پژوهشکده آبزی پروری هشت پروژه تحقیقاتی در تالاب انزلی اجرا می کند .................................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 30/07/1390 علمی آموزشی.تحقیق.آبزیان.تالاب رییس پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی از اجرای هشت پروژه تحقیقاتی مشترک با اداره کل محیط زیست گیلان در تالاب انزلی خبر داد.
"مریم فلاحی" روز شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: مولدسازی گونه های ماهیان بومی تالاب انزلی (لای ماهی و کپور تالابی) با هدف حفظ تنوع زیستی یکی از این پروژه ها است.
وی به بررسی امکان پرورش ماهیان اقتصادی تالاب انزلی در اراضی حاشیه تالاب بعنوان یکی دیگر از تحقیقات در حال انجام در تالاب اشاره کرد.
فلاحی خاطرنشان کرد: به منظور مبارزه بیولوژیک با گیاهان آبزی پروژه پرورش کپور ماهیان در پن و قفس در تالاب انزلی را نیز در دست اجرا داریم .
وی همچنین به انجام مطالعه بر ساختار جمعیت زئوپلانکتونی و فیتوپلانگتونی تالاب انزلی قبل و بعد از طرح احیای تالاب انزلی بعنوان دو تحقیق در دست انجام اشاره کرد.
رییس پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی گفت: بررسی و شناسایی موجودات کفزی تالاب انزلی و بررسی آلودگی های انگلی ماهیان اقتصادی تالاب انزلی قبل و بعد از احیای تالاب از دیگر تحقیقاتی است که به طور مشترک توسط محققان این پژوهشکده و محیط زیست در حال انجام است.
فلاحی، اعتبار اجرای این پروژه ها را در مجموع بالغ بر 250 میلیون تومان و زمان اجرای این پروژه ها را 89 – 90 اعلام کرد . وی در خصوص اهمیت تالاب از منظر آبزی پروری گفت: تالاب انزلی مانند تمامی منابع آبی بستر مناسبی برای زیست آبزیان از جمله ماهیان است .
به گفته وی تالاب انزلی با حدود 150 کیلومتر مربع سطح آبی در مسیر مهاجرت ماهیان دریای خزر از جمله سفید، سوف، کپور دریایی ، سیاه کولی ، شاه کولی و بعضی از ماهیان خاویاری قرار دارد و از این نظر اهمیت خاصی برای تولید مثل و تولید ماهیان دریای خزر پیدا می کند.
رییس پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی خاطرنشان کرد: تالاب انزلی می تواند با توجه به وفور منابع غذایی در صورت مدیریت صحیح علاوه بر محل تولید ماهیان بومی مانند اردک ماهی، اسپله ، سوف هشترخان، کپور تالابی منبعی برای تولید و تکثیر ماهیان پرورشی باشد.
پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی با سابقه بیش از 80 سال فعالیت تحقیقاتی و پژوهشی ، اولین مجموعه تحقیقاتی در زمینه شیلات و آبزی پروری در کشور محسوب می شود.
این پژوهشکده در بندرانزلی مستقر و دارای پنج بخش تخصصی در زمینه تحقیقات آبزی پروری، دو ایستگاه تحقیقات و 130 نفر نیروی فعال در مقاطع تحصیلی لیسانس تا دکتری است.ک/3 620/ 603
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱