تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۸۸ - ۰۰:۰۱
بدنه داخلی یخچال با قابلیت ماندگاری بیشتر مواد غذایی در ایران تولید شد # تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 88/07/07 علمی آموزشی.پلیمر.یخچال پژوهشگران نانو فناوری دانشگاه تربیت مدرس با استفاده از نانومواد آنتی باکتریال، نوعی بدنه داخلی یخچال ساختند که ضمن حفظ تازگی مواد غذایی داخل آن، مدت زمان ماندگاری آنها را نیز افزایش می دهد. شایان نقی زاده دانش آموخته دانشگاه تربیت مدرس روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: معمولا در هر بار باز و بسته شدن در یخچال امکان واردشدن باکتری در فضای داخلی وجود دارد، همچنین برخی مواد غذایی که در یخچال قرار می گیرد فاسد می شود که در نتیجه آن باکتری در محیط یخچال بوجود می آید. نقی زاده که دانش آموخته رشته نانو فناوری با گرایش نانو مواد از دانشگاه تربیت مدرس است، افزود: این بدنه جدید با باکتری ها مقابله می کند و این امکان را فراهم می کند تا مدت زمان ماندگاری مواد غذایی داخل یخچال بیشتر شود. وی که این تحقیق را در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد خود انجام داده است ، اظهار داشت: با به نتیجه رسیدن این تحقیق ، امکان تولید صنعتی این محصول برای اولین بار در کشور فراهم شده است. نقی زاده ادامه داد: بدنه های داخلی که در حال حاضر در یخچال ها استفاده می شود متشکل از پلیمر است، اما این بدنه جدید یک کامپوزیت است که علاوه بر پلیمر ، از ذرات سرامیکی که خاصیت آنتی باکتریالی دارند تشکیل شده است وی تازه ماندن بیشتر مواد غذایی و بالا رفتن زمان ماندگاری مواد داخل یخچال را از خصوصیات بارز این بدنه ها عنوان کرد. این دانش آموخته دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه دراین روش از مقدار کمی نقره استفاده شده، گفت: دراین تحقیق یون های نقره حاصل از انحلال نیترات نقره در آب به وسیله تبادل یونی با سدیم موجد در کریستال زئولیت مبادله شد و پارامترهای مهم موثر در تبادل یونی بررسی شد. این پژوهش با راهنمایی دکتر رسول صراف ماموری و با مشاوره دکترسید عباس شجاع الساداتی ازاعضای هیات علمی دانشگده فنی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس انجام شد.