حوزه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد که با داشتن ۲۵۰ تفرجگاه طبیعی، ۳۰۰ بقعه متبرکه، ۷۷۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی در کنار جاذبه های مردم شناسی چون پوشش ها و گویش های محلی و آواها و نواهای محلی ظرفیت های خفته بسیار زیادی به منظور درآمدزایی از طریق گردشگری دارد که امید می رود با تحقق برنامه های دولت در مسیر شکوفایی قرار گرفته است.
این سرزمین کوچک معروف به اقلیم چهار فصل با وجود کوهساران، طبیعت بکر،هوای پاک و آبشار و چشمه سارها در کنار تنوع تولید محصولات کشاورزی خاص نظیر پسته کوهی، گل های زینتی،بلوط،پرورش کرم ابریشم و مزارع کشت زعفران مستعد توسعه گردشگری کشاورزی است به همین دلیل دولت در تلاش است تا با برنامه ریزی های دقیق به شکوفایی این ظرفیت مهم کمک کند.
کارشناسان اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد می گویند:این استان با وجود ۱۴ منطقه نمونه گردشگری، داشتن یک هزار و ۷۵۰ روستا با صدها جاذبه چون بافتهای تاریخی، طبیعی و آب و هوای متنوع ، زنان سخت کوشی که از دیرباز در کنار کار در مزارع به تولید محصولات صنایع دستی هم مشغول بوده اند می تواند یکی از مقاصد گردشگری جنوب کشور باشد.
با این حال اما فعالان حوزه گردشگری اعتقاد دارند که با وجود ظرفیت های پرشمار اما صنعت گردشگری استان آنچنانکه باید و شاید نتوانسته برای فعالان درآمدزا باشد به همین علت مسئولان قصد دارند با تا با تلاش های گسترده برای ثروت آفرینی در این حوزه گام های بلندی بردارند.
آنچنانکه مسئولان حوزه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد می گویند:حمایت از سرمایه گذاران بخش به ویژه افراد متقاضی ایجاد اقامتگاه های بومگردی از برنامه های اصلی دولت برای شکوفایی ظرفیت های گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد است.
گردشگری روستایی محور برنامه های دولت
در حالی که صاحب نظران حوزه گردشگری اعتقاد دارند : مشاهده چوپانی گله های گاو و گوسفند در مراتع ، پرورش احشام، دوشیدن شیر،درست کردن کشک، برداشت و پاک کردن زعفران ، چیدن میوه های جنگلی، تداعی خاطره شیرین رویاهای دوران کودکی برای برخی شهرنشین ها و انبساط خاطر و آرامش روحی آنان از زندگی روستانشینی است امید می رود تلاش دولت برای توسعه گردشگری روستایی افزون بر ایجاد شغل های مستقیم به بهبود معیشت ساکنان روستاهای استان کمک کند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی به منظور ایجاد اقامتگاه های بومگردی و معرفی جاذبه های مستعد ثروت آفرینی در روستاها از راهبردهای دولت سیزدهم در حوزه گردشگری است.
استفاده از اقامتگاه بوم گردی به معنای محل اقامت مسافر منطبق بر فرهنگ و جغرافیای آن منطقه است، در بوم گردی فرد با کمک صاحب اقامتگاه و راهنمایی های او به دل طبیعت اطراف می زند و سفری فراموش ناشدنی را تجربه می کند.
سعید طالبیپور افزود: دولت مصمم است تا با پرداخت وام های ارزان قیمت برای راه اندازی اقامتگاه های بومگردی افزون بر ایجاد فرصت های شغلی جدید به افزایش درآمد اهالی مناطق روستایی کهگیلویه و بویراحمد کمک کند.
از آنجا که بیشتر اقامتگاه های بومگردی در مکان های بکر نظیر کلبه ای در دل یک جنگل، پلاژی در کنار ساحل و یا خانه ای سنگی در کوهستان قرار گرفته این مراکز اقامتی می تواند محلی برای رویاهای شیرین گردشگری نیز باشد.
وی با اشاره به اینکه اقامتگاه های بومگردی هم برای مهمانان و هم برای جوامع محلی فواید زیادی دارند،اضافه کرد: پولی که گردشگر با خود به منطقه می آورد به بهبود معیشت روستانشینان منجر می شود.
طالبی پور تاکید کرد:اهالی روستاها می توانند با دریافت تسهیلات ارزان قیمت بانکی و مرمت خانه قدیمی خود به صورتی که سبک و سیاق سنتی آن حفظ شود از این طریق ثروت آفرینی کنند.
وی یادآور شد: از دیگر مزایای اقامت در این امکان آشنایی با فرهنگ، معماری، آداب و رسوم، دسترسی به غذاهای ارگانیک، ترویج ساده زیستی و استفاده مناسب از طبیعت پیرامون محل زندگی است.
وی ابراز کرد:هم اینک ۱۵اقامتگاه بومگردی فعال در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که سرمایه گذاران آنان به دلیل استقبال گردشگران درآمد خوبی در این مراکز کسب می کنند.
بهره مندی از ظرفیت نمایشگاه بین المللی تهران
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد از آمادگی کامل این استان برای حضور در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران خبر داد.
وی با اشاره به اینکه در نمایشگاه بینالمللی تمام ظرفیتهای سرمایهگذاری استان در حوزه گردشگری و صنایعدستی معرفی میشود عنوان کرد: از تمام فعالان بخش خصوصی استان در حوزه گردشگری و صنایعدستی برای حضور در نمایشگاه و معرفی بیشتر ظرفیتهای خود در سطح بینالمللی دعوت می شود.
طالبی پور با تاکید بر اینکه این نمایشگاه از تاریخ ۱۸ الی ۲۱ بهمنماه امسال در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود اظهار کرد: جذب سرمایهگذار برای ایجاد زیرساختهای گردشگری، معرفی آدابو رسوم مردم استان، نمایش دستبافتهای داری و عشایری زنان استان از برنامه های مهم این اداره کل در نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران است.
او ابراز کرد: در این نمایشگاه تلاش میشود تا فرصتی برای معرفی بهتر دیگر ظرفیتهای استان از جمله گیاهان دارویی، سوغات و تولیدات باغی، فرودگاه و جاذبههای کمتر شناختهشده استان نیز فراهم شود.
برگزاری جشنواره بازی های برفی
از آنجا که صنعت گردشگری در برخی روزهای سال به اصلاح در خواب است و برای سرمایه گذاران درآمدزا نیست دولت قصد دارد با برگزاری جشنواره بازی های زمستانی و معرفی جاذبه های گردشگری چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد این استان را برای کارآفرینان راغب کنند.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: جشنواره منطقه ای برفی دنا در روزهای ۲۹ و ۳۰ دی ماه امسال به مدت ۲ روز در پیست اسکی کاکان یاسوج برنامه ریزی شده تا زمینه معرفی جاذبه های زمستانگردی در استان فراهم شود.
کرمی بیان کرد: در جشنواره منطقه ای برفی کاکان برنامه های مختلفی از قبیل برگزاری مسابقات ورزشی زمستانی مانند اسکی، مجسمه سازی و تندیس سازی، پخت غذاهای محلی متناسب با فصل سرما و شکار لحظه ها توسط فیلمبرداران و عکاسان برگزار خواهد شد.
پیست اسکی کاکان واقع در ۱۸ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری این استان در چهار فصل برای زمستان گردی است این پیست با طول مفید ۶۰۰ متر و عرض ۱۵۰ متر، در پنج تا شش ماه از سال از اوایل زمستان تا اوایل بهار پوشیده از برف است و گاه عمق برف سه متر نیز میرسد.
تلاش برای تکمیل طرح های در دست اجرا
کمبود زیرساخت های گردشگری یکی از مشکلاتی است که باعث شده که این ظرفیت اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد متناسب با ظرفیت هایش درآمدزایی نکند به همین دلیل دولت ایجاد امکانات نوین و جذاب از طریق تکمیل طرح های نیمه تمام را در اولویت برنامه های خود قرار داده است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: هم اکنون ۲۰ طرح مهم و شاخص در حوزه گردشگری استان وجود دارد که در فرآیند دوره ساخت قرار دارند و پیش بینی می شود ظرف حداکثر ۶ ماه تا ۲ سال و نیم آینده این طرح ها به بهره برداری برسند.
سید احسان عسکری اظهار داشت: کلنگ زنی طرح پل معلق یاسوج پایتخت طبیعت ایران با پیش بینی حدود ۲۵۰ میلیارد تومان یکی از برنامه دولت برای تکمیل جاذبه های گردشگری استان است.
وی تاکید کرد: این طرح در کنار مجتمع ورزش های آبی (موج های آبی) می تواند حوزه گردشگری را در مناطق سردسیری استان رونق دوچندان ببخشد.
عسکری ادامه داد: تاکنون، ۱۲۵ میلیارد تومان به قیمت امروز برای پروژه مجتمع ورزش های آبی (موج های آبی) هزینه شده است.
بهره برداری از طرح موج های آبی به عنوان پروژه پایلوتی که می تواند نه تنها زمینه جذب گردشگران بیشتری شود بلکه پای سرمایه گذاران بیشتری به حوزه گردشگری استان را باز کند دارای اهمیت بسیاری است که تحقق این امر در برنامه های دولت مردم قرار گرفته و در آستانه بهره برداری قرار گرفته است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت:سرمایه گذار این تاکنون مبلغ ۲۱.۵ میلیارد تومان تسهیلات از منابع صندوق توسعه ملی از طریق بانک گردشگری دریافت کرده است.
سید علی احمدزاده افزود: به دلیل تورم ناشی از تحریم های ظالمانه، با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد به مدت سه سال نیمه کاره مانده بود که در دولت سیزدهم، با توجه به اهمیت طرح مذکور تسهیلاتی به مبلغ ۱۳ میلیارد تومان از محل تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ بخش گردشگری جهت تکمیل آن منظور شد.
افزایش هواپیماهای فرودگاه یاسوج
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه وجود فرودگاه و مسافرت از طریق خطوط هوایی یکی از زیرساخت های مورد نیاز رونق گردشگری و جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی است گفت: به منظور افزایش پروازهای فرودگاه یاسوج، هم اکنون خرید هواپیما توسط سرمایه گذاران بومی و غیر بومی در دستور کار قرار گرفته است.
عسکری تصریح کرد: تیم اقتصادی استان در فرآیندهای مختلف به دنبال باز کردن مسیرهای توسعه استان هستند که یکی از این مسیرها برقراری ایرلاین و فعال کردن پروازها به مناطق مختلف کشور و حتی خارج از کشور است.
اقدام های انجام شده برای توسعه زیرساخت ها در دولت سیزدهم
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای شکوفایی ظرفیت های صنعت گردشگری استان در دولت سیزدهم اقدامات مهمی از جمله تزریق ۱۶۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی در راستای ایجاد و تکمیل تأسیسات گردشگری ، صدور ۴۰ مورد موافقت اصولی و ۱۶ مورد مجوز تأسیسات گردشگری در سطح استان انجام شده است.
سید علی احمد زاده تاکید کرد:تأمین ۶۰ میلیارد تومان اعتبار از محل متمم سفر رئیس جمهور جهت ایجاد زیرساخت های گردشگری ، برگزاری جشنواره های ملی در سطح استان و مرمت آثار تاریخی از دیگر اقدام های انجام شده یک سال گذشته در این حوزه مستعد ثروت آفرینی است.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت بین استانهای فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان واقع شده سالیانه مقصد سه میلیون نفر ایرانگرد و جهانگرد است اما به دلیل کمبود امکانات درآمد فعالان این حوزه در استان اندک است.
نظر شما