تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۸۲ - ۰۰:۰۱
ظرفیت تولید سالانه بوقلمون در کشور امسال به چهار هزار تن می رسد # فردیس ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 7/3/82 داخلی.اقتصادی.بوقلمون. معاون اداره کل طیور و زنبور عسل وزارت جهاد کشاورزی گفت: ظرفیت تولید سالانه بوقلمون در کشور در سال جاری به چهار هزار تن می رسد. رضا ترکاشوند روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون میزان تولید گوشت بوقلمون در کشور با احتساب تولیدات بومی، حدود یکهزار و 500 تن است. وی گفت: بخش عمده ای از پرورش بوقلمون در استان های تهران، قم، خراسان، یزد و گیلان صورت می گیرد. این مسوول خاطرنشان کرد: به منظور حمایت و ساماندهی پرورش بوقلمون، شرکت تعاونی پرورش دهندگان بوقلمون صنعتی در کشور فعالیت رسمی خود راآغاز کرده است. وی گفت: انتظار می رود با مشارکت تولیدکنندگان، این شرکت برنامه تولید جوجه یک روزه بوقلمون، دستیابی به فن آوری نوین، بسته بندی، قطعه بندی و بازاریابی را مورد پیگیری قرار دهد. معاون اداره کل طیور و زنبور عسل وزارت جهادکشاورزی افزود: به دلیل نوپابودن پرورش بوقلمون در کشور و ضرورت تنوع تولیدات، محدودیتی برای ایجاد واحدهای پرورش این پرنده وجود ندارد و افراد متخصص و علاقه مند می توانند با سرمایه گذاری دراین بخش، از تسهیلات لازم بهره مند شوند. ترکاشوند خاطرنشان کرد: پرورش بوقلمون در کشور یکی از ارکان صنعت پرورش طیور بوده و تحقیقات و مطالعات گسترده ای که دراین زمینه صورت گرفته، منجر به تولید سویه های تجاری گوناگون با خصوصیات ژنتیکی منحصربفرد در کشور شده است. وی افزود: بوقلمون به علت لاشه مناسب از قابلیت قطعه بندی خوبی برخوردار است که در صورت راه اندازی صنایع قطعه بندی و بسته بندی، به شکل توزین شده در اختیار مصرف کنندگان قرار خواهد گرفت. گوشت بوقلمون دارای دو تیپ گوشت قرمز و سفید است و منبع مناسبی برای پخت انواع خوراکیهای ایرانی و فرنگی می باشد. از گوشت بوقلمون در صنایع کنسروسازی و تولید سوسیس و کالباس نیز استفاده می شود. پرورش صنعتی بوقلمون قبل از انقلاب آغاز و گله بوقلمون مادر تجاری با هدف تولید جوجه یک روزه وارد کشور شد و پس از پیروزی انقلاب واحد پرورش بوقلمون در مجتمع کشت و صنعت زیاران ساوجبلاغ به واحد اجداد گوشتی تبدیل و پرورش بوقلمون به صورت صنعتی متوقف شد. م.م/710/70م ا/07