اجرای ۱۳ طرح برای افزایش محصولات دریایی در سبد غذایی ایرانیان

تهران- ایرنا- اجرای ۱۳ پروژه مدنظر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منجر به افزایش سهم محصولات دریایی در سبد غذایی ایرانیان می‌شود.

این ستاد ۱۳ پروژه تعریف کرده است تا با کمک شرکت های دانش‌بنیان، به روند تولید محصولات زیست دریا شتاب دهد. از جمله برنامه‌های تعریف شده «کشت جلبک»، «تولید تخم تمام ماده قزل آلا»، «۵ پروژه برای پرورش ماهی»، «۲ پروژه پرورش میگو»، «تولید امگا ۳»، «تولید ژلاتین از ضایعات آبزیان»، «تولید تن ماهیان به عنوان جایگزین گوشت قرمز» و «تولید خاویار» است.

به گزارش روز چهارشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه زیست فناوری  با توجه به اولویت‌ها و پتانسیل‌های موجود در کشور، تلاش می‌کند بهره برداری از منابع زیست دریا در حوزه‌های اصلاح نژاد آبزیان، واکسن و بهداشت آبزیان، پرورش جلبک و میکروجلبک، تولید گوشت ماهیان، تولید مواد زیستی و تولید سوخت زیستی را افزایش دهد.

استفاده از موجودات آبزی نقشی موثر در ارتقای کیفیت زندگی انسان دارد. این محصولات جایگاه خوبی در دنیا دارند و به عنوان یکی از مهم‌ترین وعده‌های غذایی پذیرفته شده است. اما سهم سفره‌های ایرانی از این محصولات کم و ناچیز است. پس قرار است با اجرای ۱۳ پروژه ملی این خلاء تا حدودی جبران شود.  

زیست دریا فقط به تولید انواع ماهیان محدود نمی‌شود و بهره برداری از سایر منابع دریایی مانند جلبک‌ها، میکروارگانیسم‌ها، گیاهان آبزی نیز در این حوزه قرار می‌گیرند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha