خبر فوری: رفع فیلترینگ

از ریاست خسروی‌وفا تا پالس مثبت مجلسی‌ها به مکاتبات بودجه‌ای

تهران- ایرنا- سال پرفراز و نشیب کمیته ملی المپیک با برگزاری مجمع انتخاباتی پرحرف‌وحدیث، تغییر سیاست‌های کاری این نهاد، عقد تفاهم‌نامه‌های مهم در راستای توسعه دیپلماسی ورزش، دیدارهای مهم و حساس با رئیس کمیته بین‌المللی و نیز چالش‌های بودجه‌ای و تعیین تکلیف کاروان بازی‌های آسیایی به پایان رسید.

سال ۱۴۰۱ برای کمیته ملی المپیک ایران سالی پر فراز و نشیبی بود. برگزاری مجمع انتخاباتی ریاست این نهاد مهم ورزشی از جمله مهم‌ترین اتفاقاتی بود که حتی تعیین تاریخش هم در ابتدا چالش برانگیز شد!

با پایان یافتن دوره ریاست چهارساله رضا صالحی‌امیری، رئیس پیشین کمیته در تاریخ ۲۵ دی ماه ۱۴۰۰ و ایجاد ابهاماتی در تایید آیین‌نامه کمیته از سوی کمیته بین‌المللی المپیک، مجمع انتخاباتی اسفندماه به تعویق افتاد تا اعضای مجمع پس از کش‌وقوس‌های فراوان تصمیم بگیرند برگزاری انتخابات را به بعد از بازهای آسیایی(مهرماه سال ۱۴۰۱) موکول کنند. اما تعویق یک‌ساله رویداد هانگژو معادلات را برهم زد تا مجمع فوق‌العاده‌ای که در تاریخ سوم خرداد برگزار شد، رای به برگزاری مجمع انتخاباتی در تاریخ ۶ شهریور ماه بدهد.

متعاقب این اتفاق، روند ثبت‌نام از کاندیداهای انتخابات کمیته ملی المپیک از تاریخ ۵ مرداد آغاز شد و در پایان فرآیند قانونی ثبت‌نام در تاریخ ۲۰ مردادماه، ۳۱ نفر برای ۳۶ پست(۸ نفر پست ریاست، ۹ نفر نایب‌رئیسی و ۱۹ نفر عضویت در هیئت اجرایی) ثبت‌نام کردند. نکته جالبت توجه ثبت‌نام‌ها این بود که نه صالحی‌امیری وارد گود انتخابات شد و نه حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان که گفته می‌شد در صورت ورود، رئیس آینده کمیته خواهد بود.

درنهایت مجمع انتخاباتی ریاست کمیته ملی المپیک درحالی در تاریخ ششم شهریور برگزار شد که از بین ۸ کاندیدای متقاضی پست ریاست(محمود خسروی‌وفا، مجید شایسته، فضل‌الله باقرزاده، مهدی علی‌نژاد، بهرام قدیمی، هادی ساعی، آرش میراسماعیلی و کیکاووس سعیدی) میراسماعیلی، قدیمی و سعیدی به نفع خسروی‌وفا انصراف دادند. ساعی نیز انصراف خود را اعلام کرد تا در رقابت بین ۴ کاندیدای باقی‌مانده، خسروی‌وفا در رقابتی نزدیک با علی‌نژاد به صندلی ریاست این ارگان برسد. غلامرضا نوروزی و مهین فرهادی‌زاد به‌عنوان نواب رئیس انتخاب شدند و محمدرضا داورزنی، غلامرضا شعبانی‌بهار، مهرداد علی‌قارداشی، علیرضا سهرابیان، حمید عزیزی، علیرضا پاکدل، مهدی گودرزی و بهداد سلیمی به عنوان اعضای هیئت اجرایی رای گرفتند.

از ریاست خسروی‌وفا تا پالس مثبت مجلسی‌ها به مکاتبات بودجه‌ای

استارت خسروی‌وفا در کمیته المپیک با ایجاد فضای تعامل

خسروی‌وفا که کارنامه درخشانی از سال‌ها ریاست موفق بر کمیته ملی پارالمپیک داشت، درحالی بر کرسی ریاست کمیته ملی المپیک تکیه زد که در گام اول ایجاد فضای آرام کاری و تعامل با تمامی فدراسیون‌ها را به‌عنوان سیاست کلی کاری خود تعریف کرد.

این انتخاب واکنش مثبت سجادی را هم به دنبال داشت تا به نزدیک بودن افکار خود و خسروی‌وفا تاکید و عنوان کند که درست‌ترین انتخاب برای کمیته ملی المپیک صورت گرفته است.

در طرف مقابل نیز رئیس کمیته ملی المپیک از افزایش همکاری‌های کمیته و وزارت ورزش در دوره جدید خبر داد تا به این ترتیب دور جدید فعالیت ورزشی خسروی‌وفا در ساختمان سئول آغاز شود؛ فعالیتی که به نظر می‌رسید بودجه، چالش اصلی رئیس جدید در کمیته ملی المپیک باشد و اتفاقا با اعلام بودجه پیشنهادی دولت برای کمیته ملی المپیک در لایحه ۱۴۰۲، این نظریه رنگ واقعیت به خود گرفت.

از ریاست خسروی‌وفا تا پالس مثبت مجلسی‌ها به مکاتبات بودجه‌ای

تغییر سیاست‌های کمیته به نفع ورزش قهرمانی

مدیریت هزینه‌ها، جلوگیری از ورزشکارسالاری، لغو سفرهای بی‌مورد و توسعه دیپلماسی ورزشی، بازنگری در عملکرد اعضای هیئت اجرایی، ممانعت از ورود مشاوران منفعت‌طلب و تغییر سیاست‌های کاری کمیته به نفع ورزش قهرمانی از جمله اقدامات بعدی و مهم خسروی‌وفا در کمیته ملی المپیک بود.

او در گام بعدی‌اش مرتضی قربانی رئیس فدراسیون تیراندازی را به سمت مشاور عالی خود منصوب کرد تا اقدام مهم و بعدی کمیته، انتخاب دبیرکل باشد.

انتخاب دبیرکل گام بلندی در راستای تحقق اهداف

درنهایت اعضای هیئت اجرایی ۱۵ شهریورماه، مناف هاشمی که سابقه معاونت توسعه و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان و سرپرستی این وزارتخانه را در کارنامه داشت به عنوان دبیرکل و سخنگوی کمیته و البته سرپرست کاروان اعزامی به بازی‌های آسیایی هانگژو انتخاب کردند تا در راستای تحقق اهداف کمیته ملی المپیک در سال سخت بازی‌های آسیایی و مسابقات کسب سهمیه المپیک گام بلند و مستحکمی برداشته شود.

از ریاست خسروی‌وفا تا پالس مثبت مجلسی‌ها به مکاتبات بودجه‌ای

کاندیدا نشدن خسروی‌وفا برای ریاست پارالمپیک

در این گیرودار، فرآیند برگزاری انتخابات کمیته ملی پارالمپیک هم کلید خورد و خسروی‌وفا که نخستین رئیس این کمیته از بدو تاسیس(بهمن ۱۳۷۹) بود، صراحتا اعلام کرد با این که ریاست کمیته ملی المپیک شغل نیست اما او قصدی برای کاندیداتوری پست ریاست کمیته ملی پارالمپیک را ندارد. وی گفته بود: هیچ منع قانونی برای ادامه کار در پارالمپیک ندارم اما مصلحت نیست که علاوه بر ریاست کمیته ملی المپیک در پارالمپیک هم باشم زیرا به صلاح منافع کیفی پارالمپیک هم نیست.

عقد تفاهم‌نامه با کامبوج نخستین اقدام بین‌المللی رئیس کمیته

یکی از نخستین اقدامات بین‌المللی خسروی‌وفا در پست ریاست کمیته ملی المپیک، عقد قرارداد و توسعه روابط ورزشی بین ایران و کمیته ملی المپیک کامبوج با هدف توسعه گردشگری ورزشی در تاریخ ۱۰ مهرماه بود. وی در حاشیه سفر به کامبوج، با جروم پویوی مدیر روابط بین‌الملل IOC دیدار کرد و خواستار حمایت بیش از پیش کمیته بین‌المللی المپیک از ورزش ایران شد.

حضور در اجلاس آنوک و دیدارهای تاثیرگذار

شرکت در بیست و ششمین دوره مجمع عمومی آنوک به میزبانی کره‌جنوبی، دیگر اقدام بین‌المللی خسروی‌وفا بود که در تاریخ ۲۶ مهرماه انجام شد و طی آن خسروی‌وفا پس از شرکت در مجمع عمومی انجمن کمیته‌های ملی المپیک با توماس باخ رئیس کمیته بین‌المللی المپیک و همچنین برخی مدیران و مسئولان ANOC (اتحادیه‌ کمیته‌های ملی المپیک) و IOC دیدار و گفت‌وگو کرد.

در جریان همین اجلاس بود که رئیس کمیته ملی المپیک برای نخستین بار در دیدار با باخ بر همکاری بیشتر با کمیته بین‌المللی المپیک در چارچوب منشور المپیک و رعایت قوانین و اصول تاکید کرد. خسروی وفا با بیان اینکه کمیته ملی المپیک همواره به اصول و منشور المپیک وفادار بوده از ادامه این روند در دوره جدید خبر داد و گفت که ایران همچون گذشته متعهد به رعایت قوانین المپیک بوده و توماس باخ نیز بر حمایت از کمیته ملی المپیک در راستای پایبندی به اصول و منشور المپیک تاکید کرد.

استارت دور نخست نشست‌های تخصصی هانگژو از آذرماه

اقدام بعدی وی، برگزاری نشست‌های تخصصی فدراسیون‌های کاندیدای اعزام به بازی‌های آسیایی هانگژو از تاریخ ۲۳ آذر ماه با حضور سرپرست کاروان اعزامی، مسئولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان بود. در این نشست‌ها رئیس کمیته ملی المپیک بر اعزام کیفی به بازی‌های آسیایی هانگژو و حمایت از رشته‌های مدال‌آور خبر داد.

دیدار با باخ در لوزان و رفع سوءتفاهم‌ها

دومین دیدار رسمی خسروی‌وفا با رییس کمیته بین‌المللی المپیک اما در تاریخ ۱۲ بهمن ماه در مقر IOC در لوزان سوئیس برگزار شد. در این دیدار که سه ساعت به‌طول انجامید، وضعیت ورزشکاران ایرانی و به‌طور کلی ورزش در ایران و نقش کمیته ملی المپیک کشورمان در حفاظت از ورزشکاران و اعضای خانواده المپیک مورد بررسی قرار گرفت. موضوع حضور ورزشکاران ایرانی در مسابقات ورزشی بین‌المللی بدون هیچ‌گونه تبعیض نسبت به سایر ورزشکاران نیز مطرح شد. همچنین رئیس کمیته بین‌المللی المپیک درخواست کرد تا گزارش کتبی از کمیته ملی المپیک ایران در خصوص تمامی موضوعات و همچنین ارائه گزارش بیشتر در مورد وضعیت بانوان در ورزش ایران به کمیته بین‌المللی المپیک ارسال شود که این گزارش در تاریخ ۲۱ اسفندماه ارسال شد.

از ریاست خسروی‌وفا تا پالس مثبت مجلسی‌ها به مکاتبات بودجه‌ای

اطمینان خاطر خسروی‌وفا از رفع خطر تعلیق ورزش ایران

رئیس کمیته ملی المپیک در نخستین واکنش خود درخصوص مذاکرات صورت گرفته با توماس باخ تعلیق ورزش ایران را منتفی دانست و گفت: باخ از ما خواست به منشور المپیک پایبند باشیم و ما هم نامه دادیم که پایبندیم. صادقانه محدودیت‌های‌مان را توضیح داده و تاکید کردیم که مبارزه نکردن‌مان با صهیونیست‌ها ریشه اعتقادی دارد و باخ هم پذیرفت. در نهایت چیزی به نام محرومیت و تعلیق وجود ندارد و برخی بی‌دلیل به آن دامن زدند.

پالس مثبت مجلس به مکاتبات بودجه‌ای کمیته

چانه کوچک ورزش در سال کسب سهمیه المپیک و حضور در بازی‌های آسیایی اما موضوعی است که واکنش رئیس کمیته ملی المپیک را به دنبال داشت و وی در این خصوص گفت: این بودجه جوابگوی فعالیت‌ها نبوده و در این دوره هم نسبت بودجه ورزش کشور با توجه به رشد ارز، افزایش زیادی نداشته است.

همین مسئله هم باعث شد تا کمیته ملی المپیک برای دریافت بودجه بیشتر با مجلس مکاتبه کند. این مکاتبه پاسخ احسان قاضی‌زاده هاشمی، عضو فراکسیون ورزش را به دنبال داشت تا در جمع خبرنگاران درخصوص بودجه کمیته ملی المپیک و پارالمپیک برای بازی‌های آسیایی و المپیک از برنامه ویژه مجلس برای این رقابت‌ها صحبت کرده و بگوید: برنامه داریم که کمک ویژه‌ای به کمیته ملی المپیک و پارالمپیک داشته باشیم اما این که بخواهم عدد و رقم بگویم باید تا سال جدید صبر کنید. این نیاز را جدی ارزیابی می‌کنیم و می‌دانیم که برای حضور خوب، این اعتبار جوابگو نیست. ما به فدراسیون‌ها و ورزش‌های قهرمانی توجه داریم. خصوصا برای رشته‌هایی که بتوانیم در المپیک کسب سهمیه و مدال‌آوری داشته باشیم.

عقد تفاهم‌نامه همکاری با شهرداری و حمایت از کاروان‌های ورزشی

یکی از آخرین اقدامات کمیته ملی المپیک در سال ۱۴۰۱ در زمینه عقد قراردادها و تفاهم‌نامه‌های همکاری، امضای تفاهم‌نامه همکاری بین کمیته و شهرداری تهران در راستای حمایت از کاروان اعزامی ایران به بازی‌های آسیایی هانگژو، المپیک و قهرمانان این رقابت‌ها بود. در این تفاهم‌نامه که در حوزه اشتغال و مسکن قهرمانان است، مقرر شد شهرداری تهران تا پایان المپیک ۲۰۲۴ پاریس یکی از حامیان کاروان‌های ورزشی ایران باشد.

از ریاست خسروی‌وفا تا پالس مثبت مجلسی‌ها به مکاتبات بودجه‌ای

حسن ختام سال ۱۴۰۱ با نام‌گذاری کاروان هانگژو به نام شهید حججی

کمیته ملی المپیک در واپسین روزهای سال ۱۴۰۱ و در تاریخ ۲۳ اسفندماه کاروان اعزامی ایران به نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی هانگژو را به‌عنوان کاروان شهید حججی نام‌گذاری کرد تا پرونده کاری خود در سال جاری را ببندد و مهیای آغاز سال پرمشغله ۱۴۰۲ با در پیش بودن بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ (اول تا شانزدهم مهرماه سال ۱۴۰۲) و ورود به فرآیند مسابقات کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha