مصطفی حیدریان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در ساخت پتروشیمی گچساران بیش از ۲۶۹ میلیون یورو صرفه جویی ارزی انجام گرفته است.
وی ادامه داد: این شرکت همچنین ۳۳ میلیون یورو تجهیزات حساس را برای نخستین بار داخلی سازی کرد.
حیدریان ابراز کرد: شرکت پتروشیمی گچساران برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان و توجه ویژه به تولید داخل و بومی سازی، در بخشهای مختلف از تجهیزات ساخت داخل استفاده کرده است.
وی ادامه داد:در همین راستا در این واحد صنعتی از ساخت تجهیزات داخلی از جمله کاتالیست تبدیل استیلن به اتیلن، پمپهای کرایوژنیک، مشعلهای کورههای الفین، شیرهای اطمینان بسیار خاص و حساس و کنترل ولوها در انواع مختلف و... استفاده شده است.
حیدریان با بیان اینکه این تجهیزات صنعتی برای نخستین بار بومی سازی شدهاند گفت: طرح الفین گچساران بهعنوان ایرانیترین الفین کشور در صنعت پتروشیمی گچساران جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده است.
صنعت کاتالیست کشور به همت شرکتهای معتبر داخلی از مجموعههای گرانقدری هستند که توانستند با وجود تحریمهای شدید علیه کشور، صنعت نفت ایران را از کشورهای خارجی بینیاز کنند.
وی با بیان اینکه کاتالیستهای زنجیره الفین ایرانی سازی شده است گفت: کاتالیست متشکل از فلز گران بهای پالادیوم بر پایه گاما آلومینا میباشد که در واحد الفین در راستای خالص سازی محصول اتیلن نقش کلیدی را ایفا میکند.
حیدریان اظهار کرد: حجم کاتالیست مصرفی در صنعت نفت گچساران بیش از ۱۰۰ تن است که از سوی یکی از شرکتهای دانش بنیان و پیشرو در صنعت کاتالیست پس از آزمایشهای متعدد ساخته و تحویل شرکت پتروشیمی گچساران داده شد.
وی گفت: همچنین برای نخستین بار مشعلهای تمام کورههای الفین این واحد صنعتی که شامل ۶۷۰ برنر می باشد با توان داخلی ساخته شده است.
حیدریان تصریح کرد: در پتروشیمی گچساران داخلی سازی چهار دستگاه پمپ کرایوژنیک (سرد سرویس) برای انتقال اتیلن و اتان با دمای منفی ۱۰۶⁰سانتیگراد انجام شد.
وی ابراز کرد: شیر اطمینان خطوط بخار این مجتمع که به عنوان یک سوپاپ اطمینان عمل می کند از سوی یک شرکت دانش بنیان ایرانی ساخته شده است.
حیدریان ادامه داد: فعالیت واحدهای مختلف این مجتمع متکی به فعالیت تجهیز شیر اطمینان خطوط الفین که ساخت آن تنها در دست پنج کشور دنیاست.
وی گفت: این شرکت همچنین برای حمایت از سازندگان داخلی ۱۷۷ عدد از کنترل ولوهای خود را در داخل کشور تهیه کرد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی گچساران افزود: واحد برجهای خنک کننده، سوله آتشنشانی،برجهای جداسازی، درام، مبدلهای حرارتی، داخلی سازی اِستک فِلر، واحد آب، واحد بخار، ایستگاه پمپاژ، مخازن اتان و اتیلن و سایر بخشهای دیگر از پمپهای بکار رفته در صنعت پتروشیمی گچساران ساخت ایران بوده است.
حیدریان ادامه داد: طراحی، تامین تجهیزات و ساخت ایستگاه پمپاژ آب خام شرکت پتروشیمی گچساران از سوی متخصصان داخلی با ظرفیت ۲ هزارو ۵۰۰ متر مکعب بر ساعت از سوی پیمانکار ایرانی در حال انجام و مراحل پایانی است.
وی افزود: طراحی، تأمین تجهیزات و ساخت واحد تصفیه آب خام با ظرفیت تولید ۲ هزار مترمکعب بر ساعت و آب شیرین با ظرفیت تولید ۹۴۵ مترمکعب بر ساعت آب مقطر از سوی پیمانکار ایرانی در شرکت پتروشیمی گچساران انجام گرفته است.
پتروشیمی گچساران ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
مدیرعامل شرکت پتروشیمی گچساران افزود: تصفیه پساب شیمیایی یکی از پیشرفته ترین تصفیه خانه های صنعتی در کشور است که می تواند در هر ساعت ۲۵۰متر مکعب فاضلاب شیمیایی با بازیافت ۱۰۰ درصدی را تصفیه کند.
وی بیان کرد: در زمینه ساخت این واحد صنعتی علاوه بر حمایت از پیمانکاران اجرایی داخلی، گام بسیار ارزشمندی در راستای عدم تولید پساب و حفظ محیط زیست برداشته است.
حیدریان با بیان اینکه طراحی این طرح در راستای حفظ محیطزیست و پایبندی به شعار توسعه پایدار بوده اظهار کرد: کاهش هدر رفت آب با بازگردانی آب مصرفی پساب، از ویژگیهای اقتصادی این طرح میباشد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی گچساران با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان نقش مهمی در زمینه تامین قطعات مورد نیاز پتروشیمی دارند گفت:سالانه یک میلیون تن اتیلن در این مجتمع تولید و به عنوان خوراک برای پنج پتروشیمی بزرگ در کشور ارسال میشود.
حیدریان اظهار کرد: مجتمع پتروشیمی این شهرستان بیش از ۹۴درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
مجتمع پتروشیمی گچساران در زمینی به مساحت ۱۵۷ هکتار در حال ساخت است.
ساخت مجتمع پتروشیمی گچساران به گفته کارشناسان اقتصادی نقش مهمی در توسعه اقتصادی شهرستان گچساران ایفا خواهد کرد.
شهرستان ۱۵۶ هزار نفری گچساران در جنوب کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
نظر شما