مصرف برخی مواد غذایی کپک زده در درازمدت باعث سرطان می شود
#
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 88/02/19
اجتماعی.بهداشت.مواد غذایی
رییس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت ،درمان و آموزش
پزشکی گفت: مصرف قارچها و کپک هایی که روی مواد غذایی مانند آب لیمو،
آبغوره ، سس گوجه فرهنگی و مربا رشد می کنند ، در درازمدت حتی می تواند
موجب بروز سرطان شود.
دکتر محسن زهرایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود:
یکی از مهم ترین سموم قارچی آفلاتوکسین ها هستند که خاصیت سرطان زایی
آنها به اثبات رسیده است.
وی اظهار داشت : همچنین مواد غذایی مختلف مانند شیر، کشمش، بادام زمینی
، پسته، دانه های روغنی، حبوبات، برخی میوه های خشک شده، نان کپک زده
وسوسیس، می توانند آلوده به سم آفلاتوکسین باشند.
زهرایی تصریح کرد:آفلاتوکسین در صورتی که شرایط نگهداری مواد غذایی (
رطوبت و حرارت ) نامناسب باشد، تولید شده و باعث آلودگی مواد غذایی می شود
وی با بیان اینکه نان های کپک زده که به مصرف تغذیه دام می رسند،
سرانجام وارد شیر گاو شده و مصرف شیر آلوده، سلامت انسان را به خطر می
اندازد، گفت : مصرف مواد غذایی آلوده به آفلاتوکسین می تواند موجب بروز
سرطان کبد شود.
رییس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت افزود:اگر مواد
غذایی، مخصوصا غذاهای پخته خوب نگهداری نشوند، می توانند موجب مسمومیت
غذایی شوند و از علایم مسمومیت غذایی استفراغ و اسهال است.
زهرایی اظهار داشت : میکروب هایی که باعث بیماری های اسهالی می شوند
معمولا از طریق غذای آلوده به انسان منتقل می شوند، در این میان اسهال
خونی و تب روده ای بسیار خطرناک هستند.
وی ادامه داد: ممکن است کسانی که به وسیله میکروب های روده ای آلوده
می شوند بیماری واضحی نداشته باشند و برای درمان آن کاری نکنند ولی
میکروب در بدن آنها باقی بماند و دیگران را (از راه مدفوع و در صورتی که
دست ها پس از اجابت مزاج با آب و صابون شسته نشوند) بیمار کنند.
زهرایی تصریح کرد:اگر مواد غذایی از جمله سبزی ها و کاهو به تخم انگل
های روده ای آلوده باشند، می توانند باعث بیماری های انگلی مثل کرم و
کیست شوند.
وی به مردم توصیه کرد با توجه به آغاز فصل گرما هموطنان مواد غذایی مصرف
خود را بویژه سبزیجات را کاملا شستشو و ضدعفونی کرده و بعد استفاده کنند.
اجتمام 9022//1599**