احیای ۸ هزار واحد اقتصادی در دولت سیزدهم؛ پیش‌بینی بازگشت ۱۰ هزار واحد دیگر به چرخه تولید

تهران- ایرنا- نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی با اعلام بازگشت بیش از ۸ هزار واحد اقتصادی تعطیل و نیمه تعطیل به چرخه تولید در طول ۲ سال گذشته، از پیش‌بینی بازگشت ۱۰ هزار واحد دیگر در سال آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، سیدامیرحسین مدنی نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی در حاشیه برگزاری سومین دوره آمادگی تائید صلاحیت حرفه‌ای متخصصین احیای واحدهای اقتصادی، گفت: در طول ۲ سال گذشته با احیای ۸ هزار و ۱۱۴ واحد تعطیل و نیمه تعطیل در حوزه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، خدماتی و معدنی، ۱۹۱ هزار شغل جدید ایجاد و ۲۴۰ همت از سرمایه‌های مردم احیا شده است.

مدنی با تاکید بر اینکه یکی از برنامه‌های اصلی دولت سیزدهم در حوزه رونق و رشد تولید، رسیدگی به واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل است، افزود: در ابتدای فعالیت دولت بیش از ۶۰ هزار واحد تعطیل و نیمه تعطیل در کشور شناسایی شد و بر اساس تصمیم دولت، نهضت احیای واحدهای تولیدی شکل گرفت.

وی با بیان اینکه نهضت احیای واحدهای اقتصادی از سال ۱۴۰۱ شروع به فعالیت کرده است، گفت: بر مبنای احیای ۸ هزار و ۱۴۴ واحد تولیدی تعطیل یا نیمه تعطیل، ۱۹۱ هزار شغل جدید ایجاد شده که تاثیر مهمی در کاهش نرخ بیکاری داشته است و همچنین ۲۴۰ همت از سرمایه‌های مردم احیا شده است و در مجموع این سرمایه گذاری‌ها باعث شده واحدهای صنعتی، معدنی، خدماتی و کشاورزی رونق گیرد.

نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی تصریح کرد: تقریبا ۴۴ درصد از واحدهای احیاشده، صنعتی و ۴۶ درصد واحدهای کشاورزی و ۱۰ درصد باقیمانده واحدهای خدماتی و معدنی هستند.

مدنی ادامه داد: کارهای جانبی بسیار خوبی همانند مشارکت مردم مطرح شده است طوری که منابع مردم در اختیار واحدهای تولیدی قرار گیرد تا کمکی برای احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل باشد و اقدام دیگر تربیت احیاگران واحدهای اقتصادی است و در حال حاضر سومین دوره آن در حال برگزاری است.

وی با بیان اینکه بیش از هزار احیاگر واحدهای اقتصادی در سراسر کشور وجود دارند که مجهز به دانش تولید، حوزه‌های فنی و حقوقی هستند، گفت: این احیاگران در واحدهای تولیدی تعطیل یا نیمه تعطیل حضور پیدا می‌کنند و نهضت احیای واحدهای اقتصادی و مجموعه دولت نیز احیاگران واحدهای اقتصادی را به رسمیت می‌شناسند و برای اینکه یک واحد اقتصادی را به چرخه تولید بازگردانند بر مبنای نظریه احیاگران عمل می‌کنند.

نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی گفت: اتفاق بسیار خوبی که در دولت سیزدهم افتاده موضوع خط اعتباری از طریق صنایع مادر برای صنایع پایین دستی است؛ در حال حاضر به قله ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه تامین مالی رسیده‌ایم که توسط صنایع پتروشیمی برای صنایع پایین دستی انجام شده است.

وی افزود: بر اساس اقدام بسیار خوبی که دولت آن را برای سال ۱۴۰۳ مصوب کرده ۱۵۰ همت اوراق گام توزیع خواهد شد که به رونق تولید بسیار کمک می‌کند و قرار شد در حقوق گمرکی و معادن و همچنین در موضوع خوراک و سوخت صنایع، مالیات و بیمه تامین اجتماعی به رسمیت شناخته شوند. این امر به رونق تولید بسیار کمک می‌کند و سال آینده شاهد رشد و رونق تولید خواهیم بود.

مدنی درباره تعداد واحدهای تولیدی راکد و نیمه فعال گفت: بر اساس آماری که در سامانه ستاد احیای نهضت واحدهای اقتصادی وجود دارد بیش از ۵۰ هزار واحد تعطیل و نیمه تعطیل در حال رسیدگی هستند؛ برخی از این واحدها به دلایل مختلف واقعا قابلیت بازگشت به چرخه تولید را ندارند، اما پیش بینی ما این است بتوانیم در سال آینده ۲۰ درصد از ۵۰ هزار واحد تولیدی احیا نشده به چرخه تولید بازگردد.

وی با بیان اینکه نهضتی که برای احیای واحدهای تولیدی در دولت شکل گرفته محصول تلاش مردم و دولت است، اذعان داشت: تقریبا ۲۰ نهاد و دستگاه در این زمینه فعالیت دارند؛ بار اصلی بر دوش وزارت صمت و همچنین وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد و در حوزه‌های مختلف، نهادهای انقلابی همانند ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) نیز فعالیت می‌کنند.

نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی تاکید کرد: تفاهم نامه‌هایی هم با سازمان‌های بسیج صنعت و معدن امضا کرده‌ایم و آن‌ها هم در زمینه احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل فعالیت دارند که امیدواریم این روابط را گسترس دهیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha