۲۷ آبان ۱۳۹۵، ۱۵:۵۹
کد خبر: 82312597
T T
۰ نفر
جبران عقب ماندگی بخش كشاورزی ایران 120 میلیارد دلار سرمایه می خواهد

كاشان - ایرنا - معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی گفت: به اعتقاد كارشناسان و متخصصان، بخش كشاورزی ایران برای جبران عقب ماندگی های خود دست كم به 120 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.

به گزارش ایرنا، اسكندر زند روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از باغ گیاه شناسی كاشان در گفت وگو با خبرنگاران، با اشاره به روند رو به رشد جمعیت كشور اظهار كرد: اگر در بخش كشاورزی سرمایه گذاری انجام شده و تكنولوژی نیز تزریق شود با وجود محدودیت منابع آبی، كشاورزی ایران پاسخگوی نیاز مردم كشور خواهد بود.
وی تاكید كرد: اگر سرمایه گذاری و تكنولوژی به روال كنونی در بخش كشاورزی پیش رود، به طور یقین محصولات تولیدی كشاورزی كشور در آینده با توجه به افزایش جمعیت و كمبود آب پاسخگوی نیاز جمعیت نخواهد بود.
زند با بیان این كه بازار، سرمایه، نیروی انسانی و تكنولوژی از عامل های مهم برای توسعه كشاورزی هستند افزود: مهم تر از همه این ها، سرمایه گذاری دربخش كشاورزی است.
معاون وزیر جهاد كشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی گفت: در ایران از هر 1000 ریال، 40 ریال آن در بخش كشاورزی هزینه می شود.
وی تاكید كرد: در برنامه ششم توسعه اگر بتوانیم یكپارچه سازی زمین های كشاورزی را اجرا و در آن موضوع آب و الگوی كشت را پیاده كنیم كار بسیار برزگ و زیربنایی را برای كشاورزی ایران انجام داده ایم.
زند از اجرای طرح های بزرگ استفاده از ضایعات كشاورزی برای تغذیه دام خبر داد واظهار كرد: روز گذشته یكی از این طرح ها در شهرستان دزفول به بهره برداری رسید.
معاون وزیر جهاد كشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی گفت: كارخانه تبدیل ضایعات كشاورزی به تغذیه دام دزفول برای بهره وری یك میلیون تن سرشاخه نیشكر برای تغذیه دام راه اندازی شد كه تولیدات آن چهار هزار تن است.
زند تصریح كرد: راه اندازی 10 كارخانه استفاده از ضایعات كشاورزی برای تغذیه دام در كشور با سرمایه گذاری هر كدام 50 میلیارد تومان در دستور كار وزارت جهاد كشاورزی قرار دارد.
به گفته وی حدود 70 میلیون تن محصولات كشاورزی برای تغذیه دام در كشور نیاز است كه هم اكنون 10 میلیون تن آن از خارج وارد كشور می شود.
وی در خصوص باغ گیاه شناسی كاشان نیز توضیح داد: این باغ یكی از شش باغ گیاه شناسی كشور است كه زیرساختارهای آن به لحاظ ملی و منطقه ای مورد غفلت قرار گرفته است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی تصریح كرد: مقرر شده است مسئولان استانی و شهرستانی با همكاری وزارت جهاد كشاورزی برای رونق گرفتن این باغ همكاری و هماهنگی های لازم را داشته باشند تا نوروز امسال شاهد ورود گردشگران به این مجموعه باشیم.
در این بازدید برخی مشكلات باغ گیاه شناسی كاشان از جمله محصور كردن باغ، تقویت نیروی انسانی، خودرو كمك دار و دیوار كشی باغ مطرح شد.
باغ گیاه شناسی كاشان با 80 هكتار وسعت و یك حلقه چاه عمیق 180 متری درسال 65 تاسیس شده است.
7408/6136 * خبرنگار: یوسف صائب * انتشار: محمد جهانگیریان

* لینك جستجو كانال تلگرامی ایرنا كاشان: irnakashan@
*ایمیل: kashan@irna.ir

سرخط اخبار استان‌ها