۲۳ اسفند ۱۳۹۶، ۲۰:۰۸
کد خبر: 82862856
T T
۰ نفر

نيشكر ريكنده قائمشهر ثبت ملي شد

۲۳ اسفند ۱۳۹۶، ۲۰:۰۸
کد خبر: 82862856
نيشكر ريكنده قائمشهر ثبت ملي شد

ساري – ايرنا – مراسم ثبت ملي نيشكر ريكنده شامگاه چهارشنبه با حضور مسئولين استاني و شهرستاني در محل شورا و دهياري روستاي ريكنده شهرستان قائمشهر برگزار شد.

رئيس شوراي اسلامي روستاي ريكنده با بيان اينكه اين مراسم با همت اهالي اين روستا برگزار شد ، افزود : حدود 6 سال است كه اهالي روستا و شورا به اين فكر افتاده اند تا نيشكر ريكنده را كه به عنوان مهد شكر در مازندران شناخته شده به ثبت ملي برسانند.
بهرام واگذاري با بيان اينكه اسفندماه امسال شاهد به ثبت رسيدن نيشكر ريكنده بوده ايم ، گفت كه تمام تلاش ها نتيجه داده است و براي به ثبت رساندن نيشكر از تجربه هاي افراد 70 تا 80 ساله كه به كشت نيشكر مي پرداخته اند ، استفاده كرده ايم .
رئيس شوراي اسلامي روستاي ريكنده اراضي زير كشت نيشكر در روستاي ريكنده را حدود 30 هكتار اعلام كرد و افزود : بنا است تا با حمايت هاي دولت سطح زير كشت اين محصول را به صد هكتار افزايش دهيم تا اشتغال زايي ايجاد شود .
رئيس شوراي اسلامي روستاي ريكنده همچنين با گله مندي از دريافت نشدن تسهيلات متقاضيان اين روستا در صندوق كارآفرين اميد ، گفت كه تاكنون 70 پرونده به صندوق كارآفرين اميد ارسال شده و از اين تعداد تنها يك پرداختي داشته ايم .
** با حمايت از محصول نيشكر ريكنده ، اشتغال پايدار ايجاد مي شود
سرپرست ميرات فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري مازندران در اين مراسم با تقدير از دست اندركاران براي به ثبت رسيدن نيشكر ريكنده ، گفت : به ثبت رسيدن نيشكر ريكنده باعث توسعه گردشگري خواهد شد.
بهروز كشاورز قاديكلائي از مسئولين ذي ربط خواستار حمايت اين محصول شد و بيان كرد : حمايت هاي مسئولين از محصول نيشكر در روستاي ريكنده علاوه بر آنكه باعث توسعه گردشگري و بوم گردي در اين منطقه مي شود بلكه اشتغال پايدار جوانان را هم فراهم مي كند.
وي به ثبت ملي محصولات در استان مازندران اشاره كرد و افزود : گل گاوزبان منطقه جنت رودبار رامسر به ثبت ملي رسيده است و همچنين بنا است تا گل محمدي در منطقه دودانگه ساري به ثبت ملي برسد.
** زنان روستايي به فكر خلاقيت در زمينه اشتغال خانگي باشند
مدير كل امور بانوان و خانواده استانداري مازندران در اين مراسم نقش زنان در جامعه را يك نقش بي بديل اعلام كرد و افزود : بر اين اساس زنان در رابطه با اقتصاد خانواده نقش موثري دارند زيرا دوش به دوش مردان به كار و فعاليت مشغول هستند.
سميه قاسمي طوسي با بيان اينكه انتظار من از زنان روستايي كه داراي تحصيلات عالي هستند اين است كه به فكر شغل هاي دولتي نباشند ، افزود : بلكه بايد به فكر خلاقيت هايي در زمينه اشتغال خانگي و بوم گردي در منطقه خود باشيد .
مدير كل امور بانوان و خانواده استانداري مازندران با تاكيد براينكه 30 درصد از مناصب مديريتي در اين استان را بايد به بانوان اختصاص دهيم ، گفت كه در اين راستا ما بايد به سمتي برويم تا سند راهبردي داشته باشيم .
قاسمي طوسي با بيان اينكه زنان استان ما در زمينه هايي كه فعاليت مديريتي دارند بايد مطالبه گري هم داشته باشند ، افزود: سند راهبردي در حال تدوين و نوشته شدن است ، تا از اين طريق ما هم براساس اين سند به مطالبه گري بپردازيم .
7334/1899