پیروی ازرژیم غذایی سالم بهترین روش پیشگیری ازبیماریهای قلبی وعروقی است # تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 02/07/85 داخلی.اجتماعی.سلامت.تغذیه.قلب و عروق. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پیروی از یک رژیم غذایی سالم را بهترین روش برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی اعلام کرد. دکتر" سید مرتضی صفوی " روز یکشنبه به مناسبت روز جهانی "قلب" در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت ایرنا، پرفشاری خون، افزایش چربی های خون ، دیابت ، اضافه وزن، چاقی و کم تحرکی را از عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی ذکر کرد. وی، افزود: افراد می توانند با یک تغذیه مناسب و متعادل از بروز این عوامل خطر پیشگیری کنند. صفوی، مصرف چربی ، نمک و دریافت کالری که در نوشابه ها، شیرینی ها و تنقلات وجود دارد، به میزان کم و مصرف فیبر(الیاف گیاهی ) موجود در میوه ها، غلات و حبوبات به میزان بیشتر را در کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی موثر دانست. وی،به افراد توصیه کرد در برنامه غذایی روزانه مصرف نان و غلات، میوه و سبزی، شیر و لبنیات، گوشت، حبوبات و تخم مرغ را فراموش نکنند. این مسوول در وزارت بهداشت، ادامه داد: به جای مصرف غذاهای سرخ شده می توان از غذاهای آب پز، بخارپز، تنوری و کبابی استفاده کرد. صفوی،استفاده از انواع سبزی های معطر، آبلیمو، آبغوره ، سرکه ، روغن زیتون و ماست کم چرب به عنوان طعم دهنده در انواع سالاد و غذاها را بهترین جایگزین برای مصرف انواع سس های چرب ذکر کرد. وی، همچنین استرس و فشارهای روانی را یکی از عوامل ابتلای افراد به بیماری های قلبی و عروقی ذکر کرد و گفت: افراد باید روش های کنترل و برخورد مناسب با استرس را یاد بگیرند. اجتمام/ 9114/ 1564