اولین برداشت مکانیزه برنج در استان گیلان آغاز شد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/05/04 اقتصاد.کشاورزی.برنج.گیلان رشت - اولین برداشت مکانیزه برنج سال زراعی جاری استان گیلان در روستای وشمه سرای شهرستان ماسال آغاز شد.
اولین برداشت مکانیزه طی مراسمی در سه هکتار از اراضی شالیزاری فردی به نام اصغر پاکپور در روستای وشمه سرای ماسال آغاز شد.
استان گیلان دارای 238هزار هکتار اراضی شالیزاری است که از این اراضی سالانه حدود 750هزار تن برنج سفید حاصل می شود.
صاحب این شالیزار روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کاشت و برداشت در این مزرعه به صورت مکانیزه صورت گرفته است.
اصغر پاکپور شیوه مکانیزه برداشت برنج را مقرون به صرفه تر از نوع سنتی دانست و افزود: کاشت و برداشت محصول برنج در این مزرعه سه هکتاری به صورت مکانیزه بیش از 10 میلیون ریال نسبت به عملیات غیر مکانیزاسیون صرفه اقتصادی داشته است.
وی خاطرنشان ساخت: برداشت با دستگاه کمباین در مدت یک روز انجام می شود ولی در صورت برداشت به صورت سنتی به 35 کارگر نیاز است.
در این مراسم، ایرج بنیادی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان نیز در سخنانی بیان داشت: افزایش درآمد کشاورزان ، بهره وری زمین ، ارتقای مکانیزاسیون و افزایش محصول در واحد سطح موجب اقتصادی شدن کشاورزی شالیکاری می شود.
وی ادامه داد: هزینه های کارگری در مزرعه 30تا 35درصد افزایش پیدا کرده که با ورود ماشین آلات، بخش اعظمی از این هزینه ها کاهش می یابد.
وی تصریح کرد: اگر داشت و برداشت مزارع شالیکاری بصورت مکانیزه انجام شود ، هزینه کشاورزان 50درصد کاهش پیدا می کند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان افزود: برای برداشت از یک هکتار شالیزار در یک روز به 15کارگر نیاز است در حالی که با یک دستگاه در روز دوهکتار برداشت می شود.
وی گفت: تشکیل تعاونی های تولید موجب ارتقای درآمد کشاورزان می شود و یکی از برنامه های وزارت جهادکشاورزی توسعه تشکل هاست زیرا اگر یک کشاورز قدرت خرید یک دستگاه کمباین را ندارد، تعدادی از کشاورزان با هم می توانند نسبت به خرید آن اقدام کنند.
به گفته بنیادی : وضعیت تولید محصول برنج امسال نسبت به سال های گذشته به دلیل مناسب بودن شرایط آب و هوا و کمی آفات خوب است و افزایش دارد و با افزایش کشت راتون در پاییز از این میزان هم بیشتر خواهد شد.
وی افزود: طرح خودکفایی برنج توسط وزارت جهادکشاورزی آماده شده و این طرح تا چند سال آینده به اجرا گذاشته می شود و این محصول نیز به خودکفایی می رسد.
سید رضا جوادپور فرماندار شهرستان ماسال نیز در این مراسم بیان داشت: نمایندگان استان های برنج خیز کشور باید مراقبت کنند برنج مازاد بر استانداردهای تعیین شده توسط وزارت جهاد کشاورزی وارد کشور نشود و هم از تبلیغات برنج های خارجی به نام برنج های ایرانی جلوگیری گردد.
وی با اشاره به اینکه سیاست دولت مبتنی بر ماندگاری مردم در روستاست، افزود: هدف دولت خدمتگزار ؟ حفظ عزت کشاورز و هر کسی است که در روستا می ماند.
وی خاطرنشان کرد: فرزندان کشاورزان باید به این باور برسند که ماندن در روستا و ادامه کشاورزی می تواند صرفه اقتصادی داشته باشد.
وی اضافه کرد: کشاورزان می توانند با پرداخت بیمه مانند کارمندان دولت از مزایای بازنشستگی برخوردار شوند.
به گزارش ایرنا، جشن ویژه اولین برداشت مکانیزه برنج با حضور فرماندار و مدیر جهاد کشاورزی و جمعی از مسوولان شهرستان ماسال، معاون مدیرکل دفتر برنج وزارت جهادکشاورزی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان، مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی و مسوولان مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان و جمعی از شالیکاران در روستای وشمه سرای شهرستان ماسال در غرب گیلان برگزار شد.
در پایان این مراسم، لوح تقدیری از سوی فرماندار ماسال و مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان به اصغر پاکپور برداشت کننده محصول برنج به روش مکانیزه اهداء شد.ک/2 619/695/506 شماره 140 ساعت 16:20 تمام