایجان شرقی بیان کرد.
صحاف توانبخشی مبتنی بر جامعه را رویکرد سازمان بهزیستی اعلام و اضافه کرد: در این راستا از ابتدای امسال تاکنون تعداد ۲ هزار و ۲۶۰ روستا با تعداد یکهزار و ۱۳۷ نفر مددجو شناسایی شده معلول تحت پوشش قرار گرفته و در زمینه های سلامت، آموزش، معاش، خدمات اجتماعی، توانمندسازی، مناسب سازی، مسکن، مشارکت های مردمی، خدمات دریافت کرده اند.
وی اعتبار هزینه شده برای خدمات فوق را پنج میلیارد تومان و مجموع افراد خدمات گیرنده در چند سال اخیر را ۲۱ هزار و ۶۱۰ نفر اعلام کرد.
این مقام مسئول یکی از چالش های حوزه اجتماعی و فرهنگی آذربایجان شرقی را مربوط به سالمندی جمعیت استان عنوان و با تاکید بر اینکه باید در این زمینه برنامه های وسیع و مختلفی از سوی تمام نهادهای اجرایی تدارک دیده شود، گفت: متاسفانه این استان به لحاظ جمعیت سالمند در رده پنجم کشوری قرار دارد که تداوم روند موجود می تواند مشکلات عدیده اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را به دنبال داشته باشد.
صحاف تعداد افراد بالای ۶۰ سال جمعیت بیش از چهار میلیون نفری آذربایجان شرقی را ۴۸۲ هزار نفر اعلام و اضافه کرد: این عدد حدود ۱۲ درصد جمعیت استان را شامل می شود که از این تعداد حدود ۶ درصد در قالب ۲۸ هزار نفر زیر پوشش بهزیستی اذربایجان شرقی قرار دارند.
به گفته وی هم اکنون تعداد ۳۹۵ نفر از سالمندان آذربایجان شرقی در تعداد ۹ مرکز نگهداری می شوند.
وی پیگیری مناسب سازی ساختمان ها و دستگاه های اجرایی را از برنامه های اولویت دار بهزیستی آذربایجان شرقی عنوان کرد و با تاکید بر اینکه شهرداری ها باید در این رابطه این مجموعه را همراهی کنند، گفت: در این زمینه توزیع اعتبار ویژه مناسب سازی منزل ۱۸۰ مددجو ، ۱۹ خودرو و مناسب سازی تجهیزات روزمره زندگی برای ۲۵۴ مددجو به انجام رسیده است و بهزیستی در این رابطه مطالبه گر حقوق معلولان و حامی تشکل های مردمی می باشد.
وی راه اندازی یک مرکز روزانه توانبخشی حرکتی در تبریز، یک مرکز روزانه شنوایی در شبستر، انتقال و افزایش فضای مرکز شبانه روزی بیماران روانی مزمن در شبستر و حمایت از تشکل های غیردولتی توانبخشی در طول سالجاری از دیگر اقدامات انجام شده اداره کل عنوان کرد.
صحاف اجرای برنامه پیشگیری از معلولیت ها را از دیگر حوزه های فعالیت بهزیستی آذربایجان شرقی برشمرد و با بیان اینکه در این زمینه پیشگیری از تنبلی چشم، غربالگری تشخیص و مداخله به هنگام شنوایی، پیشگیری از معلولیت ناشنوایی و پیشگیری از تولد نوزادان دارای اختلالات ژنتیکی معلولیتی به دقت اجرا می شود، اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون تعداد ۱۱۴ هزار و ۳۶۹ کودک ۳ تا ۶ ساله از طریق پایگاه های دایمی و سیار غربالگری نابینایی و کم بینایی شده اند.
به گفته وی طی سالجاری حدود سه درصد کودکان معاینه شده در غربالگری چشم که ۲ هزار و ۹۱۶ نفر را شامل می شد، درمان شدند.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی فعالیت دفتر مشاوره و امور روان شناختی در راستای حل مشکلات اختلافات خانوادگی و جلوگیری از آسیب های ناشی از تزلزل بنیان خانواده به بهره گیری از ظرفیت بخش های دولتی و غیردولتی را جزو ماموریت های این مجموعه برشمرد و افزود: در این زمینه ۱۷۵ مرکز شامل ۱۵۵ مرکز غیردولتی و ۲۰ مرکز دولتی در استان فعال است که در ۹ ماه گذشته ۵۵ هزار و ۳۹۴ مورد تماس موفق با ۱۷ مشاور تلفنی و تعداد ۳۳ هزار و ۷۳۸ مورد مراجعه حضوری صورت گرفته است.
صحاف توانمندسازی خانواده و زنان، توجه به کودکان و نوجوانان، آسیب دیدگان اجتماعی و راه اندازی سامانه تصمیم به عنوان مراکز مشاوره و آموزش متقاضیان طلاق را از اقدامات مهم بهزیستی آذربایجان شرقی برای کاهش آسیب های اجتماعی بیان کرد.
نظر شما