تغذیه با شیر مادر میزان ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد

همدان- ایرنا- رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: تغذیه با شیر مادر به عنوان بهترین و مغذی‌ترین خوراکی برای نوزاد، سلامتی را به مادر و نوزاد به ارمغان آورده و احتمال ابتلای مادر به سرطان را کاهش می دهد.

«علیرضا رستمی کیا» روز شنبه به مناسبت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره آثار محافظتی شیر مادر در برابر سرطان بیان کرد: خطر سرطان پستان در زنان برای هر سال شیردهی به میزان ۴.۳ درصد کاهش داشته و هرچه مدت شیردهی بیشتر باشد، مادر محافظت بیشتری در برابر سرطان پستان دارد.

وی اضافه کرد: همچنین احتمال ابتلا به سرطان تخمدان در مادرانی که حداقل ۱۵ ماه شیر داده اند به میزان ۸۲.۵ درصد کاهش می یابد و در صورت عدم تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول زندگی احتمال ابتلا به لوسمی (سرطان خون) حدود ۳۰ درصد بیشتر می شود.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان اظهار داشت: کودکان تغذیه شده با شیر مادر در بزرگسالی فشارخون و کلسترول خون پایین تری نسبت به شیر مصنوعی خواران دارند همچنین تغذیه با شیر مادر با کاهش مرگ و میر در اثر بیماری های قلبی و عروقی همراه است.

رستمی کیا درباره اثر شیر مادر در کاهش دیابت بیان کرد: کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند در بزرگسالی سطح کلوگز خون پایین تری دارند بنابراین احتمال ابتلا به دیابت نوع یک (۱) در شیر خوارانی که ۶ ماه تغذیه انحصاری با شیر مادر ندارند ۴۰ درصد بیشتر از کودکانی است که با شیر مادر تغذیه می شوند.

وی ادامه داد: بی توجهی به تغذیه انحصاری نوزاد با شیر مادر به مدت ۶ ماه، احتمال ابتلای نوزاد به اضافه وزن و چاقی را ۲۵ درصد افزایش می دهد همچنین بر اساس تحقیقات انجام شده به ازای یک ماه تغذیه با شیر مادر چهار درصد چاقی در کودکان کاهش می یابد.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: تغذیه نشدن نوزاد با شیر مادر خطر ابتلا به اتیسم را به میزان ۲.۵ درصد افزایش می دهد در حالیکه تغذیه به ویژه در ساعت اول تولد با شیر مادر میزان ابتلا به اتیسم را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد.

رستمی کیا به بیان اثر محافظتی شیر مادر در برابر عفونت های تنفسی، گوارشی، ادراری، گوش، سپسیس(نوعی التهاب)، مننژیت ،آسم و آلرژی پرداخت و افزود: شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه نمی شوند در مقایسه با شیر خوارانی که به طور انحصاری تغذیه می شوند هفت برابر بیشتر در معرض خطر مرگ از اسهال و پنج برابر بیشتر در معرض خطر مرگ از پنومونی (ذات الریه یا سینه پهلو) قرار دارند.

وی اضافه کرد: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت تغذیه با شیر مادر حداقل به مدت ۶ ماه از حدود ۵۵ درصد مرگ و میر ناشی از اسهال ، بیماری های تنفسی و بیماری های عفونی جلوگیری می کند.

رستمی کیا اظهار داشت: متوسط دریافت شیر توسط نوزاد در روز اول تولد هر نوبت ۲ تا ۱۰ سی سی، روز سوم هر نوبت ۱۵ تا۳۰ سی سی، از روز پنجم تا دهم تولد حداقل ۷۰ سی سی در هر نوبت و روز سی ام در هر نوبت ۶۰ تا ۱۲۰ سی سی معادل ۷۵۰ تا یک هزار و ۵۰ سی سی در روز است.

دهم تا ۱۶ مرداد به نام هفته جهانی تغذیه با شیر مادر نامگذاری شده است و شعار امسال هفته جهانی شیر مادر «نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل در محل کار، محل کار و جامعه» نامگذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha