حجت الاسلام والمسلمین 'سید حبیب الله قاسمپور گنجی' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ساری افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی ها بر اتقان احكام به همراه سلامت اركان به عنوان چشم داشت و انتظار به حق از تشكیلات نوین دادگستری تاكید كرد.
وی ادامه داد: معظم له معتقد است بنای قاضی در انشای حكم و رعایت قانون و استدلال در حكم باید به قدری متین باشدكه هر كس حكم را دید در دل تصدیق كند.
وی تصریح كرد: همچنین معظم له بر قابل دفاع بودن رای در تمام سطوح به جهت قدرت استحكام و استدلال ، عنایت ویژه دارند.
وی آثار صدور آرای قوی ،متقن، مستحكم و مستدل را بسیار مهم دانست و گفت اینگونه آرا نشان دهنده قدرت ،قوت و توانمندی دستگاه قضایی است و همچنین برای اطراف پرونده و هركس كه به این رای دسترسی پیدا كرد تمام حقایق موجود در آن را نشان می دهد به این آرا كمتراعتراض می شود و در صورت اعتراض كمتر در مرجع بالاتر نقض می شود.
حجت الاسلام 'قاسمپور گنجی' از دیگر ثمرات آرای متقن و مستدل را قابل عرضه بودن آن نزد صاحب نظران و حقوقدانان دانست و گفت: آرای متقن موجب ایجاد تثبیت و افزایش اعتماد عمومی به عنوان سرمایه بزرگ تشكیلات قضایی خواهد شد وبه شایبه هایی كه ممكن است به این سرمایه عظیم لطمه وارد كند پایان خواهد داد ضمن اینكه سد محكمی در مقابل كسانی است كه از هر بهانه برای تخریب وجهه و جایگاه علمی و عملی قوه قضاییه استفاده می كنند.
معاون آموزش و تحقیقات دادگستری مازندران، گفت : اگر چه سرعت در رسیدگی یكی از شئون خدمت رسانی در قوه قضاییه است اما پایه و اساس آن را باید در صدور آرا كیفی ،قوی و عادلانه جستجو كرد.
معاون آموزش و تحقیقات دادگستری استان همچنین در خصوص برگزاری طرح جشنواره رای (انتخاب قاضی برتر) افزود: ایجاد رقابت مثبت در صدور آرا قوی و مستحكم، شناسایی قضات توانمند و صاحبان آرای برتر و تشویق آنها ،آسیب شناسی آرای ضعیف و ترغیب قضات به افزایش كیفیت در آرای قضایی ،توجه به سهم بالای آرای قضایی در تولید و باروری علم و دانش حقوق ، را می توان بخشی از اهداف اجرای طرح جشنواره رای است.
حجت الاسلام 'قاسمپور گنجی' اظهارداشت: با همین هدف آیین نامه اجرایی جشنواره رای قوه قضاییه در 36 ماده تهیه و در تاریخ هفتم اسفند ماه سال 85 به تصویب ریاست وقت قوه قضاییه رسیده است.
وی در باره نحوه اجرای پنجمین دوره جشنواره رای گفت :اجرای آن با تصویب با تصویب كمسیون برنامه ریزی آموزشی دادگستری استان برای قضات از چهار گروه ، محاكم تجدید نظر كیفری استان ،محاكم جزایی عمومی و انقلاب، محاكم حقوقی و خانواده و دادسرای عمومی و انقلاب از اردیبهشت ماه سال جاری آغاز شد كه تمامی قضات شاغل در حوزه های قضایی به شركت در آن دعوت شدند و در مجموع نزدیك به یك چهارم از قضات استان آرای خود را برای رقابت ارسال كردند.
معاون قضائی رئیس كل دادگستری مازندران ادامه داد: آرای قضایی محاكم تجدید نظر و كیفری استان جهت ارزیابی در هیات عالی داوران به دبیرخانه جشنواره رای ارسال شد آرای دیگر گروههای مخاطب در هیات استانی داوران مورد ارزیابی قرار گرفت و سه نفر از گروه محاكم عمومی حقوقی و خانواده و دو نفر از گرو محاكم جزایی عمومی و انقلاب و یك نفر از گروه قضات دادسرا برگزیده و معرفی شدند.ك/3
609/402
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۲
ساري - معاون آموزش و تحقيقات اداره كل دادگستري مازندران با بيان اينكه آراي متقن و قوي موجب افزايش اعتماد عمومي به تشكيلات قضايي مي شود، گفت: اهميت اتقان و استحكام در آراء قضايي بر كسي پوشيده نيست.