ناتوانی واشنگتن در تامین موشک‌های سامانه‌های پاتریوت اوکراین

تهران- ایرنا- مقامات کاخ سفید و پنتاگون هشدار داده‌اند که ایالات متحده به زودی قادر نخواهد بود تا موشک‌های مورد نیاز سامانه‌های پدافند پاتریوت اهدا شده به اوکراین را تامین کند.

به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: سامانه‌های پاتریوت در زمینه دفاع هوایی اوکراین در برابر حملات هوایی روسیه در سراسر این کشور نقش بسیار مهمی ایفا کرده‌اند اما مشکل اینجاست که تولید موشک‌های رهگیر پاتریوت هزینه گزافی به همراه دارد و هر عدد از این موشک‌‎ها می‌تواند از ۲ تا ۴ میلیون دلار قیمت داشته باشد.

از زمانیکه روسیه در فوریه ۲۰۲۲ تهاجم تمام عیار خود به اوکراین را آغاز کرد، مسکو بیش از ۷ هزار و ۴۰۰ موشک به سراسر اوکراین پرتاب کرده است و در میان تسلیحات پدافند هوایی اوکراین تنها سیستم‌های پاتریوت توانایی رهگیری و انهدام موشک‌های بالستیک را دارند که همین موضوع سبب شده است که این سامانه‌ها از سوی نیروهای اوکراینی به دفعات مکرر در دفع حملات موشکی روسیه به کار گرفته شوند.

نیروی هوایی اوکراین پیشتر اعلام کرد که تمامی ۱۰ موشک کینزال روسیه که در ۲ ژانویه (۱۲ دی) به سوی اوکراین پرتاب شده بود را با استفاده از سامانه‌های پاتریوت رهگیری و منهدم کرده است.

والری زالوژنی فرمانده ارتش اوکراین نیز در همین رابطه در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: اگر موشک‌های روسیه به اهداف خود اصابت کرده بودند، با عواقب فاجعه‌باری مواجه شده بودیم.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha