مصرف برخی مواد غذایی کپک زده در درازمدت باعث سرطان می شود # تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 88/02/19 اجتماعی.بهداشت.مواد غذایی رییس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف قارچها و کپک هایی که روی مواد غذایی مانند آب لیمو، آبغوره ، سس گوجه فرهنگی و مربا رشد می کنند ، در درازمدت حتی می تواند موجب بروز سرطان شود. دکتر محسن زهرایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: یکی از مهم ترین سموم قارچی آفلاتوکسین ها هستند که خاصیت سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است. وی اظهار داشت : همچنین مواد غذایی مختلف مانند شیر، کشمش، بادام زمینی ، پسته، دانه های روغنی، حبوبات، برخی میوه های خشک شده، نان کپک زده وسوسیس، می توانند آلوده به سم آفلاتوکسین باشند. زهرایی تصریح کرد:آفلاتوکسین در صورتی که شرایط نگهداری مواد غذایی ( رطوبت و حرارت ) نامناسب باشد، تولید شده و باعث آلودگی مواد غذایی می شود وی با بیان اینکه نان های کپک زده که به مصرف تغذیه دام می رسند، سرانجام وارد شیر گاو شده و مصرف شیر آلوده، سلامت انسان را به خطر می اندازد، گفت : مصرف مواد غذایی آلوده به آفلاتوکسین می تواند موجب بروز سرطان کبد شود. رییس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت افزود:اگر مواد غذایی، مخصوصا غذاهای پخته خوب نگهداری نشوند، می توانند موجب مسمومیت غذایی شوند و از علایم مسمومیت غذایی استفراغ و اسهال است. زهرایی اظهار داشت : میکروب هایی که باعث بیماری های اسهالی می شوند معمولا از طریق غذای آلوده به انسان منتقل می شوند، در این میان اسهال خونی و تب روده ای بسیار خطرناک هستند. وی ادامه داد: ممکن است کسانی که به وسیله میکروب های روده ای آلوده می شوند بیماری واضحی نداشته باشند و برای درمان آن کاری نکنند ولی میکروب در بدن آنها باقی بماند و دیگران را (از راه مدفوع و در صورتی که دست ها پس از اجابت مزاج با آب و صابون شسته نشوند) بیمار کنند. زهرایی تصریح کرد:اگر مواد غذایی از جمله سبزی ها و کاهو به تخم انگل های روده ای آلوده باشند، می توانند باعث بیماری های انگلی مثل کرم و کیست شوند. وی به مردم توصیه کرد با توجه به آغاز فصل گرما هموطنان مواد غذایی مصرف خود را بویژه سبزیجات را کاملا شستشو و ضدعفونی کرده و بعد استفاده کنند.
اجتمام 9022//1599**