به گزارش ایرنا، گزارش خبرنگاران ایرنا از جای جای این استان، شهرها و مناطق مختلف حاکی از حضور بانشاط و امیدآفرین مردم در پای صندوق های رای است.
مردم قدرشناس، وفادار و همیشه در صحنه کهگیلویه وبویراحمد در صفوفی فشرده و دشمن هراس با شور، نشاط و امید و با حضور در شعب اخذ رای برای خلق حماسه ای دیگر در این آزمون سیاسی حضور یافته اند.
مردم کهگیلویه وبویراحمد به گواه آمار در دورههای مختلف همواره بیشترین میزان مشارکت در عرصه انتخابات را داشته اند و هم اینک نیز در دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شور و هیجان و رقابت انتخاباتی در این خطه در بالاترین سطح قرار دارد و فضای داغ انتخاباتی، هوای گرم استان را به عقب رانده است.
سرانجام همه دل دادگان به انقلاب و همه کسانی که دل در گرو تعیین سرنوشت مردم این مرز و بوم دارند برای حضور در پای صندوق های رای عزم خود را جزم کرده اند.
هر چند دشمنان ایران بر طبل توخالی تحریم انتخابات از سوی مردم به بهانههای معیشتی میکوبند و با هزینه های گزاف برای دلسردی و ناامیدی مردم از صندوق رای تمام تلاش خود را بکار گرفته اند اما مردم استان محروم کهگیلویه و بویراحمد همچنان پای آرمانهای نظام و انقلاب و کشورشان ایستاده اند.
مردم کهگیلویه و بویراحمد امروز را به عنوان روز حماسهآفرینی فراموش نخواهند کرد ،روزی که ثبت تاریخی لحظه حضور پرشور آنها در پای صندوقهای اخذ رای را شاهد خواهد بود و همچون دورههای گذشته، مشارکتی همهجانبه را در صحنه دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به نمایش میگذارند.
این مردم هیچگاه یادشان نرفته و نخواهد رفت که هر حضور، یک رای به نظام و انقلاب است، مردم ایران تا پای جان برای ایران میمانند و عشق به ایران را با حضورشان در پای صندوقهای رای نشان خواهند داد.
آری امروز من و تو با هم ما میشویم، مایی که صحنههایی زیبا از حضور در پای صندوقهای رای به ثبت میرسانیم. مایی که عشق به ایران را فراموش نمیکنیم و زیبایی حضورمان را به جهانیان نشان میدهیم، مایی که انقلاب سربلند، ایرانی آباد، سرزمینی همیشه استوار را به جهان نمایش میدهیم و همه اینها با حضور در شعب اخذ رای به ثبت میرسد.
امروز همه میآیند تا روز تعیین سرنوشت خود را رقم بزنند و بار دیگر عظمت این شکوه را نشان دهند.
فرآیند اخذ رای از رای دهندگان انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری از ساعت ۸ صبح در شعب اخذ رای سراسر کشور آغاز شد.
رئیس ستاد انتخابات کهگیلویه و بویراحمد گفت: فرآیند اخذ رای از رای دهندگان انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با سراسر کشور در شعبه های رای گیری در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد.
سید جواد هاشمی ادامه داد: ۵۸۵ هزار نفر از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد ۳۵ هزار نفر رای اولیاند.
وی افزود: مدت رای گیری ۱۰ ساعت و این مدت از سوی وزیر کشور قابل تمدید است که با توجه به تجربه سنوات و انتخابات گذشته احتمال تمدید وجود دارد.
هاشمی تاکید کرد: بیش از ۱۵ هزار نفر به عنوان عوامل اجرایی شامل ناظران، اعضای شعب، بازرسان، نمایندگان فرمانداران و بخشداران، سرایداران مدارس و خادمان مساجد کار رای گیری و برگزاری انتخابات در استان کهگیلویه و بویراحمد را انجام میدهند.
رئیس ستاد انتخابات کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: اسامی و شناسه انتخاباتی نامزدهای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران شامل آقای مسعود پزشکیان- فرزند محمد علی کد ۲۲ و آقای سعید جلیلی- فرزند محمدحسن کد ۴۴ است.
در پی شهادت آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی و همراهان ایشان، در اجرای اصل یکصد و سی و یکم قانون اساسی و مواد ۳۸ و ۳۹ قانون انتخابات ریاست جمهوری و تبصرههای ذیل آنها، حداکثر ظرف ۵۰ روز باید زمینه برگزاری انتخابات و انتخاب رییس جمهور جدید انجام شود لذا ستاد انتخابات کشور برای برگزاری چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، کار خود را آغاز کرد.
پس از تأیید صلاحیت ۶ تن از داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری از سوی شورای نگهبان، در تاریخ بیستم خردادماه، رقابت بین مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضیزاده هاشمی و محمدباقر قالیباف به عنوان نامزدهای واجد شرایط چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، آغاز شد و پس از انصراف قاضی زاده هاشمی و زاکانی از صحنه رقابت، انتخابات میان چهار نامزد باقی مانده در هشتم تیر ماه برگزار شد.
با اعلام نتایج رسمی انتخابات تا پیش از ظهر امروز -شنبه ۹ تیرماه- انتخابات به دور دوم کشیده شد که این مساله در قانون اساسی هم دیده شده و در اصل ۱۱۷ قانون اساسی آمده است که: «رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکتکنندگان انتخاب میشود، ولی هر گاه در دور نخست هیچیک از نامزدها چنین اکثریتی به دست نیاورد، روز جمعه هفته بعد برای بار دوم رای گرفته میشود. در دور دوم، تنها دو نفر از نامزدها که در دور نخست آرای بیشتری داشتهاند شرکت میکنند، ولی اگر بعضی از نامزدهای دارنده آرای بیشتر، از شرکت در انتخابات منصرف شوند، از میان بقیه،دو نفر که در دور نخست بیش از دیگران رای داشتهاند برای انتخاب مجدد معرفی میشوند.» طبق این اصل رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکتکنندگان انتخاب میشود.
همچنین به موجب ماده ۱۲ قانون انتخابات ریاستجمهوری، رئیسجمهور با کسب اکثریت مطلق آراء انتخاب میشود.اکثریت مطلق آرا یعنی فرد منتخب، بیش از ۵۰ درصد کل آرای مأخوذه را کسب کرده باشد، در اینجا ملاک صرفا آرای صحیح مأخوذه نیست بلکه کل آرای مأخوذه مدنظر است، اما در صورتی که هیچکدام از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری اکثریت مطلق کل آرای مأخوذه را به دست نیاورند انتخابات به مرحله دوم کشیده میشود.
طبق ماده ۱۳ قانون انتخابات ریاستجمهوری: چنانچه در مرحله اول برای هیچیک از داوطلبان اکثریت مطلق حاصل نگردید انتخابات دو مرحلهای خواهد شد بدین معنی که دو نامزدی که بیشترین آراء را در مرحله اول داشتهاند در انتخابات مرحله دوم شرکت میکنند.
به موجب ماده ۱۴ قانون انتخابات ریاستجمهوری: انتخابات مرحله دوم در جمعه هفته بعد انجام خواهد گرفت؛ بنابراین اگر هیچکدام از نامزدها نتوانند در این دور حائز اکثریت مطلق آرا نشود انتخابات مرحله دوم در تاریخ ۱۵ تیرماه ۱۴۰۳ برگزار میشود.
اما طبق ماده ۱۵ قانون مذکور چنانچه در هر مرحله از انتخابات ریاستجمهوری به هر دلیل، فقط یک نامزد در جدول انتخابات باقی بماند بلافاصله دستور شروع مجدد انتخابات صادر میشود.
بر اساس ماده ۶۷ قانون مذکور، فعالیت انتخاباتی در مرحله دوم از تاریخ اعلام رسمی نتایج قطعی آراء مرحله اول شروع و تا ۲۴ ساعت قبل از آغاز اخذ رأی مرحله دوم ادامه خواهد یافت.
نظر شما