۱۴ فروردین ۱۳۹۸، ۱۹:۰۰
کد خبر: 83264073
T T
۰ نفر

استقبال كم نظیر گردشگران از «گِل فشان» كنارك

۱۴ فروردین ۱۳۹۸، ۱۹:۰۰
کد خبر: 83264073
استقبال كم نظیر گردشگران از «گِل فشان» كنارك

چابهار - ایرنا - گردشگران و مسافران جنوب سیستان و بلوچستان در تعطیلات نوروزی استقبال كم نظیری از گل فشان روستای تنگ شهرستان ساحلی كنارك داشته و هر روز بر شمار آنان در این محدوده افزوده می شود.

به گزارش ایرنا، گِل فشان روستای تنگ در جنوب سیستان و بلوچستان و سواحل مكران جاذبه ای دیدنی برای گردشگران و مناسب برای بهبود بیماری های پوستی، ساخت سفال، صنایع دستی و اسباب بازی كودكان است.
«گِل‌فِشان»، پدیده‌ای طبیعی است به گونه ای كه گل‌ و لای زیر زمین چشمه ‌وار به سطح زمین می جوشد و شكل ماهوری به خود می‌گیرد.
بر اساس بررسی كارشناسان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در محدوده چابهار و كنارك حدودا 6 پدیده گِل افشان وجود دارد كه مهمترین آن در حدود 90 كیلومتری غرب بندر كنارك و در دشت كهیر نرسیده به روستا و بندر صیادی تنگ و 30 كیلومتری روستای كهیر قرار دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چابهار و كنارك در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این گل فشان هر ازگاهی بطور ناگهانی فعالیت می كند بطوری كه پرتاب گل تا ارتفاع چندمتری همراه با غرش مهیب، جاری شدن گل مانند چشمه گرم، داغ بودن گل همراه با بوی خاك و بخار و افزایش ارتفاع كوه به میزان قابل توجهی از مهمترین رویدادهایی محسوب می شوند كه باعث شگفتی مردم و مسافرین و بازدید كنندگان می شود.
عبدالحمید بلوچزاده افزود: گل فشان روستای تنگ در زمینی مسطح و بر روی سه تپه كوچك گل فشانی به ارتفاع حدود 30 متر قرار گرفته است.
وی افزود: گل فشان كنارك در قسمت مركزی ناحیه كرانه بلوچستان قرار دارد و به ناپگ (ناف زمین) موسوم است.
وی با بیان اینكه این اثر در یكی از عوامل مهم مورفولوژیكی بوجود آمده و بیانگر فعالیتهای تكنونیكی منطقه است، خاطرنشان كرد: گل خروجی از این كوه به رنگ خاكستری فشرده است كه معمولا در فصل بادهای مونسون فعالیت آن بیشتر به چشم می آید.
وی تصریح كرد: گل این پدیده به دلیل وجود مواد معدنی و آلی برای بهبود بیماری پوستی، انقباض عروق، دردهای مفصلی، درمان درد كمر و تنگی عضلانی بسیار موثر و مفید است و هر ساله با استقبال پرشور مسافران و مردم محلی روبه رو می شود و بیشتر گردشگران پس از بازدید با صورتی گلی و خندان از كوه گل افشان پایین می آیند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری چابهار وكنارك گفت: گل حاصل از گل فشان چسبنده و خیلی صفت می شود كه خیلی از آن برای تهیه كوزه و سفال و اسباب بازی كودكان استفاده می كنند.
وی گفت: سواحل مكران جاذبه های زیادی برای گردشگران دارد و زیبایی آن برای مسافران جذاب است.
به گزارش ایرنا، 330 مكان طبیعی، گردشگری، تفریحی و تاریخی شهرستان كنارك شامل 205 اثر طبیعی، 25 مكان تاریخی و دهها جاذبه، مكان تفریحی و دیدنی به عنوان جذابیت ها و زیبایی های شهرستان ساحلی كنارك واقع در جنوب سیستان و بلوچستان میزبان مهمانان و گردشگران نوروزی است.
اسكله ماهیگیری و گردشگری، ساحل زیبا و بكر در شهر كنارك، روستاهای گوردیم، پزم، باغات میوه های گرمسیری كهیر و زرآباد، چشمه بلبلوك چكردانی لاش، گلفشان تنگ، چشمه شورعین تران و روستای زیبا و منحصر بفرد دَرَك و جُد از جمله جذابیت های این شهرستان ساحلی هستند.
سواحل زیبای صخره ای، مرجانی، ماسه ای دریای عمان (مَكُّران) در محدوده چابهار و كنارك از جاذبه های دیدنی برای گردشگران در طول سال بویژه ایام نوروز است.
كنارك با داشتن چهار نمونه ساحل صخره ای، ماسه ای، شنی و مرجانی ظرفیت بالایی در زمینه گردشگری و طبیعت گردی دارد.
3043 **6081
۰ نفر