علیرضا خزائلی عصر یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن بیان این مطلب افزود: دقایقی پیش و در چهل و پنجمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو واقع در ریاض عربستان، کاروانسرای سعدالسلطنه به همراه ۵۳ کاروانسرای تاریخی در ایران ثبت جهانی شدند.
وی اضافه کرد: ثبت جهانی "سعدالسلطنه" به عنوان نخستین اثر جهانی در استان قزوین دستاوردهای بزرگی در حوزه گردشگری خواهد داشت.
خزائلی ضمن تبریک این اتفاق مهم، اظهار کرد: با ثبت جهانی سعدالسلطنه، شکوه فرهنگ و عظمت تاریخی استان قزوین برای جهانیان بیش از پیش نمایان تر خواهد شد.
به گفته این مسوول، استان قزوین ظرفیتهای بیشماری در حوزه فرهنگ و تمدن برای ثبت در جهان دارد که باید بیش از این مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین خاطرنشان کرد: قزوین در سالهای گذشته با برنامهریزی در حوزه گردشگری و ظرفیت سنجی های متعدد توانسته مرزهای گردشگری کشور را جا به جا ساخته و ضمن میزبانی از مسافران داخلی، گردشگران خارجی زیادی را به سمت خود جذب کند.
کاروانسرای سعدالسلطنه قزوین، بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده درون شهری کشور به شمار می رود که در اواخر دوره سلطنت ناصرالدین شاه قاجار و به دستور باقرخان سعدالسلطنه، حاکم وقت قزوین ساخته شد.
این بنای تاریخی در دوره قاجاریه با برخورداری از حدود ۴۰۰ حجره، نبض اقتصاد شهر قزوین را در دست داشته و قلب تجارت و بازرگانی و داد و ستد منطقه بوده است.
کاروانسرای سعدالسلطنه در قلب بافت تاریخی شهر قزوین قرار دارد و درب های اصلی آن در خیابان امام خمینی (ره) قرار گرفته است.
سعدالسلطنه در سال ۱۳۱۶ با شماره ثبت ۱۰۲۱ در زیر مجموعه بازار قزوین به ثبت ملی رسید و پس از آن در سال ۷۷ به شکل مجزا و با شماره ۲۰۸۹ با نام و عنوان "کاروانسرای سعدالسلطنه" در فهرست آثار ملی ثبت شد.
نظر شما