پشتیبانی از یک هزار و ۱۲۱واحد تولیدی فارس در ۳۱۶روز

شیراز-ایرنا-متولیان امور اقتصادی فارس در دومین هفته از بهمن‌ماه مشکلات ۲۶واحد تولیدی را بررسی کردند و با این اقدام،تعداد واحدهای حمایت شده از ابتدای سال تاکنون به یک هزار و ۱۲۱ واحد رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شناسایی مشکلات واحدهای اقتصادی و اعمال سیاست‌ با هدف رونق تولید از جمله اقداماتی است که به منظور تسهیل فضای اقتصادی کشور دنبال می‌شود.

بنا بر استدلال‌های سکانداران صمت در دولت سیزدهم، احیای واحد صنعتی یک‌سوم ایجاد واحد جدید هزینه خواهد داشت، از این رو صرفه اقتصادی در این است که به‌جای ایجاد واحد جدید احیای واحدهای راکد و نیمه‌راکد در اولویت قرار بگیرد.

رویکرد دولت برای احیای واحدهای تولیدی؛برگزاری مستمر کارگروه ستاد تسهیل

یکی از مهمترین رویکردها برای تحقق این امر برگزاری مستمر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در شهرستان‌های مختلف کشور است

در جلسات استانی مربوط به این کارگروه معمولاً مسائل تعدادی از واحدهای تولیدی و صنعتی بررسی و تصمیماتی با هدف امهال تسهیلات، تقسیط بدهی‌های بانکی و معافیت مالیاتی به منظور رفع موانع تولید اتخاذ می‌شود.

همچنین به منظور اخذ مصوبات لازم در سطوح ملی، برخی موارد به ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور ارجاع داده می‌شود.

مروری بر جلسات کارگروه در استان فارس

تشکیل این جلسات در استان فارس هم در اولویت متولیان حوزه اقتصاد قرار دارد به گونه‌ای که نخستین جلسه این کارگروه‌ در سال جاری در همان روزهای ابتدایی سال یعنی ۱۵ فروردین ماه برگزار شد و در این جلسه مشکلات و چالش‌های پیش روی ۲۰ بنگاه اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت.

پس از آن نشست‌های مربوط به این کارگروه هر هفته در روزهای سه‌شنبه به ریاست استاندار و دبیری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان و با هدف تسریع در رسیدگی به مشکلات سرمایه‌گذاران، توسعه و رونق کسب و کارها و افزایش اشتغالزایی تشکیل شد.

پشتیبانی از یک هزار و ۱۲۱واحد تولیدی فارس در ۳۱۶روز

نتایج برگزاری کارگروه تسهیل در ۹ماهه نخست سال

بدین ترتیب این کارگروه در ۶ماهه نخست سال ۱۴۰۲ یعنی از ۱۵ فروردین ماه تا ۲۸شهریورماه توانست مشکلات ۶۱۹ واحد تولیدی فارس را که در عرصه‌های مختلف فعالیت داشتند با برگزاری ۲۱ جلسه گره‌گشایی کند.

کارخانه قند ممسنی، روغن نباتی نرگس شیراز، شرکت کارخانجات مخابراتی ایران(ITMC)، شرکت تک ایستا تولید قطعات ساختمانی در شهرک صنعتی بزرگ شیراز از مهمترین بنگاه‌های اقتصادی بودند که مشکلات آنها در این مدت ارزیابی و بررسی شد.

یکی از نقاط عطف برگزاری جلسات کارگروه در ماه‌های پاییز حضور برخی از مقامات کشوری از جمله معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور و دبیر ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید در بعضی از این نشست‌ها بود.

این جلسات در فصل پاییز نیز به صورت مستمر تشکیل شد و با گره‌گشایی از مشکلات واحدهای تولیدی در طول این مدت، تعداد بنگاه‌های اقتصادی حمایت شده از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه به ۹۷۰ واحد رسید.

هفته نخست زمستان؛تسهیل و رفع موانع ۲۳ بنگاه اقتصادی

و اما با شروع فصل زمستان و در پنجمین روز از دی‌ماه ۱۴۰۲، پانصدو پنجاه وهشتمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و پانصد و پنجاه و نهمین کارگروه احیا واحدهای راکد به ریاست استاندار فارس، دبیری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان و اعضا کارگروه در محل سالن جلسات شهید قاضی استانداری فارس برگزار شد.

در این جلسه برای رفع موانع پنج بنگاه اقتصادی در کارگروه تسهیل تصمیم‌گیری شد و مشکلات ۱۸ بنگاه فعال در زمینه درودگری، خدمات برق‌رسانی، پروفیل آلومینیومی، فورمینگ ورق و سنگبری مورد بررسی قرار گرفت.

پشتیبانی از یک هزار و ۱۲۱واحد تولیدی فارس در ۳۱۶روز

هفته میانی دی‌ماه؛بررسی مشکلات ۳۴بنگاه اقتصادی

سه شنبه دوازدهم دی‌ماه نیز پانصدو شصتمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و پانصد و شصت و یکمین کارگروه احیا واحدهای راکد به ریاست استاندار فارس ، دبیری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان و اعضا کارگروه در محل سالن جلسات شهید قاضی استانداری فارس برگزار شد.

در جلسه گارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان فارس مشکلات ۳۴ بنگاه اقتصادی بررسی و برای حل آن تصمیمات لازم اتخاذ شد.

در حقیقت در این جلسه گفتگو و بحث در خصوص رفع مشکلات چهار بنگاه اقتصادی در کارگروه تسهیل استان و بررسی موضوعات ۳۰ بنگاه اقتصادی مصوب کارگروه تخصصی ذیل کارگروه استان در زمینه درخواست شرکت گاز( ناترازی گاز)، تولید فرآورده‌های گوشتی، آرد و البسه پزشکی صورت گرفت و تصمیمات لازم در این زمینه اتخاذ شد.

نوزدهمین روز از زمستان؛تدوین مصوبات برای حل مشکلات ۲۳ بنگاه اقتصادی

سه شنبه نوزدهم دی‌ماه هم پانصدو شصت و دومین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به ریاست استاندار فارس ، دبیری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان و اعضا کارگروه در محل سالن جلسات شهید قاضی استانداری فارس برگزار شد و در این جلسه مشکلات ۲۳بنگاه اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت و مصوبات لازم برای رفع این مشکلات تدوین شد.

در این جلسه مواردی از جمله درخواست جهادکشاورزی جهت تصویب امکان اخذ تعهد از سرمایه‌گذار به منظور تسهیل در صدور مجوزهای لازم، همچنین تولید انواع دستمال کاغذی، آب معدنی، انواع تجهیزات مخابراتی با طرح موضوعات تعیین تکلیف‌بدهی، تقسیط بدهی و درخواست تسهیلات مطرح و بررسی شد.

اخطار استاندار به دستگاه‌های خدمات‌رسان

استاندار فارس در این جلسه خطاب به دستگاه‌های خدمات‌رسان بویژه آب، برق و گاز گفت: به هیچ وجه و بدون هماهنگی قبلی با کارگروه تسهیل، اجازه مسدود کردن حساب‌های بخش خصوصی به دلیل بدهی را ندارید.

پشتیبانی از یک هزار و ۱۲۱واحد تولیدی فارس در ۳۱۶روز

پایان ماه دی؛ حل و فصل مشکلات ۲۸ بنگاه اقتصادی

روز سه‌شنبه ۲۶دی‌ماه نیز پانصد و شصت و سومین کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و پانصد و شصت و چهارمین کارگروه احیا و فعال‌سازی واحدهای راکد استان مسائل و مشکلات تعداد پنج بنگاه اقتصادی بررسی و راهکارهای اجرایی برای حل معضلات ۲۳ بنگاه کمیته تخصصی ذیل کارگروه با حضور بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی ذی ربط ارائه شد.

در این نشست که با ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، دبیری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان و اعضا کارگروه برگزار شد، موضوعات و مشکلات بنگاه‌های اقتصادی با زمینه فعالیت ترشیجات و شوریجات، سردخانه، اکسید منیزیم، گلخانه ساندویچ پانل پلی اورتان گرید مورد بررسی قرار گرفت و در خصوص اخذ تسهیلات ، درخواستLC داخلی، تعیین تکلیف بدهی، تمدید قرارداد بانکی و پیگیری بیمه آتش سوزی( تسریع در ارائه گزارش بیمه) این واحدهای تولیدی تصمیم‌گیری شد.

هفته نخست بهمن ماه؛بررسی و دستور رفع مشکلات ۱۷بنگاه اقتصادی فارس

سه شنبه سوم بهمن ماه نیز مشکلات سه بنگاه اقتصادی در پانصد و شصت و پنجمین کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس بررسی شد و مصوبات ۱۴ بنگاه در کمیته تخصصی با حضور اعضاء کارگروه، مدیران عامل بانک‌ها و کارشناسان ذیربط به تصویب رسید.

در این جلسه بررسی مشکلات بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی فعال در زمینه فرآورده‌های نفتی، تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی، ترشیجات و شوریجات به منظور ارائه درخواست تسهیلات و امهال بدهی صورت گرفت و با نظرات کارشناسی تصمیمات لازم برای رفع موانع پیش روی بنگاه های اقتصادی و تولیدی اتخاذ شد.

دومین هفته از بهمن؛ رفع موانع و مشکلات ۲۶بنگاه اقتصادی

روز دوشنبه نهم بهمن‌ماه نیز نشست رفع موانع و مشکلات بنگاه‌های اقتصادی به ریاست استاندار فارس، دبیری صنعت، معدن و تجارت و با حضور دستگاه‌های ذیربط استانی و مدیران عامل بانک‌ها در قالب پانصد و شصت و ششمین کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان تشکیل و ضمن بحث و بررسی و کارشناسی پیرامون موارد و موضوعات مطرح، شده مصوبات لازم تصویب و ابلاغ شد.

در این جلسه مشکلات تعداد سه بنگاه اقتصادی مورد بررسی گرفت و ۲۳ مورد مصوبات کمیته تخصصی ذیل کارگروه با زمینه فعالیت کمپرسور سازی، سردخانه، طرح و تولید مرغ مادر جهت رفع چالش‌هایی ازجمله ترخیص ۹۰درصد کالا، تعیین تکلیف بدهی و صدور مجوزهای مطرح بررسی و تصمیمات اجرایی و عملیاتی اتخاذ شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس در این جلسه گفت: بهبود وضعیت تولید و کسب کار با تعامل، هم‌افزایی، بهره گیری از تمام ظرفیت‌ها و توانمندی متخصصان حوزه تولید تحقق می‌یابد.

پشتیبانی از یک هزار و ۱۲۱واحد تولیدی فارس در ۳۱۶روز

حمیدرضا ایزدی بر ضرورت اجرای مصوبات کارگروه استانی تسهیل و رفع موانع تولید تأکید کرد و افزود: کارگروه تسهیل یک ظرفیت قانونی برای کمک به اشتغال پایدار مولد و ایجاد ارزش افزوده در زنجیره‌های مختلف بنگاه‌های اقتصادی ایجاد کرده و برگزاری منظم و مستمر جلسات رفع موانع و مشکلات بنگاه‌های اقتصادی به منظور تقویت فعالیت و افزایش میزان تولید، تأمین نیازمندی‌های زیرساختی کارخانجات و صنایع همچنین تکمیل و راه‌اندازی طرح‌های نیمه‌تمام، بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی استان دنبال می‌شود.

دبیر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید فارس اضافه کرد: احیا و راه‌اندازی واحدهای راکد، ایجاد واحدهای جدید با توجه به ظرفیت و توانایی‌های استان پهناور فارس، افزایش بهره‌وری، تسهیل‌گری و جذب سرمایه‌گذار، حمایت و کمک به توسعه صادرات از ضرورت‌های تحقق شعار سال «مهار تورم و رشد تولید» ست.

میزان رُشد ۹.۹درصدی اقتصاد در بخش صنعت و معدن

تلاش برای حل این مشکلات و احیای واحدهای تولیدی راکد در استان فارس در حالیست که متولیان امور اقتصادی معتقدند رُشد اقتصادی بخش صنعت در دولت گذشته ۱.۷ درصد بود اما میزان رُشد این بخش در سال ۱۴۰۰ به ۳.۳ درصد و در سال ۱۴۰۱ به ۹.۵ درصد رسیده و امسال هم به ۹.۹ درصد افزایش یافته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha