به گزارش ایرنا، پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷، به دعوت امام خمینی همهپرسی حکومت جمهوری اسلامی ایران در روزهای ۱۰ و ۱۱ فروردین ۱۳۵۸ در سراسر ایران برگزار شد و ۹۸.۲ درصد واجدین شرکت در همهپرسی با دادن رای «آری»، با برقراری حکومت جمهوری اسلامی موافقت کردند.
۱۲ فروردین یکی از روزهای تاریخی و مهم ایران اسلامی است، در این روز با رای اکثریت قاطع مردم، نظام سیاسی کشور پس از ۲ هزار و ۵۰۰ سال از نظام سلطنتی به نظام جمهوری اسلامی و حکومت مردمی تغییر یافت.
در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ ثمره مبارزات ضد سلطنتی و طاغوتی و شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ملت ایران به بار نشست و نظام جمهوری اسلامی ایران استقرار یافت، به همین سبب این روز مبارک از آن پس روز «جمهوری اسلامی» نام گرفت.
هم اکنون ملت ایران در دهه چهارم استقرار «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» با تجدید پیمان با آرمانهای امام خمینی (ره) معمار کبیر انقلاب اسلامی و شهیدان بار دیگر بر حفظ این ارزش ها پای میفشارند و روز «جمهوری اسلامی» را به عنوان یکی از ماندنی ترین روزهای تاریخی این سرزمین گرامی میدارند.
۱۲ فروردین نقطه عطفی در تاریخ جهان
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی زنجان با بیان اینکه دوازدهم فروردین سال ۱۳۵۸ نقطه عطفی در تاریخ ایران و حتی تاریخ جهان به حساب می آید، گفت: در تاریخ ایران برای نخستین بار نوع نظام سیاسی کشور به همه پرسی گذاشته شد و مردم با رای خود یک نظام سیاسی دینمدار اسلامی شیعی و دموکراسی را انتخاب کردند.
سید فرشید جعفری افزود: مفهوم جمهوری بدون مردم و مردم بدون حضور دین در عرصه اجتماع معنا ندارد چرا که مرکز دایره هویتی مردم ایران را دین اسلامی و شیعی تشکیل می دهد که با این نگاه و چشم انداز حاکمان نیز طی یک فرایند دموکراتیک انتخاب می شوند و به این ترتیب مفهوم «جمهوری اسلامی» متولد می گردد.
استادیار روابط بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی زنجان به تفسیر دلیل رای مردم به جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت:هیچ یک از انقلاب های جهان به طور مطلق نتوانسته است به آمال و اهداف خود دست یابد.
وی با بیان اینکه همه انقلاب های جهان بعد از مدتی حتی تمام ارزش ها و باورهای انقلابی خود را فراموش کرده و در مسیر دیگری قرار گرفتند، اظهار داشت: انقلاب اکتبر ۱۹۱۷ روسیه یا انقلاب کبیر فرانسه همه از مسیر اصلی خود جدا شدند.
جعفری تاکید کرد: انقلاب اسلامی ایران تنها انقلابی است که بعد از چهل و چهار سال هنوز بنا به اندیشه متعالی مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، توانسته است اصالت شعارها و ارزش های انقلابی خود را حفظ کند.
وی اظهار داشت:هر چند در راه حفظ آنها زخم هایی را از سوی دشمنان خارجی و انقلابی نمایان داخلی تحمل کرده است ولی با صلابت تمام به راه سترگ و با شکوه خود یعنی استقرار تمدن بزرگ اسلامی ادامه می دهد.
رای مردم به جمهوری اسلامی تحقق عینی مردم سالاری دینی
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این باره گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن و سرنگونی و انحلال رژیم شاهنشاهی و طاغوتی پهلوی در ایران، تأسیس ساختار جدید حکومتی برای اداره جامعه و تحقق شعارها و آرمانهای ملت بزرگ ایران نیاز فوری جامعه انقلابی بود و باید نوع و شکل حکومت تعیین می شد.
ابوالفضل رفیعی افزود: بر این اساس با هدایت پیامبرگونه امام راحل عظیم الشان و در میان آماج کشمکش های هواداران مکاتب سیاسی مطرح جهان در اقدامی تاریخی و بی سابقه، این امر طی همهپرسی در روزهای دهم و یازدهم فروردین سال ۱۳۵۸ به رای مردم گذاشته شد که نتیجه آن در یوم الله ۱۲ فروردین رقم خورد.
وی اضافه کرد:رأی قاطع و ۹۸.۲ درصدی ملت ایران به تاسیس نظام مقدس جمهوری اسلامی بود که تحقق عینی مردمسالاری دینی است.
رفیعی با بیان اینکه امام راحل و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، روز ۱۲ فروردین را روز نخستین حکومت الله و از بزرگترین اعیاد مذهبی و ملی برشمردند، اظهار داشت: در واقع در این همه پرسی، خواسته مردم انقلابی ایران و شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی تجلی یافت و نظامی مردمی براساس آموزه های دینی، بنیانگذاری شد.
این مسوول ادامه داد: «جمهور» به معنای آحاد مردم و نشان از مردمی بودن نظام است و کلمه «اسلامی» نیز آن را از سایر جمهوری ها متمایز می نماید.
وی با بیان اینکه به عبارت دیگر «جمهوری» مرتبط با شکل حکومت، یعنی اینکه مردم حق دارند سرنوشت خودشان را در دست بگیرند است، اظهار داشت: کلمه «اسلامی» محتوای این حکومت را بیان می کند.
معاون استاندار زنجان ادامه داد:مقام معظم رهبری در تبیین واژه جمهوری اسلامی فرمودند: "جمهوری اسلامی، از لحاظ معنای تحت اللفظی بر ۲ پایه استوار است: یکی جمهور مردم، یعنی آحاد مردم و جمعیت کشور، اینها هستند که امر اداره کشور و تشکیلات دولتی و مدیریت کشور را تعیین می کنند و دیگری اسلامی یعنی این حرکت مردم، بر پایه تفکر اسلام و شریعت اسلامی است. این یک امر طبیعی است. در کشوری که اکثریت قریب به تمام آن مسلمان هستند، اگر حکومتی مردمی است، پس اسلامی هم هست".
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی و تاسیس حکومت جمهوری اسلامی ایران در ۱۲ فروردین، ملتهای مسلمان، جهان سوم و مستضعفین جهان را بیدار کرد، اضافه کرد: آنان را که از حاکمان وابسته و الگوهای غربی و شرقی دلزده و مایوس شده بودند، به تلاش برای طی مسیر مشابه امیدوار کرد.
این مسوول با تاکید بر اینکه در طول بیش از ۴۴ سال بعد از تأسیس نظام جمهوری اسلامی، مردم غیور و بصیر ایران، هزینه بسیاری برای پاسداشت و دفاع از این دستاورد ارزشمند در مقاطع مختلف داده اند، خاطرنشان کرد: عموم مردم با استقامت مثال زدنی در مقابل تمام بدخواهان و دشمنان نظام تا پای جان ایستاده اند و به انحای مختلف حمایت و پشتیبانی خود را با وجود برخی مشکلات و سختیها ابراز داشته اند.
وی یادآور شد: آخرین نمونه بارز آن، حضور یکپارچه و معنادار در راهپیمایی ۲۲ بهمن اخیر بود که خط بطلانی بر جنگ تمام عیار ترکیبی و توطئه دشمنان و ضدانقلاب تحت حمایت جبهه استکبار و نظام سلطه در پاییز سال گذشته کشید و قطعاً این روند در ادامه مراحل تکاملی انقلاب اسلامی تا تحقق تمدن نوین اسلامی ادامه خواهد داشت.
نظر شما